Vászonra viszik Schwarzenegger ifjúságát

2017.10.17. 16:43

Film készül a fiatal Arnold Schwarzeneggerről és a gyúrás aranykoráról.

A Deadline értesülései szerint a 2014-es év Mr. Universe címének birtokosa, az ausztrál Calum Von Moger fogja alakítani a fiatal Arnold Schwarzeneggert a Bigger-ben.

Arnold Schwarzenegger az Uolsó akcióhős című filmbenForrás: InterCom

A film, amit a Bad Boys 1-2 forgatókönyvírója, George Gallo rendez, a testépítés aranykorát mutatja be a 2013-ban elhunyt Joe Weider életén keresztül.

A kanadai születésű Joe Weider és a testvére, Ben voltak azok, akik 1946-ban megalapították a Testépítők Nemzetközi Szövetségét, így lett a gyúrás is ugyanolyan sportág, mint a korábban sokkal megbecsültebb súlyemelés.

Joe Weider 1965-ben a testépítőszövetség égisze alatt gründolta össze a Mr. Olympia versenyt, azzal a céllal, hogy a testépítők ne csak a Mr. Universe versenyeken mérhessék össze az izmaikat. Weider volt az is, aki nemcsak a saját maga szerkesztett életmódmagazinjaiban - Muscle & Fitnessben, Flexben, Shape - népszerűsítette a testépítést, de saját márkás táplálékkiegészítőket is forgalmazott.

Ő volt az, aki rábeszélte Schwarzeneggert, hogy ne Németországban, hanem az Egyesült Államokban építse fel a testépítőkarrierjét (Arnold 1968-ban emigrált Európából Amerikába), 1972-ben pedig Schwarzeneggert használta reklámarcnak egyik táplálékkiegészítőjéhez

Joe Weider, Schwarzenegger egykori testépítő mentora a róla készült szoborral pózolForrás: joeweider.com (engedéllyel)

A filmváltozatban a Teen Wolf és a Supergirl sztárja, Tyler Hoechlin alakítja majd a fiatal Joe Weidert. Aneurin Barnard lesz a testvére. Az apjuk szerepét pedig a jó ideje eltűnt Steve Guttenberg kapta meg. Joe első és második feleségét Victoria Justice és Julianne Hough alakítja. Tom Arnold pedig az egyik gyúrósmagazin szerkesztője lesz.