hirdetés

[origo] filmklub

Christopher Nolan Csillagok között (Interstellar) című sci-fijének új előzetese megerősíti azt a korábbi sejtésünket, hogy az emberiség megmentése nem piskóta. Matthew McConaughey legalábbis nagyon gondterheltnek tűnik, amikor közli, hogy a saját családján kívül még több millió másik családra is gondol, és aztán még sírva is fakad. Úgy tűnik, Michael Caine és Anne Hathaway sincsenek sokkal vidámabb hangulatban. A film a rövid szinopszis szerint kutatók egy csapatáról szól, akik felfedeznek az űrben egy olyan féreglyukat, ami teljesen új lehetőségeket nyit meg az emberi űrutazásban. A Csillagok között november 6-án kerül a magyar mozikba.

 

31JÚL
Októberben jön Török Ferenc ananászos filmje
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 07. 31., 11:07

Török Ferenc Senki szigete című filmjét október 16-án mutatják be, és országszerte 20-25 moziban vetítik majd, adta hírül a film forgalmazója. A sajtóközleményben "szuperromantikus filmkomédiának" titulált alkotás három, Budapesten találkozó fiatalról szól: egy szökött menyasszonyról (Jakab Juli), egy taxisofőrlányról (Bánfalvi Eszter) és egy kallódó kosaras srácról (Mohai Tamás), akiről a közleményből most azt tudtuk meg, hogy a nőzésen kívül más nemigen érdekli. Továbbá kiderült még, hogy "a fiatalok meseszerű hétköznapjaiban sok a váratlan fordulat és a szerelmi zűrzavar, van maffia, titokzatos klub, sejtelmes énekesnő és rengeteg ananász".

 

30JÚL
Az életükért futnak a tinik
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 07. 30., 13:08

Új előzetes jött ki Az útvesztő (The Maze Runner) című ifjúsági kalandfilmhez, amelyben Az éhezők viadalá-hoz vagy a Végjáték-hoz hasonlóan tiniknek kell megküzdeniük a túlélésért a posztapokaliptikus jövőben. Wes Ballnak az azonos című regényen alapuló filmjében egy Thomas nevű fiú (Dylan O'Brien) egy labirintusban találja magát egy csapat srác közt úgy, hogy nem emlékszik semmire, és nem tudja, hogyan szabadulhat ki az ismeretlen helyről.

Az előzetesben felbukkan többek közt az Igazából szerelem-ből és A trónok harcá-ból ismert Thomas Brodie-Sangster és Kaya Scodelario a Skins-ből, és főleg az szembetűnő az egészben, hogy a fiatal színészek egytől egyig nagyon mesterkélten játszanak. Az útvesztő szeptember 18-án kerül a magyar mozikba.

Gerő Marcell Káin gyermekei című dokumentumfilmjét beválogatták a szeptemberben zajló, 62. San Sebastian-i filmfesztiválra, adta hírül a produkció. Az A-kategóriás spanyol filmfesztiválon Pálfi György Hukkle című filmjének 2002-es premierje óta nem szerepelt magyar alkotás. A Káin gyermekei-t a fiatal tehetségeket bemutató, New Directors nevű szekcióban vetítik majd.

Káin gyermekei

Forrás: Campfilm

A Káin gyermekei Monory Mész András Bebukottak című, 1985-ös dokumentumfilmjének gyilkosságért elítélt fiatalkorú szereplőit szólaltatja meg csaknem harminc év elteltével. Gerő Marcell rendező és László Sára társíró-producer 2010-ben látta először a 80-as évek betiltott alkotását, melyben büntetésüket töltő fiatalok nyíltan mesélnek a börtönélet kegyetlen hétköznapjairól, elkövetett bűneikről és a szabadulás utáni tervekről.

"Döbbenetes hatással volt ránk az az ellentét, ami a megszólaló kamaszok nyílt arca, tiszta tekintete, higgadt és összeszedett beszéde, illetve az előadott kegyetlen tartalom között feszül. Beszélgetéseink újra és újra annak találgatása felé kanyarodtak vissza, hogy vajon mi lehet ezekkel a srácokkal ma. Az első pillanattól kezdve világos volt, hogy ha sikerül felkutatnunk a szereplőket, akkor az ő harminc éven átívelő történetük révén az emberi létet alapjaiban érintő kérdésekhez jutunk." - nyilatkozta Gerő Marcell.

Káin gyermekei

Forrás: Campfilm

Gerő Marcell 2007-ben diplomázott a Színház- és Filmművészeti Egyetem rendező szakán
Szász János osztályában, diplomafilmje a Kócos című rövidfilm volt. A Káin gyermekei-t is gyártó Campfilm egyik alapítója, a diploma megszerzése óta producerként dolgozik.

A hazai közönség a világpremiert követően elsőként az HBO-n láthatja majd a Káin gyermekei-t ősszel.

30JÚL
Már dolgoznak a Star Wars 8-on
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 07. 30., 11:43

Még a Star Wars 7 bemutatása is másfél évnyire van, de a franchise a háttérben gőzerővel robog tovább: a Star Wars 8 író-rendezője, Rian Johnson (The Brothers Bloom, Looper) egy friss podcastban elárulta, hogy már javában dolgozik a filmen. Ez persze még korai előkészületeket jelent, például azt, hogy a stábjával esténként filmeket nézet inspirációképpen. Két konkrét példát is mondott: Henry King 1949-es Szárnyaló bátorság (Twelve O'Clock High) című második világháborús filmjét és Mikhail Kalatozov '59-es, Az el nem küldött levél című alkotását, amely Szibériában gyémántot kereső geológusokról szól.

