Betiltották a Kingsman folytatását Kambodzsában

2017.10.13. 14:55

Betiltotta a kambodzsai kulturális és művészeti minisztérium a Kingsman: Az Aranykör forgalmazását, mert a film ádáz drogbárója egy kambodzsai templomban talál menedéket.

A világszerte sikert arató Kingsman folytatásában a képzeletbeli brit kémszervezet összefog amerikai partnerével, hogy együtt kutassák fel a Kambodzsában rejtőzködő drogbárót (Julianne Moore). A filmet a héten kezdték volna játszani a kambodzsai mozikban.

Channing Tatum és Halle Berry a Kingsman: Az Aranykör című filmbenForrás: Fórum Hungary

A filmbeli csetepaték zöme egy dzsungelben álló kambodzsai templomban játszódik. Az épület a kulturális tárca szerint erősen hasonlít a híres Angkorvat templomegyüttes egyik épületére, a Ta Prohm templomra. A minisztériumnak az sem tetszett, hogy Kambodzsát a bűnözők célállomásaként fessék le. A tárca egy illetékes vezetője nehezményezte, hogy a filmben a kambodzsai földet, templomot úgy ábrázolják, mint a világot fenyegető terroristák székhelyét.

A film kambodzsai forgalmazási jogát megszerző Westec Media forgalmazási igazgatója sajnálkozását fejezte ki a produkció betiltása miatt. Szerinte a Kingsman semmiféle kárt nem okoz az országnak, csupán egy szórakoztató film, és ha ilyesmiért be lehet tiltani egy filmet, akkor visszaesik majd azok száma, akik forgatni érkeznek Angkorba.

Egyebek mellett a Tomb Raider című film egyes jeleneteit is a Ta Prohm templomban forgatták.