hirdetés

[origo] filmklub

Kijött A szürke ötven árnyalata első előzetese, amelyben a szürke egérke Anastasia Steele (Dakota Johnson) szolid kis kardigánjában elmegy meginterjúvolni Christian Greyt (Jamie Dornan), aki rögtön személyes érdeklődést mutat a lány iránt. A klip inkább sejtelmesen erotikus, mintsem durván explicit dolgokat vonultat fel: például selyem szemkendőt, Anastasia Steele hátán végigsimító korbácsot és egy kötelet megmarkoló kezet.

A trailer alatt Beyoncé Crazy in Love című számának a filmhez készült új verziója szól. Az E. L. James sikerregényén alapuló filmet Sam Taylor-Johnson rendezte, Magyarországon 2015. február 12-én kerül a mozikba.

24JÚL
Scarlett Johanssont fel akarják robbantani
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 07. 24., 14:05

Hiába válik extra okossá Scarlett Johansson és tesz szert mindenféle különleges képességre, azért az élete így sem könnyű - főleg ez derül ki a Lucy című filmből származó, alább megtekinthető három, magyar szinkronos részletből. Luc Besson akció-sci-fijében Scarlett Johansson egy távol-keleti drogmaffiával kerül szoros, de nem túl harmonikus viszonyba: rákényszerítik, hogy egy veszélyes drogot csempésszen a testében, azonban a szer bekerül a véráramába, és ez vezet az említett különleges képességekhez.

Az első részletben Scarlett csuklójához egy titokzatos táskát láncoltak, ami - a szobában tartózkodók reakciójából ítélve - meglehetősen robbanékonynak tűnik:

A következő részletben Scarlett már arra is képes, hogy menet közben megváltoztassa a hajszínét, de ezt nem élvezheti ki igazán, mert drogcsempészeket kell hajkurásznia:

A Bánfalvi Eszter hangján beszélő, kicsit feszültnek tűnő Scarlett végül az agykutatót alakító Morgan Freemanhez (magyar hangja: Papp János) fordul, és még őt is meglepi a kis trükkjeivel:

A Lucy augusztus 7-én kerül a mozikba, premier előtt a Filmklubban vetítjük, itt lehet játszani jegyekért.

Az ötödik A Karib-tenger kalózai-filmet eredetileg 2015 nyarára tervezték, de többszöri elhalasztás után most azt jelentették be, hogy csak 2017. július 7-én mutatják be. A halogatásnak lehet köze ahhoz, hogy a 2011-es negyedik rész az USA-ban a sorozat legkevésbé sikeres tagja lett (világszinten viszont remekül teljesített, és megugrotta az egymilliárd dolláros összbevételt is), ezért időt akarnak hagyni az amerikai közönségnek, hogy újra kíváncsivá váljanak Sparrow kapitányra, illetve esetleg ahhoz is, hogy a kalózos filmeket gyártó Disney most gőzerővel a jövő decemberben érkező Star Wars 7-re koncentrál. A film forgatókönyvét még mindig csiszolgatják, de az alcíme továbbra is a korábban bejelentett Dead Men Tell No Tales, a rendező pedig a norvég Joachim Ronning és Espen Sandberg, akik a Kon-Tiki című filmet csinálták.

Johnny Depp A Karib-tenger kalózaiban

Forrás: InterCom

 

Csütörtökön bejelentették az augusztus 27-én kezdődő, 71. velencei filmfesztivál programját. Mint korábban már nyilvánosságra hozták, a fesztivált Alejandro González Inárritu Birdman című szatírája nyitja, amelyben Michael Keaton egy kiégett filmsztárt alakít, aki egykor egy szuperhős megformálásával lett híres, és most a Brodway-n próbál életet lehelni kifújt karrierjébe.

Michael Keaton és Edward Norton a Birdman című filmben

Forrás: Venice Film festival

A versenyprogramban mutatják be Fatih Akin (Fallal szemben) The Cut című filmjét, melyben A prófétá-ból ismert Tahar Rahim játssza a főszerepet és Abel Ferrara Pasolini-ját, melyben Willem Dafoe formálja meg a brutálisan meggyilkolt rendezőt. Szintén itt kapott helyet a Dalok a második emeletről rendezője, Roy Andersson, aki 2007 óta most először jelentkezik új filmmel, mely az A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (Egy galamb ült az ágon és elmélkedett a létezésről) címet viseli.

Itt lesz a világpremierje a 99 Homes-nak, amelyben Andrew Garfield szegényeket tesz ki az otthonukból saját túlélése érdekében, valamint Andrew Niccol és Ethan Hawke harmadik közös filmjének a Gattaca és a Fegyvernepper után, amelynek Good Kill a címe, és Hawke egy drónokat irányító pilótát alakít benne, akiben erkölcsi aggályok támadnak a munkája iránt.

Ethan Hawke a Good Kill című filmben

Forrás: Venice Film Festival

David Gordon Green Manglehorn-jában Al Pacino szenved évtizedekkel korábban lelépett szerelme után, A prímszámok magánya rendezőjének, Saverio Costanzónak a Hungry Hearts című filmjében pedig Adam Driver és Alba Rohrwacher vívnak csatát közös gyermekük sorsa fölött.

Versenyen kívül vetítik többek közt Lars von Trier Nimfomániás-a második részének hosszabb, rendezői verzióját, James Franco A hang és a téboly (The Sound and the Fury) című Faulkner-adaptációját, Lisa Cholodenko (A gyerekek jól vannak) Olive Kitteridge című minisorozatát és Barry Levinson The Humbling című filmjét, amelyben Al Pacino egy idős színészt játszik, aki beleszeret egy fiatal, leszbikus nőbe.

A velencei filmfesztivál versenyprogramja:

3 Coeurs (Benoit Jacquot)
99 Homes (Ramin Bahrani)
A Pigeon Sat on a Branch Reflecting on Existence (Roy Andersson)
Anime Nere (Francesco Munzi)
Birdman or The Unexpected Virtue of Ignorance (Alejandro González Inárritu)
Ghessha (Rakhshan Bani-Etemad)
Good Kill (Andrew Niccol)
Hungry Hearts (Saverio Costanzo)
Il Giovane Favoloso (Mario Martone)
La rancon de la gloire (Xavier Beauvois)
Le dernier coup de marteau (Alix Delaporte)
Loin des hommes (David Oelhoffen)
Manglehorn (David Gordon Green)
Nobi (Shinya Tsukamoto)
Pasolini (Abel Ferrera)
Red Amnesia (Wang Xiaoshuai)
Sivas (Kaan Mujdeci)
The Cut (Fatih Akin)
The Look of Silence (Joshua Oppenheimer)
The Postman's White Nights (Andrej Koncsalovszkij)

A fesztivál teljes programja itt található.

Nem kellett sokat várni a teaser után a Nightcrawler hosszú előzetesére sem: máris itt van az alaposan lefogyasztott Jake Gyllenhaal, aki tovább nyomja a rövidebb klipben megismert, eltökélt szöveget arról, hogy kész keményen megdolgozni a sikerért, de közben azt is látni, ahogy egy piros Dodge Challengerrel száguldozik a Los Angeles-i éjszakában.

A képsorról nekünk a Drive jutott eszünkbe, de Gyllenhaal figuráját valószínűleg nem fogjuk annyira megszeretni, mint Ryan Goslingét: a fickó felcsap bűnügyi riporternek, amit meglehetősen hiénastílusban művel, sőt, úgy tűnik, néha bele is piszkál az esetek alakulásába, ami még Rene Russónak is sok. A Nightcrawler a forgatókönyvíróként ismert Dan Gilroy (Pénz beszél, A Bourne hagyaték) első rendezése, a film világpremierje a szeptemberi torontói filmfesztiválon lesz.

Till Attila (Pánik, Csicska) évek óta fejlesztés alatt álló, Tiszta szívvel című filmje 285 millió forintos gyártási támogatást kapott a Filmalaptól. A kerekes székes bérgyilkosokról szóló gengszterfilm főszerepeit Thuróczy Szabolcs, Balsai Móni, Fenyvesi Zoltán kerekesszékes maratonfutó bajnok, és a Színművészeti hallgatója, Fekete Ádám alakítja majd. A forgatás a tervek szerint nyár végén kezdődik, a film leghamarabb 2015 tavaszán kerülhet a mozikba.

Tiszta szívvel

Forrás: Origo

A Filmalap közleménye szerint a Tiszta szívvel "alapkérdése az, hogy nagyobb bűn-e elhagyni egy fogyatékkal született gyereket vagy bérgyilkosként mocskos gengsztereket kivégezni. Az akciódús történet középpontjában lévő húszéves fiú, a haverja és egy volt tűzoltó mindennél jobban retteg, hogy teljesen feleslegesek a társadalom számára. Mikor kiderül, hogy az alvilág számára is azok, akkor aztán igazán bevadulnak."

A Filmalap eddigi nemzetközi igazgatója, Bereczki Csaba 150 millió forintot kapott Soul Exodus című zenés dokumentumfilmjének gyártására, amely klezmer zenészekről fog szólni, középpontjában a Brothers Nazaroff nevű hagyományos klezmer zenét játszó alkalmi formáció tagjaival. A közleményben az áll, hogy "a Filmszakmai Döntőbizottság a Soul Exodus című filmtervet csak azzal a feltétellel támogatta, ha Bereczki Csaba munkaviszonya a Filmalapnál megszűnik, a munkaviszony július 4-én megszűnt." A Soul Exodus bemutatását 2015 őszére tervezik.

Itt egy egzotikus pillantású szépség, akinek ha kihúzzák tussal a szemét, kiköpött úgy néz ki, mint egy ifjú ógörög istennő, ráadásul híres is - és erre úgy eldugják a tömegben, mint egy huszadrangú statisztát?! Délelőtt néztük meg a Herkules című filmet, amiben a magyar modell alakítja a szuperhős félistent ugráltató nyápic mükénéi király, Eurüsztheusz gyönyörű feleségét, Antimachét.

Palvin Barbara a Herkuleshez kiadott képen

Forrás: Fórum Hungary

Nagy csalódásunkra Palvin Barbara pont annyi szerepet kapott a történetben, mint egy váza. Még egy fehérnemű- vagy farmerreklámban is több szöveget kellett mondania, mint amit a Herkules-ben a szájába adtak. Konkrétan egyetlenegy szót sem szól, és alig látszik többet a vásznon, mint amit már az előzetesben is láttunk, sőt, igazából kevesebbet látszik, mert például itt az alábbi videóban a 11. másodpercnél lévő felnézős snitt bele sem került a filmbe.

A filmben szereplő másik szupermodell, a Herkules feleségét alakító Irina Shayk sem járt jobban Barbaránál. Az előzetesek körülbelül a legfontosabb női főszereplőként harangozták be az orosz származású szépséget, de úgy tűnik, a lassított felvételes, tangabugyis vonulásait kizárólag azért vették fel, hogy a trailerben hergeljék vele a tinifiúkat, mert a végső változatban ezeknek csak töredéke maradt.

Irina Shayk a Herkules brit előzetesében

Forrás: Fórum Hungary

A végefőcímbe kiírt magyar szereplők közül Palácsik Tímeát, Trokán Annát, Haumann Mátét és a hétvégi Magyarország Szépe versenyen második helyezést elérő Van Den Bosch Sydneyt ki sem szúrtuk a vásznon. A legjelentősebb szerepe a trák király lányának udvarhölgyét játszó Marozsán Erikának volt, aki még egy mondatot is kimondhatott, még pedig ezt: "Jó újra biztonságban látni, úrnőm!"

Olvasnivaló: Palvin Barbarában keressük a színésznőt

Pókember tisztességtelen üzletbe bonyolódik, Ben Stiller rápörög egy fiatal párra, Al Pacino negyven éve nyávog egy nő után, Kate Winslet összekeveri a munkát és a szerelmet. A húsz legígéretesebb film a torontói filmfesztivál programjából.

Minden évben izgalmas pillanat, amikor nyilvánosságra hozzák a tőlünk fájdalmasan messze megrendezett torontói filmfesztivál programját: ilyenkor egyszerre egy csomó izgalmas előzetes és jelenetfotó kikerül a netre. Az előzetes alapján a felhozatal egyik legizgalmasabb darabjának ígérkezik az elsősorban színésznőként ismert Liv Ullmann új rendezése, az August Strindberg azonos című drámáján alapuló Julie kisasszony (Miss Julie).

Az egyetlen nyári éjszaka leforgása alatt játszódó film cselekményét meghagyták a 19. században, de Svédországból áthelyezték Írországba, ott bomlik ki a Jessica Chastain által megformált előkelő hölgy és a Colin Farrell által alakított szolgáló erotikától fűtött párharca, amelyhez egy szolgálólány (Samantha Morton) asszisztál, aki mellesleg Farrell figurájának menyasszonya. A film a torontói világpremier után több európai országban már ősszel moziba kerül, reméljük, nekünk sem kell rá túl sokáig várnunk. 

Nyilvánosságra hozták az Európai Parlament LUX-díjának három idei jelöltjét, melyek közé nem válogatták be Mundruczó Kornél Fehér Isten című filmjét, amely a díjra kiválasztott tízes listán még szerepelt. A három döntős a szlovén Razredni sovraznik (Class Enemy), a francia Bande de filles (kritikánk) és a lengyel-dán Ida (hazai premier: szeptember 11.) lett. Mindhárom filmet feliratozni fogják az EU 24 hivatalos nyelvére, és a LUX-filmnapok keretében az ősz folyamán levetítik az összes EU-tagországban. A győztes filmet december 17-én jelentik majd be.

Bande de filles

Forrás: Quinzaine des Réalisateurs

 

Nézd meg premier előtt!
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat