Nekik kell elfeledtetniük Steve McQueent

Chris Pratt
Vágólapra másolva!
Ami a szuperhősfilmeknek a Bosszúállók, az volt a westerneknek A hét mesterlövész. Most egy újabb névvel bővült a készülő remake színészgárdája. Peter Sarsgaarddal gyakorlatilag már megegyeztek arról, hogy ő játssza a gonoszt, a falu lakosságát terrorizáló banditavezért, akit az eredetiben Eli Wallach alakított. A forgatás májusban kezdődik Louisiana államban, így ha hivatalosan nem is véglegesítették, de jelentős változások már nem lesznek a szereposztásban. Íme A hét mesterlövész legújabb felállása, nekik kell elfeledtetniük Steve McQueent, Charles Bronsont, James Coburnt és a többieket.
Vágólapra másolva!

Eli Wallach utódja

Kezdjük a legfrissebb bejelentéssel, Peter Sarsgaarddal: az eddigi életműve tele van morálisan megkérdőjelezhető vagy egyenesen gonosz karakterekkel. Ő csavarta el Carey Mulligan fejét az Egy lányról című drámában, ő pecsételte meg Kate Hudson sorsát A titkok kulcsá-ban és ő változott át szörnyeteggé a Zöld lámpás-ban. Mégsem tartjuk őt unalmasnak egy újabb negatív szerepben, mivel westernben még nem alakított gonosztevőt, és az ő érzékeny játéka olyan jellemvonásait hozhatja elő a banditavezérnek, amik általában nem sajátjai egy vadnyugati gazfickónak.

Peter Sarsgaard az Egy lányról című film premierjén Forrás: AFP/Robyn Beck

Bartholomew Bogue-nak hívják a karakterét, aki azzal indítja be az események lácolatát, hogy bérgyilkosokat bíz meg azzal, öljék meg a férjét egy ellenálló nőnek.

Eddig egyetlen nőről lehet tudni

Az említett nőnek elege volt abból, hogy Bart zsarnokként uralkodik a település felett, kizsigereli a lakosait, ezért zsoldosokat bérel fel a település megtisztítására. Eddig egyetlen női színész nevét hozták nyilvánosságra, szóval nagy biztonsággal állítható, hogy Haley Bennett lesz az, aki először száll szembe a banditavezérrel.

Haley Bennett a Louis Vuitton eseményén Forrás: AFP/Valerie Macon

Bennettet utoljára Denzel Washington társaságában láthattuk a magyar mozikban, A védelmező című filmben. Itt győzhette meg A hét mesterlövész rendezőjét, Antoine Fuquá-t. Korábban a Zene és szöveg és a Marley meg én című vígjátékokban is szerepelt.

Denzel Washington lovagol az élen

Denzel Washington harmadszor dolgozik együtt Fuquá-val. Az Oscar-díjat nyert a Kiképzés főszerepéért, jött A védelmező, most pedig ez a műfaj egyik legnagyobb klaszikusát újramelegítő westernfilm. Az ő részvételét jelentették be először, ha nem térnek el nagyon az 1960-as film történetétől, akkor ő játszhatja majd Yul Brynner szerepét, ő szedheti össze a hat másik fegyverforgatót, és viheti őket csatába a banditák ellen.

Denzel Washington A védelmező című filmben Forrás: InterCom

Ő lehet az új Steve McQueen

De ki lesz most az ügyeletes bajkeverő a csapatban, aki örökös mozgolódásával, frappáns megszólalásaival ellopja a show-t Washingtontól? Chris Pratt tökéletes erre a feladatra, biztos lesz majd pár feszült, idegesen egymást méregető pillanat közte és Washington között, hogy eldöntsék ki is itt a főnök.

Chris Pratt A galaxis őrzői című filmben Forrás: Fórum Hungary

A csendes társ

Ethan Hawke egy békülékenyebb fegyverforgatót játszhat majd. Belőle nézem ki leginkább azt, hogy nagy empátiával viseltetik a falusi életmód iránt, és összebarátkozik a helyiekkel. Aztán lehet, hogy tévedek.

