Jeff Bridges a lehető legkirályabb módon méltatta kollégáját

Jeff Bridges, John Goodman
Vágólapra másolva!
John Goodman csillagot kapott a hollywoodi hírességek sétányán. A ceremónián A nagy Lebowski-béli szereplőtársa, Jeff Bridges mondott vicces és megható beszédet, amivel megidézte a Coen testvérek 1998-as kultfilmjét. 
Vágólapra másolva!

Az egyik legkedveltebb amerikai karakterszínész, John Goodman is megkapta az őt már régóta megillető csillagot a hollywoodi hírességek sétányán. Emlékezetes szerepei méltatásából egy egész cikksorozat kijönne: tavaly a Cloverfield Lane 10-ben hozta ránk a frászt, jelenleg a Kong: Koponya-sziget-ben tesz meg mindent azért, hogy bebizonyítsa, szörnyek igenis léteznek, a nyáron pedig a Magyarországon forgatott Atomszőke című akcióorgiában láthatjuk majd Charlize Theron oldalán. A leggyümölcsözőbb munkakapcsolatot azonban a Coen testvérekkel ápolja, akiknek eddig hat filmjében, közöttük a kultikus A nagy Lebowski-ban is szerepelt.

John Goodman és Jeff Bridges A nagy Lebowski című filmben Forrás: Collection Christophel/© Polygram filmed entertainment / Working title films/Polygram Filmed Entertainment /

Egy hirtelen haragú, mentálisan instabil vietnami veteránt játszott, aki előszeretettel járt bowlingozni Tökivel (Jeff Bridges) és Donnyval (Steve Buscemi). A film egyik legviccesebb jelenetében ő mondott búcsúbeszédet Donny hamvainak kiszórásakor, és ezt a kissé zavaros monológot idézte fel Jeff Bridges a csillag átadásakor.

Bridges még Töki szvetterét is felkapta magára, és úgy kezdett bele a mondandójába. A hatás nem maradt el, nem csupán a közönség irányából szűrődik be hangos kuncogás, de Goodman sem bír magával, és állandóan elneveti magát.

„Ő egy kiváló színész és egy kiváló férfi, John Goodman… Egy közülünk, aki szereti a természetet és a színészetet. Előadóművészként bejárta a színpadokat Los Angelestől New Yorkig – a Broadway-ről beszélek most –, és szerepelt furcsa kis filmekben. És úgy élt, ahogy az előző generációkban sok más férfi is leélte az életét. Az ő idejének és a mi időnknek is férfija ő, aki legendává vált.”

John Goodman és Jeff Bridges a ceremónián Forrás: AFP/2017 Getty Images/Alberto E. Rodriguez

„A kívánságodnak megfelelően, amiről azt gondoljuk, hogy akár az utolsó is lehet, egy csillagot helyezünk el ezen a hollywoodi járdán” – folytatta a beszédét, majd a végén megkérdezte az időt, és így fejezte be: „Délután van? Akkor szép délutánt kívánok, drága herceg!”

A beszéd már önmagában is rendkívül vicces és megható – Goodman és Bridges kölcsönösen letérdel egymás előtt a végén, majd megölelik egymást –, de igazi erejét akkor nyeri el, ha Donny hamvainak a szétszórását is megnézi hozzá a fenti videóablakban.

Ez a ceremónia azt is eszünkbe juttatta, hogy milyen nagyszerű lenne, ha Goodman és Bridges ismét egy filmben szerepelne. Remélhetőleg a Coen fivérek is látták ezt a videót, és ők is arra jutottak, hogy ennek a két színésznek még játszania kell együtt.

Jeff Bridges és John Goodman a ceremónián Forrás: AFP/Robyn Beck