Joseph Gordon-Levitt és Rian Johnson a Looper forgatásán

Forrás: Pro Video

Johnson áradozott arról, hogy mennyire boldog, hogy ő rendezheti meg a nyolcadik részt, ami azért jelent különösen sokat számára, mert a legelső film, amire az apja elvitte moziba, a Star Wars volt, és viccelődött azon, hogy bizonyára csak valami olyan jellegű adminisztratív hiba folytán kapta meg a munkát, mint a Brazil cselekményét beindító tévedés. A rajongók idegeit borzolta még egy kicsit azzal a szintén poénnak szánt kijelentéssel, hogy a nyolcadik részben a '78-as, közutálatnak örvendő Star Wars karácsonyi tévéműsor hangvételéhez fognak visszanyúlni.

30JÚL
A galaxis őrzői mentheti meg a nyarat
Bujdosó BoriLétrehozás dátuma: 2014. 07. 30., 10:50

Bár Magyarországon augusztus 14-éig kell várni A galaxis őrzői-re, az USA-ban, Nagy-Britanniában és számos már országban ezen a héten kerül mozikba a film, ami az előrejelzések szerint akár minden idők legerősebb augusztusi nyitását is produkálhatja Amerikában. Ennek most különösen nagy a jelentősége, mert, ahogyan mi is megírtuk, a nyári moziszezon borzasztóan gyengén alakul az USA-ban, a Hollywood Reporter szerint a mozijegyeladásokból befolyó összbevétel több mint 20%-kal marad el a tavalyitól.

Zoe Saldana és Chris Pratt A galaxis őrzőiben

Forrás: Fórum Hungary

Egy tekintetben már biztos, hogy rekordot dönt A galaxis őrzői: a Marvel filmjét 4080 moziban mutatják be az Egyesült Államokban, amire augusztusban még sosem volt példa (eddig ebben a hónapban a 2009-es G. I. Joe: A kobra árnyéka volt a rekordtartó 4007 mozival). Az előrejelzések szerint A galaxis őrzői legalább 65 millió dollárt kaszál majd a nyitóhétvégén Amerikában, de lehetséges az is, hogy megugorja a 70 milliót, és ebben az esetben új rekordot állít fel. A legerősebb augusztusi nyitást eddig A Bourne-ultimátum produkálta 2007-ben, amely 69,2 millióval startolt, a második a Csúcsformában 2, amely 2001 augusztusában 67,4 milliót hozott az első hétvégéjén.

A galaxis őrzői-t a kritikusok máris imádják, kérdés viszont, hogy a többi Marvel-filmhez képest a közönség mennyire harap majd rá a kissé más stílusú filmre. James Gunn rendező úgy nyilatkozott, hogy szemben a Marvel többi filmjével, ez "nem annyira szuperhősfilm, inkább űropera".

A korábban tervezett október 30-a helyett már szeptember 11-én bemutatják a magyar mozikban Zomborácz Virág Utóélet című filmjét, adta hírül a film forgalmazója. Az Utóélet világpremierje a Karlovy Vary-i filmfesztiválon volt július elején, ahol a közönség lelkesen fogadta, és mi is örömmel számoltunk be arról, hogy végre született egy egészen egyedi hangvételű és humorú, érzékeny magyar film.

Kristóf Márton és Petrik Andrea az Utóélet című filmben

Forrás: Vertigo Média

Az Utóélet egy elmegyógyintézetből frissen kikerült fiúról (Kristóf Márton) szól, aki váratlanul elveszíti lelkész apját (Gálffi László), aki azonban kísértetként visszajár, és nem hagyja békén a fiát.

A forgalmazó közleménye szerint a film gyártójával együtt "a nagy érdeklődésre és felfokozott várakozásra tekintettel" döntöttek úgy, hogy másfél hónappal előbbre hozzák a premiert. Az Utóélet-et multiplexekben és artmozikban is vetítik majd.

Itt az első előzetes Peter Jackson harmadik, utolsó A hobbit-filmjéhez, és mint a klipből is kitűnik, Az öt sereg csatája alcímű zárófilm komorabb lesz, mint az előző két rész, a humor helyét súlyos harcok váltják fel. A sztori röviden: Zsákos Bilbónak (Martin Freeman), Tölgypajzsos Thorinnak (Richard Armitage) és a törpöknek végleg le kell győzniük Smaugot, a sárkányt, majd egy még nagyobb fenyegetéssel kell szembenézniük, amelyet csak úgy győzhetnek le, ha összefognak a tündékkel és az emberekkel. A hobbit - Az öt sereg csatájá-t december 17-én mutatják be az amerikai mozikban, itthon valószínűleg december 18-ától adják majd.

 

Most már a netre is kitették a Sin City: Ölni tudnál érte korhatáros előzetesét, amelyet először a Comic-Con látogatói nézhettek meg a hétvégén. A több mint háromperces klipből remekül átjön a mocskos Sin City-hangulat: pénz, füst, fegyverek, hiányosan öltözött, magukat kellető nők, alkohol és szanaszét repülő testrészek dominálják az előzetest. Robert Rodriguez és Frank Miller filmjében többek közt Eva Green, Joseph Gordon-Levitt, Josh Brolin, Jessica Alba és Mickey Rourke szerepel, itthon augusztus 21-én kerül a mozikba.

 

Brutálisan erős Mad Max-előzetest, Batman és Superman filmtörténeti jelentőségű találkozását, új Bosszúállók-plakátot és egy rozmárt is felvonultatott idén a Comic-Con. Összeszedtük a legizgalmasabb újdonságokat, amelyek kiderültek a hétvégén.

Nézd meg premier előtt!
Most
Top 12 óra
Ajánlat
Ajánlat
Ajánlat