Vágólapra másolva!
Daniel Day-Lewis kapzsi olajkutatót játszik a Boogie Nights rendezőjének új filmjében, amely egy húszas években íródott regényen alapul.
Vágólapra másolva!

Paul Thomas Anderson, a Boogie Nights és a Magnólia rendezője újra munkához lát. Daniel Day-Lewis leszerződött a There Will Be Blood (kb.: Vér fog folyni) című, egy ideje már tervben levő film főszerepére, és így a forgatás már májusban megkezdődhet. Anderson stábja Texasban és az új-mexikói Albuquerque-ben forgat majd.

A film, melynek forgatókönyvén Anderson már évek óta dolgozik, Upton Sinclair 1927-es Olaj! című regényén alapul; főszereplője egy vállalkozó szellemű texasi olajbányász. A gyártó a Paramount filmstúdió új, speciális (értsd: kevésbé kommersz) filmekre szakosodott divíziója a Miramax Filmszel közösen. A divízió igazgatójának, John Leshernek a közlése szerint a büdzsé 25 millió dollár körül lesz. "Ez egy ambiciózus film, megragadó, releváns történet családról, kapzsiságról és az olajról. Paul kivételes tehetség, pontosan az a fajta alkotó, akit az új divízió szeretne partnerének tudni" - nyilatkozta Lesher.

A szereplőválogatás most zajlik, egyelőre csak Daniel Day-Lewis a fix tagja a csapatnak. Az angol színésznek ez lesz az első szerepe a tavalyi Jack és Rose balladája után, amelyben egy a lányával extrémen közeli, már-már vérfertőző kapcsolatban álló apát alakított. Anderson legutóbbi rendezése a 2002-es Kótyagos szerelem volt, mely elnyerte a cannes-i filmfesztivál rendezői díját. A díj tökéletesen megérdemelt volt, hiszen Anderson nem kevesebbet bizonyított angyali szerelmes filmjével, mint hogy a megfelelő rendező kezei közt Adam Sandler is tud jó alakítást nyújtani.