Mark Hamill megpróbált magyarul beszélni, nem igazán jött össze

2017.03.20. 10:38

A Mark Hamill rajongói klub posztolt egy rövid videót a Twitteren, amelyben egy magyar riporter arra kéri meg Luke Skywalker megformálóját, hogy mondja ki magyarul a Star Wars egyik szállóigévé vált mondatát.

Először a riporter véletlenül azt mondja a színésznek, hogy "Az Erő veletek van", és ezt Hamill szépen meg is tudja ismételni, de aztán az operatőr közbeszól, hogy inkább az kéne, hogy "Az Erő legyen veletek!" Szavanként ez is megy neki, de amikor a teljes mondatot próbálja kimondani, összeakad a nyelve, és minden próbálkozással csak még rosszabb lesz az eredmény.

Sajnos a riporter nevét nem tudom, de a háttérből látszik, hogy a cannes-i filmfesztiválon történt az eset, Hamill öltözékéből pedig az is kiderül, hogy a felvétel a 2004-es rendezvényen készült, ahol a színész Samuel Fuller A nagy vörös egyes (The Big Red One) című második világháborús filmjének a felújított változatát népszerűsítette.

A Lee Marvin főszereplésével készült, 1980-ban (konkrétan A birodalom visszavág után két hónappal) bemutatott A nagy vörös egyes volt a legjobb film, amiben Hamill szerepet kapott a Star Wars-sorozaton kívül.

Mark Hamill és Lee Marvin A nagy vörös egyes című filmbenForrás: Mokép

A videóra maga Mark Hamill is reagált a Twitteren: "Fájdalmas. Köszi, hogy kiraktátok" – írta.