Antal Nimród: Álmodozom a Traubi szódáról

Vágólapra másolva!
Antal Nimród nevét már nem csak mi írjuk helyesen, de az amerikai újságírók is, akik az Elhagyott szoba (Vacancy) című hollywoodi stúdiófilmje óta megtanulták az ékezetet. Az április 20-án bemutatott horror - Kate Beckinsale és Luke Wilson főszereplésével - ugyan nem robbantott kasszát, de az árát (kb. 20 millió dollárt) már visszahozta, és a kritika is elismerően veregette vállon - volt, aki Antalt még őstehetségnek is nevezte.
Vágólapra másolva!

Antal ezzel tagja lett annak a háromtagú klubnak, mely a hollywood-i stúdiófilmek magyar rendezőit tömöríti - Csupó Gábor és Koltai Lajos mellett. A rendező természetesen nagyon elfoglalt volt a filmje premierjét követő hetekben, de mostanra szakított egy kis időt arra, hogy e-mailben válaszoljon a Filmklub néhány kérdésére.

- Mi jelentette számodra a legnagyobb élményt az Elhagyott szobá-val kapcsolatban?

- Nagy élmény volt bemenni dolgozni naponta. Maga a stúdió múltja érezhető, ahogy átlép az ember a kapukon. Abban a műteremben dolgoztunk, ahol az Óz, a nagy varázsló-t forgatták 60 valahány évvel ezelőtt. Egyszerűen az, hogy ott lehetek, már önmagában nagy élmény.

- Milyen tapasztalat volt stúdiófilmet forgatni?

- Rémtörténeteket lehet hallani a stúdiórendszerről, nekem azonban nagyon kellemes élmény volt, és rengeteget tanultam belőle. A forgatókönyvet nem én írtam, ezért a kreatív munkát már az elejétől másképpen kellett megközelítenem. Egy csomó dolog adott volt - köztük olyan is, ami nem annyira tetszett -, de igyekeztem a legjobbat kihozni belőle.

- Milyen visszajelzések érkeztek hozzád a munkáddal kapcsolatban?

- A horror-thriller zsánernek megvannak a maga rajongói. Ugyanúgy, ahogy hozzám a musical zsánere nem áll közel, biztos lesznek olyanok, akik nem kedvelik majd az Elhagyott szobá-t. Szerencsére eddig jók a visszajelzések. Már beszélünk a stúdióval a következő filmről.

Forrás: [origo]
Antal Nimród és Luke Wilson az Elhagyott szoba forgatásán


- MiIyen kilátásaid nyílhatnak ezután?

- Mindenképp szeretnék tovább dolgozni. Ha itt sikerül még egy pár filmet elkészíteni, az jó lenne. Szeretnék hazatérni Magyarországra, és ott is folytatni a munkáimat. Azért kreatív szempontból még mindig a legtisztább filmkészítés, amiben részt vettem, otthon volt.

- Mi történik veled ezekben a napokban, és milyen állapotban éled át az egészet?

- Sokat biciklizem és hálás vagyok az életnek, hogy ennyi sok ajándékot kaptam. Gyakran álmodozom a Traubi szódáról, és hiányoznak a barátaim.

Gyárfás Dóra