James Brown életét Spike Lee filmesíti meg

Vágólapra másolva!
A december 25-én elhunyt legendás zenész életét hamarosan vászonra viszik. A filmet Spike Lee rendezi a Paramount stúdió égisze alatt.
Vágólapra másolva!

A Variety közlése szerint Spike Lee leszerződött a Paramount filmstúdióval egy James Brown életét feldolgozó film elkészítésére. A hír mindössze két nappal azután érkezik, hogy a legendás zenész, akit a soul keresztapjaként szoktak emlegetni, hetvenhárom éves korában tüdőgyulladás szövődményei következtében elhunyt.

Az életrajzi film már régóta tervbe van véve, a forgatókönyv első változatát Steven Baigelman, a Féktelen Minnesota szerzője írta, aztán ezt Tom és Jez Butterworth (On-lány) dolgozta át. A zenész aktívan közreműködött a film előkészületeiben, mind Baigelman, mind a Butterworth testvérek találkoztak vele és közeli munkatársaival, hogy háttéranyagot gyűjtsenek a forgatókönyvhöz. Az utolsó simításokat a könyvön majd maga Lee végzi el.

A film producere Brian Grazer lesz, aki már dolgozott Lee-vel A belső ember-en, és következő két filmje, A belső ember folytatása és a '92-es Los Angeles-i zavargásokról szóló LA Riots megszületésénél is bábáskodni fog. A producer nyilatkozatában így emlékezett Brownra: "Mint mindenki, én is megdöbbentem és elszomorodtam James Brown halálhíre hallatán. Jól ismertem és sok időt töltöttem az élettörténete kutatásával, így tulajdonképpen nem lepődtem meg, hogy éppen karácsony napján ment el. Ő volt a legnagyobb showman a világon, egészen a legutolsó pillanatig."

A film forgatása jövő év végén vagy 2008 elején esedékes, miután Lee tető alá hozta fent említett két másik projektjét.