Ethan Hawke a Sráckor című filmben Forrás: UIP

A Kölyök

Luke Grimes alakíthatja majd a westernfilmekben szinte mindig szereplő, egyszerűen csak „kölyök”-nek nevezett karaktertípust. Az eredetiben Horst Buchholz hőzöngött, akadékoskodott és szeretett bele egy helyi lányba. Grimes A szürke ötven árnyalatá-ban Christian Grey testvérét alakította, de láthattuk ők az Amerikai mesterlövész-ben is.

Luke Grimes az Amerikai mesterlövész című filmben Forrás: InterCom

Vasquez

A brazil Wagner Moura először az Elit halálosztók-kal majd annak folytatásával tette le a névjegyét a nemzetközi filmvilágnak. Az Elysium – Zárt világ volt az első hollywoodi szuperprodukció, amiben szerepelt, most pedig hat másik vadnyugati hős társaságában védelmez majd egy aranybánya köré épített települést.

Wagner Moura az Elit halálosztók című filmben Forrás: Costa Films

Jó is lehet, és rossz is

A brazil Wagner Moura mellett a dél-koreai Lee Byung-hun teszi még nemzetközibbé a társaságot – már ha tényleg a hét mesterlövész egyikét alakítja, és nem Peter Sarsgaard verőemberét. A színész eddigi szerepei alapján mindkettő elképzelhető. Az ázsiai mozi szerelmesei már régóta ismerhetik őt a Keserédes élet-ből, az I Saw the Devil-ből vagy a The Good, the Bad and the Weird című westernből, melyben a Rosszat alakította. De a két G.I. Joe-filmben is felbukkant, és idén nyáron már tényleg mindenki megismeri majd: a T-1000-es gyilkológépet alakítja ugyanis a Terminator: Genisys-ben.

Lee Byung-hun a The Good, the Bad and the Weird című filmben Forrás: IFC Films

A nagy medve

Vincent D’Onofrio (Acéllövedék, Éjszakai hajsza) alakíthatja a hetedik mesterlövészt. Robert Vaughn zaklatott, sötét múltú karaktere tökéletes lenne számára. Ennek ellentmond azonban, hogy az első hírek még arról szóltak, hogy egy gazfickót játszik. Ezt mostanság már nem írják le róla, illetve Peter Sarsgaard beszállásával elúszott a főgonosz szerepe is. Sarsgaard beosztottjaként nehezen tudom D’Onofriót elképzelni.

Vincent D'Onofrio az Éjszakai hajsza című filmben Forrás: InterCom

Érzékeny veszteség

A Magic Mike-ból ismert Matt Bomer Halley Bennett férjét alakítja, őt akarják majd elintézni Sarsgaard emberei. Egy fontos veszteséget már a forgatás megkezdése előtt elszenvedett a film. Az utolsó pillanatban otthagyta a produkciót a Trónok harcá-ban feltűnt, hamarosan a DC szuperhősfilmjeiben Aquaman-t alakító Jason Momoa. A Deadline úgy tudja, hogy kevesellte a neki írt szöveget.

Matt Bomer a Magic Mike premierjén Forrás: AFP/Valerie Macon

Gondoljunk bármit is arról, hogy valaha összeállhat-e még a filmtörténetben egy olyan erős csapat, mint amilyen az 1960-ban készült eredetiben együtt lovagolt, azt azért látni kell, hogy a mostani brigád húzónevei sem kispályások. A film remélhetőleg kihasználja majd, hogy összeeresztheti egymással Washingtont, Prattet és Hawke-ot, és remélhetőleg Lee-t sem hagyja majd kókadozni a háttérben. Kár lenne érte, nagyszerű színész. 2017 január 13-ra tűzték ki az amerikai premiert.