A velejéig romlott pap visszatér Magyarországra

Brimstone
Vágólapra másolva!
Az idén is lesz Mozinet Filmnapok: október 20. és 23. között hetedik alkalommal nézheti meg a közönség a világ filmtermésének krémjét, jóval a hivatalos hazai bemutató előtt. Érkezik többek között az Életrevalók rendezőinek új filmje, egy részben magyarországon forgatott őrült western, illetve több korábbi nagy magyar siker is újra látható lesz a nagyvásznon. A rendezvénynek Budapesten a Puskin mozi ad otthont, országosan további 15 város mozijai csatlakoztak az eseményhez.
Vágólapra másolva!

A Mozinet Filmnapok programjából a legjobban a holland rendezőzseni, Martin Koolhoven részben Magyarországon forgatott vérfertőzős westernjét, a Megtorlás-t (Brimstone) várjuk. A vadnyugati környezetben játszódó filmben a megszállott prédikátor (Guy Pearce) kegyetlen bosszúhadjáratot indít a bordélyból megszökött néma lány (Dakota Fanning) ellen.

Carice van Houten és Dakota Fanning a Megtorlás című filmben Forrás: Mozinet

A Trónok harca sorozat két sztárja, Kit Harington (Havas Jon) és Carice van Houten (Melisandre) is feltűnik a filmben, amit Kovács Gellért kritikus így jellemzett a tavalyi velencei filmfesztiválos bemutató után: „Leone érzékenységéből, Hillcoat karcosságából, Dominik költőiségéből, Tarantino jól szervezett szemtelenségéből is éreztem valamit ebben az öntörvényű, szimpatikusan arrogáns, mocskos módon érdekes filmben."

Magyarországon kattant be teljesen Guy Pearce

A Memento agyontetovált amnéziás fickója, Guy Pearce, illetve A tűzben edzett férfi és az Alkonyat-sorozat egykori gyerekszínésze, Dakota Fanning tavaly télen egy hónapot töltött nálunk, és sárban, fagyban forgattak egy nagyon súlyos westernt Borsodban. A Megtorlás az utóbbi évek legdrágább holland produkciója, és sok olyan ember lesz, akit ki fog készíteni a film extrém erőszakossága – amit csak lehetett, kiderítettünk a vérfertőzős holland westernről.

Az idei program premier előtti bemutatói között van minden idők legsikeresebb francia filmje, az Életrevalók rendezőinek új vígjátéka, az Eszeveszett esküvő. Fergetegesen szórakoztató, mégis felemelő és gyönyörűen emberi mozi, amelyben a nagy rutinnal bíró rendezvényszervező hiába vezényelte már le álomesküvők százait, arra még ő sincs felkészülve, ami a tizennyolcadik századi francia kastélyban és annak a parkjában történik.

Eszeveszett esküvő Forrás: Mozinet

Andrej Zvjagincev, az Oscar-díjra jelölt Leviatán rendezője a legújabb filmjével a zsűri díját nyerte meg az idén Cannes-ban. A Szeretet nélkül a képmutató és kilátástalan orosz hétköznapokba enged bepillantást, egy válófélben lévő család és hirtelen eltűnő, fiuk drámáján keresztül.

Jasmine Trinca a legjobb színésznő díját nyerte el Cannes-ban az Un Certain Regard szekcióban a Fortunata című filmmel. Sergio Castellitto magával ragadó, hamisítatlanul olasz filmjében hatalmas szívvel mutatja be egy a boldogságért küzdő nő történetét.

Jasmine Trinca a Fortunata című filmben Forrás: Mozinet

A Viszontlátásra odafönt Pierre Lemaitre világhírű regényének látványos adaptációja. Albert Dupontel lenyűgöző képi világú, a huszadik század elején játszódó filmje az Amélie csodálatos élete és a Hosszú jegyesség grandiózus vizuális megoldásait felidézve kápráztatja el a nézőt.

A Mozinet Filmnapokon az idei év magyar sikerfilmjeiből három nézhető meg újra a mozivásznon: a menekültválság emberi oldalával foglalkozó Az állampolgár, az Arany Medve-díjas Testről és lélekről, illetve Simonyi Balázs maratoni futását dokumentáló Ultra.