Kristen Stewart és Miley Cyrus privát pucér képei árasztották el a netet

Kristen Stewart
Vágólapra másolva!
Az Alkonyat-sorozat főhősnője, és a Disney-sztárból lett énekesnő mellett Nicole Scherzinger, a Pussycat Dolls egykori énekese is áldozatul esett a hackereknek.
Vágólapra másolva!

Legutóbb Anne Hathaway meztelen fotói kerültek illetéktelen kezekbe, de a botrányoknak nincs vége, ezúttal Kristen Stewart, Miley Cyrus és Nicole Scherzinger személyes meztelen képei szivárogtak ki az internetre.

Kristen Stewart 2017 januárjában a Sundance filmfesztiválon Forrás: Deadline

Miley Cyrus nem először esik áldozatul a hackereknek, fehérneműs és fürdőruhás képeket már 2008 áprilisában is posztoltak róla, amikor még csak 15 éves volt a Disney csatorna sztárja. A most kikerült fotók akkoriban készültek, amikor még Palvin Barbara egyik legjobb barátnőjével, Stella Maxwell-lel járt Cyrus. Véletlen összefonódás a mostani ügyben, hogy az új-zélandi modell jelenleg Kristen Stewart barátnője, de Stewartról egy korábbi párjával, az Öld meg a kedveseid című Daniel Radcliffe-film vizuális effektjein dolgozó Alicia Cargile-lel készült képek láttak napvilágot.

Miley Cyrus szelfizik idén májusban Forrás: AFP/2017 Getty Images/Rich Fury

Az érintettek egyelőre nem reagáltak az esetre. De Anne Hathaway - aki korábban az Instagramján frappánsan válaszolt a róla bikinis fotókat készítő paparazzóknak - sem nyilatkozott a meztelen képei kiszivárgása kapcsán, inkább az aktuális terroristatámadások kapcsán fejezte ki szimpátiáját az áldozatok iránt.

Lehet, hogy a sztárok új módszerrel próbálják kezelni ezeket a szexuális bűncselekményeket, és ahelyett, hogy a nyilatkozataikkal a reflektorfényben tartanák a témát, inkább megpróbálják elhallgatni az ügyet, hogy minél hamarabb elfeledkezzenek róla az emberek. Egyáltalán nem rossz taktika ez, hiszen manapság már annyira megszokottá váltak az ilyen jellegű szivárogtatások, hogy egyre kevesebben kapják fel rá a fejüket.

Nicole Scherzinger a Men in Black 3 című filmben Forrás: InterCom

2011-ben, amikor Scarlett Johansson privát fotóit tette közzé egy hacker, még az egész internet ezen kattogott. A Redditen először örömmel fogadták a hírt, de hamar vita bontakozott ki arról, mennyire etikus megnézni olyan fotókat más emberekről, amiket nem ők tettek publikussá (nyilván semennyire), Johansson egyik képéből, amin a tükörben fotózta le a meztelen fenekét, pedig mém lett.

Sokan azon poénkodtak, mennyien jelentettek beteget és maradtak otthon, miután kikerültek a színésznő fotói, még többen pedig elkészítették a saját tükrös képüket, amivel Johanssonét imitálták (még nevet is kapott ez a tevékenység: scarlett johanssonozás). A színésznő később arról beszélt interjúkban, mennyire megrázta a szivárogtatás, a botrány kirobbanása után viszont ironikusan azt mondta: tudja, melyik szögből néz ki a legjobban.

Rob Delaney komikus scarlett johanssonozik a Twitteren 2012-ben Forrás: Rob Delaney Twitter

Három évvel később, a Fappening nevű tömeges szivárogtatás idején már sokkal élesebben ítélték el az esetet a színésznők, és megszólaltatták a netezők lelkiismeretét. Mary Elizabeth Winstead a Twitteren jegyezte meg maró gúnnyal, hogy reméli, jól érzik magukat azok, akik betörtek a privátszférájába, és a férjével készített fotóit nézegetik, Jennifer Lawrence pedig egy interjúban nevén nevezte a dolgokat, és szexuális bűncselekménynek minősítette a privát képek ellopását és közzétételét.

Azóta nem is készültek mémek a fotókból, az újabb hackelésekből nem kulturális jelenség, csak FBI-ügy lett. Az elkövetőket börtönbüntetésre ítélték, de azért ne legyenek illúzióink: se az elképesztő sajtóvisszhang hiánya, se az FBI hatékonysága nem fogja megakadályozni a hackereket abban, hogy újra és újra betörjenek a sztárok mobiljába és magánéletébe.