Emma Watsonnal csak a baj van

Emma Watson
Vágólapra másolva!
Az utóbbi időkben eltűnt a mozik vásznairól Emma Watson. Az ENSZ jótékonysági nagyköveteként inkább a nemi egyenjogúság ügyének előremozdításán fáradozott. A rajongók megnyugodhatnak, négy remeknek tűnő filmmel tér vissza hamarosan a Harry Potter-sorozat Hermionéja. Tom Hanks társaságában az internet veszélyeivel szembesül, két különböző, de annál veszedelmesebb szekta is foglyul ejti, és egy szörnyetegbe is beleszeret. Emma Watson vonzza a bajt.
Vágólapra másolva!

A Variety írta meg, hogy Emma Watson lecsapott Alicia Vikander megüresedett helyére. A világsztárság felé menetelő Vikander annyira elfoglalt manapság, hogy a Bourne-sorozat ötödik része miatt fel kellett áldoznia a The Circle című filmtervet, vagyis Tom Hanks helyett Matt Damont választotta. James Ponsoldt rendező nem hullajtott könnyeket a színészcsere miatt: „Emma Watson az egyik kedvenc színésznőm, kivételes tehetsége, érzékenysége és nagyfokú intelligenciája meg fogja tölteni energiával a The Circle-t.”

Emma Watson a Time magazin gáláján Forrás: AFP/Timothy A. Clary

Meggyűlik a baja az internettel

Watson egy frissen végzett egyetemistát alakít, aki a Circle nevű befolyásos internetes cégnél kezd el dolgozni. A vállalat egy olyan operációs rendszert fejleszt ki, ami még egy lépéssel beljebb viszi az emberiséget a digitális világba: összekötve a felhasználók különféle elérhetőségeit és adatait, e-mailtől kezdve a banki adatokig, egy új, mindent magába olvasztó online személyiséget alakítanak ki a felhasználóknak. Watson hamarosan ráébred, milyen sebezhetővé válhat az ember ebben az új világban.

Ezt a filmet A nő (Her) cyberthriller változatának képzelem el: az új operációs rendszerrel nem a szerelem érzését élhetjük át, hanem még védtelenebbé válik a magánéletünk. Watson ezt az érzést biztos ismeri, hiszen ő is azon világsztárok közé tartozik, akinek minden lépéséről beszámol a bulvársajtó. Az ENSZ jószolgálati nagyköveteként ezt a figyelmet fordítja egy jó ügy szolgálatába.

Emma Watson munka közben az uruguayi parlamentben Forrás: AP

Csuhás alakok üldözik

A The Circle-t még el sem kezdték forgatni, de a Regression című horrorisztikus thrillerét augusztusban már be is mutatják Amerikában, októberben pedig több európai ország is vetíteni kezdi. Watson egy titokzatos szekta karmaiból kicsúszott túlélőt alakít, akinek az ügyét Ethan Hawke kezdi kibogozni. Az előzetestől én konkrétan frászt kaptam, amikor először láttam.

Kattog a metronóm, aztán Watson lemondóan rebegi el Hawke-nak, hogy most te is meg fogsz halni. Erre azért megáll az ütő az emberben. Idén a Bíborhegy mellett ettől a filmtől várhatunk még hatásos ijesztegetést. A Regression-t jegyző spanyol Alejandro Amenábar mestere a műfajnak, a Halálos tézis-sel és a Más világ-gal is sikerült felzaklatnia. Amúgy Watson ebben filmben fog először pucérkodni.

Emma Watson és Ethan Hawke a Regression című filmben Forrás: Universal

Nem tud elszakadni a szektától

Watson véleményem szerint legizgalmasabb projektje az alig ismert, de az I Want to Be… című rövidfilmjéért már Oscar-díjjal jutalmazott Florian Gallenberger felügyelete alatt készül. A színésznő egy német turistát alakít Chilében, akinek a férje (Daniel Brühl) eltűnik Pinochet tábornok 1973-as puccsa közben.

A nyomok egy első blikkre barátságos vallási közösség által irányított faluba vezetik, ahonnan azonban még senki nem tudott megszökni. A nő abban a reményben lép be a szektába, hogy így megtalálhatja az elveszett férjét. A szekta vezérét Michael Nyqvist (A tetovált lány, John Wick) alakítja a politikai thrillerként reklámozott Coloniá-ban. A film német premierjét 2016 januárjára időzítették.

Emma Watson és Daniel Brühl a Colonia című filmben Forrás: Beta Cinema

A Disney hercegnője

Akik még mindig Hermionét látják Emma Watsonban, azok valószínűleg A szépség és a szörnyeteg élőszereplős változatát várják a legjobban. "A hatéveskori énem a plafonon van, majd szétrobban a szívem. Ideje elkezdeni az énekórákat" - írta ki a Facebook-adatlapjára még januárban. Azóta valóban elkezdte képezni az énekhangját, és kicsit meg is szeppent attól, mi vár rá. Még sosem énekelt filmben, és ez az új kihívás most megijeszti - nyilatkozta a Total Filmnek.

A szörnyeteget Dan Stevens játssza, aki látta őt a The Guest-ben, az tudja, hogy ez a szerep tökéletesen illik hozzá. A Disney-produkció szinte minden szerepére nagynevű színészeket nyertek meg, feltűnik benne Emma Thompson, Ewan McGregor, Ian McKellen, Kevin Kline és Stanley Tucci. Még sokat kell arra várni, hogy Emma Watsont és Dan Stevenst egy mesebeli kastélyban lássuk táncolni, A szépség és a szörnyeteg premierjét 2017 március 17-ére tűzték ki.

Szavazzon!

Emma Watson melyik filmjét várja a legjobban?