Még négy új Robin Williams-filmet várhatunk

Vágólapra másolva!
Robin Williams - aki hétfőn vetett véget életének - több filmet is hagyott örökül rajongóinak, melyek nagyrészt a karácsonyi szezonban érkeznek az amerikai mozikba. 
Vágólapra másolva!

December 19-én mutatják be az Éjszaka a múzeumban harmadik részét Night at the Museum: Secret of the Tomb címmel, melyben a színész ismét Teddy Roosevelt szerepét játssza el.

Egy másik karácsonyi, de már novemberben bemutatandó mozi a Merry Friggin' Christmas című független családi vígjáték - ebben Lauren Graham (Szívek szállodája), Oliver Platt (Ha ölni kell) és Candice Bergen (Beépített szépség) oldalán lesz látható.

Ben Stiller és Robin Williams az Éjszaka a múzeumban első részében Forrás: InterCom

Szintén bemutatásra vár a Boulevard című, Bob Odenkirkkel és Kathy Bakerrel közösen forgatott, Dito Montiel (Őrangyallal, védtelenül, Bunyó) rendezésében készült dráma, ami a Tribeca filmfesztiválon már látható volt tavasszal, de még nem érte el a szélesebb közönséget.

Robin Williams a Boulevard című filmben Forrás: Tribeca Filmfestival

Williams - akinek legemlékezetesebb szinkronszerepe az 1992-es Disney-rajzfilm, az Aladdin Dzsinnje volt - egy szinkronmunkát is hagyott hátra: a Monty Python-tag Terry Jones (Erik, a viking) által rendezett brit sci-fi/vígjátékban, az Absolutely Anything-ben egy Dennis nevű kutyának kölcsönzi a hangját. A majd csak jövőre érkező filmben olyan sztárok tűnnek fel, mint Simon Pegg és Kate Beckinsale.

A Robin Williams által szinkronizált kutya és Simon Pegg az Absolutely Anythingben Forrás: Phoenix Pictures

A 20th Century Fox stúdió Williams főszereplésével a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című 1993-as családi filmnek tervezett folytatást, de a projekt még csak előkészületi fázisban volt, és nagyon valószínű, hogy Williams nélkül már soha nem fog megvalósulni.

Robin Williams a Mrs. Doubtfire - Apa csak egy van című filmben Forrás: InterCom

A munkába bevonták David Berenbaum forgatókönyvírót (Mi a manó) is, és mind Williams, mind Chris Columbus rendező - akik az elmúlt két évtizedben baráti kapcsolatot is ápoltak - lelkesek voltak a részvételüket illetően. "Legihletettebb és legtehetségesebb komikusunkat veszítettük el, aki egyúttal generációja egyik legnagyobb színésze is volt. Robin munkáját figyelni varázslatos, különleges kiváltság volt. Alakításai semmi máshoz nem hasonlíthatók, valami spirituális és más világból származó helyről jöttek. Ő volt a kevesek egyike, aki valóban megérdemli a "zseni" titulust. 21 éve voltunk barátok. A gyerekeink együtt nőttek fel, (...) testvéremként szerettem. A világ egy jobb hely volt Robinnal, és gyönyörű öröksége örökre tovább él majd" - nyilatkozta a rendező.