Batman is beszáll a következő Superman-filmbe

Superman és Batman, közös film 2015-ben
Vágólapra másolva!
Zack Snyder, a mozikban most futó Superman-film, Az acélember rendezője a képregényimádók évente megrendezésre kerülő találkozóján, a Comic-Conon bejelentette, hogy a folytatásban Superman új társat kap Batman személyében.
Vágólapra másolva!

A képregényőrültek régi álma teljesül majd 2015 nyarán: Az acélember folytatásában végre osztozik a mozivásznon a DC Comics két legnépszerűbb szuperhőse, Superman és Batman. A hírt a Comic-Con geektalálkozón jelentette be Az acélember rendezője, Zack Snyder. Az új filmet is Snyder rendezi, amelynek forgatókönyvét David S. Goyerrel közösen írja, és Az acélember-ben játszó színészek közül négyen biztosan visszatérnek: Henry Cavill (Superman), Amy Adams (Lois Lane), Laurence Fishburne (Perry White) és Diane Lane (Martha Kent). Kérdéses még azonban, hogy ki ölti magára Batman jelmezét, ugyanis Christian Bale már számos alkalommal jelezte, hogy nem kívánja még egyszer eljátszani a Denevérembert.

Batman és Superman A sötét lovag visszatér című animációs filmben Forrás: DC Comics

A hír bejelentésekor egy szövegrészt idéztek Frank Miller A sötét lovag visszatér című képregényéből (amelyben az 55 éves Batman csap össze Supermannel), de Snyder hangsúlyozta, hogy nem Miller művét fogják adaptálni, hanem az csak inspirációként szolgál számukra. Az acélember eddig 622 millió dollárt hozott a világ mozipénztáraiban.

Legutóbb a 2000-es évek elején próbálták meg közös filmbe terelni a két legendás DC-szuperhőst. A Batman vs. Superman című alkotást Wolfgang Petersen (Célkeresztben, Viharzóna) rendezte volna Andrew Kevin Walker (Hetedik) forgatókönyve alapján, Jude Law játszotta volna Supermant, Batman szerepére pedig Christian Bale és Colin Farrel között vacilláltak. A projekt állítólag akkor dőlt dugába, amikor Petersen elkezdett inkább a Trójá-val foglalkozni.