Komoly bajban van a szexragadazó cége

2017.10.14. 14:30

Harvey Weinstein testvére és üzlettársa, Bob Weinstein szerint nem fogják sem bezárni, sem eladni The Weinstein Company nevű közös stúdiójukat. Pedig a szexbotrány miatt könnyen erre kényszerülhetnek.

Bob Weinstein szerint hiába vádolják testvérét nők tömegei szexuális zaklatással, közös stúdiójuk, a The Weinstein Company nem fog tönkre menni.

„Támogatóink és partnereink továbbra is mellettünk állnak minden tekintetben. Az üzlet nem áll meg."

Bob Weinstein, Michael Bloomberg üzletember és Harvey Weinstein egy 2013-as rendezvényen.Forrás: AFP/2013 Getty Images/Jemal Countess

A botrány kitörése óta a stúdió vezetői kínosan igyekeznek elhátorolódni a társalapítótól, és a kivásárlásával akarják megtartani partnereiket és új név alatt folytatni a munkát. Azonban valószínűbb, hogy a cég nem fogja tudni magát független stúdióként fenntartani, és vagy felvásárolják, vagy végleg bezárja kapuit.

A The Weinstein Company anyagi helyzete a botrány előtt sem volt felhőtlen, mivel az online stream platformokkal egyre kevésbé tudják tartani a versenyt.

Harvey WeinsteinForrás: AFP/Yann Coatsaliou

A The New York Times cikke Weinstein szexragadozói múltjáról múlt héten jelent meg, és azóta több mint 30 nő vallotta be a nyilvánosság előtt, hogy valamilyen módon zaklatta őket. Nemcsak színésznőket, hanem

a cégében dolgozó nőket is bántalmazta valamilyen módon: sokakat például erotikus masszázsra akart kényszeríteni egy munkavacsora okán, szakmai segítségért cserébe.

A legsúlyosabb vád eddig Rose McGowan színésznőtől érkezett, aki szerint Weinstein megerőszakolta őt, ami miatt hiába kért segítséget az Amazon Studios elnökétől, ő nem volt hajlandó hinni neki.

A beszámolók szerint a producer viselkedése nyílt titok volt hollywoodi körökben, mégsem tettek ellene semmit.

A producer állítólag Európában bújkál, a rendőrség pedig nyomozást indított ellene.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK