hirdetés

[origo] filmklub

Egy héttel az Oscar-jelölések előtt a Brit Filmakadémia is közzétette a jelöléseit. Ők is imádják a Sráckort és a Birdmant, sőt, még jobban A Grand Budapest Hotelt, nem érdekli viszont őket sem Angelina Jolie és Jennifer Aniston, sem Martin Luther King.

 

Ha egy kollégáról és egy jó poénról van szó, akkor Liam Neeson a való életben úgy viselkedik, mint az Elrabolva betonnál is keményebb főhőse, Bryan Mills. Maggie Grace - ő játssza Neeson lányát a sorozatban - csütörtökön este Conan O'Brien talk show-jában járt, és elmesélte, hogy az első rész forgatása idején milyen frappáns és kegyetlen módját találták ki az akkori pasija megviccelésének.

Neeson, ahogy ez egy filmbéli pótapától elvárható, állandóan a szerelmi életéről kérdezgette Grace-t. A lány erre elmesélte, hogy van egy srác, aki csúnyán viselkedett vele és összetörte a szívét. Az ír színész úgy érezte, hogy ez nem maradhat annyiban, és a fiút móresre kell tanítani. Az Elrabolva főszereplőjének kíméletlenül határozott stílusában beszélgetett el vele telefonon. A videóra kattintva meghallgató a telefonbeszélgetés. Legyen elég annyi, hogy szenzációs, és az ellenségünknek sem kívánjuk azt, hogy az ír színész felhívja.

 

9JAN
Meghalt Rod Taylor
Varga DénesLétrehozás dátuma: 2015. 01. 09., 10:18

84 éves korában elhunyt Rod Taylor. Első főszerepét H. G. Wells Az időgép című klasszikus sci-fijének 1960-as feldolgozásában játszotta el, legtöbben Alfred Hitchcock Madarak című horrorfilmjéből emlékezhetnek rá.

Most adták ki a Liza, a rókatündér című magyar vígjátékhoz készült moziplakátot, amelyen a férfi főszereplő, Bede-Fazekas Szabolcs fejére éppen rázuhan a magasból egy kristálycsillár. Mellette a fehér csipkeruhás Balsai Móni furcsa grimaszt vág, mintha épp azt mondaná, hogy hoppáka, esetleg ajaj.

Szuper a szlogen ("A férfiak élnek-halnak érte"), és ötletes a kép, jól átjön a filmre jellemző morbid humor - például az összefogódzó pár körül a helyszínelők hullakörvonalai kanyarognak -, szuperül összefoglalja vizuálisan a sztorit - valami titokzatos okból hullanak a nő körül az udvarlók -, és pompás geg a zokniból kikandikáló nagylábujj is. Szóval jól néz ki így neten, viszont amikor a plakátot hétfőn az Allee mozijában először láttam, szemet szúrt, hogy a hollywoodi filmek élénk színű, vibráló poszterei mellett a Lizá-é milyen kis halovány; tök erőtlen az összhatás. Talán lehetett volna feljebb csavarni a szaturációt. A Liza, a rókatündér című filmet február 19-től játsszák a mozik.

A Liza, a rókatündér plakátja

Forrás: A Company Hungary

 

Ha kíváncsi, hogyan kattan be és hívja elő szuperhős énjét Michael Keaton, játsszon velünk, hogy jegyet nyerhessen a Birdman - Avagy (A mellőzés meglepő ereje) című film premier előtti vetítésére.

 

 

Majdnem félmillióan látták már Elena Rogova és Zsenya Pavlenko Budapesten játszódó rajzfilmjét a Vimeón. A Látszat és valóság című rövidfilmet pár napja kapta fel az internet; és arról szól bájos és szívbemarkoló formában, hogyan játsszuk meg magunkat mások előtt. Az osztott képernyős sztoriban egy mogorva pasas slattyog a Bem rakparton a Batthányi tértől a Margit híd felé, közben találkozik egy lepkét kergető kisfiúval, egy cuki kutyussal, majd egy haverjával.

A poén azonban, hogy a képernyő felső részében a szereplők valódi érzelmeit látjuk, vagyis azt, hogy viselkednének, ha nem arcoskodnának éppen. A mogorva pasasról például kiderül, hogy csak keménykedik, amúgy lágyszívű alak, a szívélyes jóbarát azonban igaziból szívtelen fráter. Engem az érintett meg legjobban a rajzfilmben, hogy az egyetlen szereplő, aki ugyanúgy érez, mint ahogy viselkedik, az a csöpp kisfiú. (Meg a lepke és a kutya.)

És a háttérben kirajzolódik a Parlament párába burkolt sziluettje, felvillan a Margit híd, és persze ott látjuk a felső rakpart korlátjára firkált jellegzetes graffitiket is. A film alkotói két, Magyarországon dolgozó animációs rendező, akik a Varga Stúdióban egy tucat rajzfilm gyártásában vettek részt, többek között a Mr. Bean című televíziós sorozatéban is.

Kedden este fél kilenckor a Művész moziban látta társalogni André Goodfriend amerikai ügyvivőt az ittlakunk.hu egyik olvasója. Viktória arra jutott, hogy a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan-t nézhette meg a diplomata, mivel angol felirattal ment a magyar film, és háromnegyed kilenckor kezdődött a vetítés.

Fényképet is mellékelt az oldal, de az olvasó nem merte megközelíteni az ügyvivőt, és inkább tisztes távolból, a bejárati ajtó túloldaláról fotózta le Goodfriendet, aki így alig látszik az ajtót borító matricáktól. Megkérdeztük a Twitteren Goodfriendtől, hogy tetszett-e neki a VAN.

Válaszából kiderült, hogy valójában a Káprázatos holdvilág című Woody Allen-filmet nézte meg, amelyet könnyednek és stilizáltnak nevezett, de hozzátette, hogy a magyar filmre is kíváncsi.

- - - - - -

Cikkünk korábbi verziójában tévesen állítottuk, hogy André Goodfriend a VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlant látta a Művész moziban.

Két hónapja írtunk David O. Russell balsorsú filmjéről, az egykor Nailed címen ismert romantikus szatíráról, amit a rendező sosem fejezett be és a sztárszereplők (Jake Gyllenhaal, Jessica Biel, James Mardsen) ellenére is úgy tűnt, örökre dobozban marad. Tavaly év végén azonban felpörögtek az események és a film új címet (Politics of Love) és új vágót kapott, azzal a céllal, hogy 2015-ben végre moziba kerüljön.

Mostanra már pontos bemutató időpont is van, Amerikában február 20-án érkezik a mozikba, de február 10-től már VOD-n is kijön, így várhatóan sok magyar számítógépre is megtalálja az útját egy nappal később.

A Nailed forgatása óta zsinórban három Oscar-jelölést begyűjtő O. Russell persze elhatárolódott a projekttől (a trailer végén rendezőként egy bizonyos Stephen Greene van feltüntetve) és lehet, hogy ő nem engedi, hogy az eredeti címet használják, mert most egy másik béna címmel álltak elő: Accidental Love.

A friss előzetes viszont nem annyira riasztó, bár az Obamacare előtti "nincs biztosítása, ezért nem látják el" alapkonfliktus 2015-ben már nem hat túl aktuálisnak, de Gyllenhaal miatt úgyis megnézzük.

Az Accidental Love plakátja

Forrás: Millennium Entertainment

 

Megérkezett az Ant-Man című képregényfilm első előzetese, végre mozgás közben is láthatjuk a rovar méretűvé összetöpörödő, légy hátán repülő szuperhőst. A kedvcsináló legnagyobb részét Michael Douglas nagymonológja teszi ki, szavaival a meghasonlott tolvajt alakító Paul Ruddot győzködi arról, hogy váljon hőssé, és bújjon bele Ant-Man kosztümébe.

Szerencsére nem kizárólag drámát kapunk, az eddig inkább vígjátékokból ismerős Rudd zavarodott arckifejezése és váratlan visszakérdezése remekül oldja az előzetes komoly hangvételét. Az akcióval azonban úgy tűnik, megvárják a következő trailert, gondterhelten lépkedő öltönyös alakokon és valahová siető rendőrkocsin kívül nincs nagyon miről beszélni.

Az Ant-Man-nek rettentően problémás volt az előélete, sokáig az is kérdéses volt, hogy elkészül-e a kitűzött határidőre, az pedig csak a moziban fog kiderülni, hogy a rendező hirtelen távozása után sikerült-e újra formába önteni a filmet.

A Haláli Hullák hajnalá-t és a Vaskabátok-at jegyző Edgar Wright évekig dolgozott a projekten, de aztán múlt tavasszal kreatív különbségekre hivatkozva lelépett. Bár nyitott volt a változtatásokra, de miután a közreműködése nélkül átírták a forgatókönyvet, besokallt. Sajnálatos módon a Marvel-univerzumban megkötik a rendező kezét, lehet bármennyire tehetséges a kiválasztott személy, egy munkát kell elvégeznie, és nem alakíthatja át a saját képére az alapanyagot.

Az Ant-Man-t végül Peyton Reed (Szakíts, ha bírsz, Az igenember) rendezte, szerepel még benne Evangeline Lily, Judy Greer, Bobby Cannavale, Michael Pena, 2015. július 17-től vetítik majd a mozik. A filmhez kiadott plakát a szuperhős apróságán humorizál, a nagy fehérségben alig lehet őt észrevenni.

Az Ant-Man plakátja

Forrás: Fórum Hungary

 

6JAN
Meghalt Gábor Zsazsa lánya
Varga FerencLétrehozás dátuma: 2015. 01. 06., 20:40

67 éves korában, Los Angelesben elhunyt Gábor Zsazsa és a hotelmágnás Conrad Hilton lánya. Francesca Hilton hétfő este halt meg a Cedars-Sinai klinikán szívroham és agyvérzés következtében - közölte kedden ügynöke, Edward Lozzi.

Hilton profi fotós volt, 1971-től több mint húsz éven át színésznőként is dolgozott (bár összesen hat filmben szerepelt) és könyvkiadással is foglalkozott.

Francesca Hilton 2007-ben

Forrás: Getty Images/AFP/Toby Canham

A Gábor Zsazsa második házasságából született lány jó ideje harcban állt az egykori hollywoodi sztár jelenlegi férjével, Frederic von Anhalttal. Hilton úgy vélte, a férfi elszigeteli anyját a családjától, és pénzügyeit is rosszul intézi. Számos pert indított annak érdekében, hogy ki kezelje anyja vagyonát. Mostohaapjával olyannyira megromlott viszonya, hogy volt idő, amikor bírói végzés kellett ahhoz, hogy Anhalt engedélyezze Hilton látogatását anyjához.

A 97 éves Gábor Zsazsa ágyhoz kötött betegként él Bel Air-i otthonában. Szélütés érte, csípőtörést szenvedett, fél lábát amputálni kellett. Demenciában szenved, már beszélni sem tud, az elmúlt években többször szorult kórházi kezelésre.

Nézd meg premier előtt!
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat