Jó csajokat keresnek a vallási filmbe

2010.06.01. 16:04

Paul Thomas Anderson (Magnólia, Vérző olaj) idén nyáron forgatja következő filmjét, a The Master néven emlegetett, de hivatalosan egyelőre cím nélküli drámát, amely (bár az alkotók tagadják) a szcientológia egyház történetén alapul. Azt már eddig is tudtuk, hogy a filmben Philip Seymour Hoffman játssza a karizmatikus vallásalapítót, A bombák földjén-ből ismert Jeremy Renner pedig egy csavargót alakít, aki a mester jobb keze lesz, azonban egy idő után elkezd kételkedni a vallásban, amit a magáévá tett.

Forrás: AFP
Emma Stone | Amanda Seyfried | Deborah Ann Woll

A további szerepek többségére Anderson még keresi a megfelelő színészeket, de Hoffman feleségének szerepét már felajánlotta Reese Witherspoonnak. A Playlist bloggerei olvasták a forgatókönyv valamelyik verzióját, és azt írják, hogy a feleség egyszerre a mester gondviselője és "éber hadnagya", akármit is jelentsen ez. Mindenesetre a figurát Mary Sue-nak hívják, akárcsak a szcientológiát alapító L. Ron Hubbard harmadik feleségét.

A filmben kisebb szerepet játszik a mester és Mary Sue lánya, akinek a megformálására három szemrevaló jelöltje is van Andersonnak: a Mamma Mia! Amanda Seyfriedje, a Superbad-ből és a Zombieland-ből ismert Emma Stone és Deborah Ann Woll, aki a True Blood-ban játszik. Szerintünk mindhárman elképzelhetők Hoffman és Witherspoon közös gyerekeként, de legszívesebben a komédiákban már bizonyított Stone-t látnánk egy komoly drámában.