A fiatal Han Solót közülük választják ki

Miles Teller
Milles Teller
Vágólapra másolva!
Tucatnyi színész maradt versenyben a fiatal Han Solo szerepére. Köztük van a Whiplash véres kezű dobosa, Brad Pitt zöldfülű katonája, Clint Eastwood fia és James Franco öccse is. Ön kit látna legszívesebben Harrison Ford utódjaként? Gyanús a Disney sietős tempója, már született is egy pletyka, hogy miért akarják minél gyorsabban kiválasztani a színészt.
Vágólapra másolva!

Különálló Star Wars-film készül Han Solo fiatalkoráról, a főszerepre pedig gyakorlatilag minden huszonéves színészt meghallgattak Hollywoodban. Több mint 2500 színész készített castingvideóhoz. A Variety információja szerint a Disney rövidített listáján már csupan tucatnyi színész szerepel. A szaklap nyolcat nevezett meg közülük, könnyen lehet tehát, hogy a következő színészek egyike lesz a fiatal Han Solo:

Miles Teller és Logan Lerman Forrás: AFP

A versenyben maradt színészek közül Miles Teller számít a legnagyobb névnek, legkésőbb Az élet habzsolva jó című tinifilm óta nyilvánvaló, hogy rengeteg tehetség szorult belé. Ő dobolta véresre a kezét a Whiplash-ben, a legújabb Fantasztikus Négyes-sel viszont rossz lóra tett. Jól állnak neki a pimasz, nehezen kezelhető karakterek, viszont némileg túlkoros fiatal Han Solónak, már huszonnyolc éves.

Scott Eastwood és Dave Franco Forrás: AFP

Bizakodhat még az Egy különc srác feljegyzései Emma Watsonba belezúgó gimnazistája, a Harag zöldfülű katonája, Logan Lerman. Clint Eastwood huszonkilenc éves fia, Scott is ott van a kalapban, aki szintén szerepelt a Harag-ban, illetve a Szemfényvesztők bűvésze, a Rossz szomszédság egyik főszereplője, Dave Franco is reménykedhet.

Lerman eddig visszahúzódó srácokat játszott, nagy váltás lenne neki Han Solo szerepe, Eastwood a legöregebb a megnevezett színészek közül, Franco eddig jellemzően tenyérbe mászó, idegesítő alakokat formált meg, a 21 Jump Street-ben sem azért volt ott drogdílerként, hogy a szívünkbe zárjuk.

Ansel Elgort és Jack Reynor Forrás: AFP

Versenyben van még a Csillagainkban a hiba, és A beavatott-sorozat szereplője, Ansel Elgort. Jack Reynor is esélyes, akit a Transformers: A kihalás korá-ból vagya Macbeth-ből ismerhet, és aki tavaly Budapesten forgatta Rosamund Pike-kal a HHhH című világháborús drámát.

Emory Cohen és Blake Jenner Forrás: AFP

A rövidített listára felkerült színészek közül a huszonöt éves Emory Cohen és a huszonhárom éves Blake Jenner a legkevésbé ismert. Cohen-nek a Brooklyn az eddigi legnagyobb filmje, a Golden Globe-on jelöltségig jutó, Oscarra is esélyes drámában New York-i srácként beleszeret Saoirse Ronanba. Jenner eddig sorozatokban szerepelt, Richard Linklater legújabb filmje, a Sráckor és a Tökéletlen idők szellemi folytatásaként is felfogható Everybody Wants Some lesz a mozis debütálása.

Szavazzon!

Ön melyik színészt látná legszívesebben Han Solo szerepében?

Phil Lord és Chris Miller rendező hamarosan elkezdi tesztelni a kiválasztott színészeket, a döntés pár hét múlva várható. Han Solo eredettörténetét elmesélő filmet 2017 januárjában kezdik csak forgatni, a főszerepet játszó színészt viszont minél hamarabb ki akarják választani. Hogy miért? Ha a pletyka igaznak bizonyul, az akár SPOILER is lehet, ennek tudatában olvasson tovább.

Harrison Ford Han Solo szerepében Forrás: InterCom

Egy meg nem erősített pletyka szerint azért sietnek a castinggal, mert a fiatal Solo egy korábbi Star Wars-filmben is szerepel majd. A Halálcsillag terveinek ellopásáról szóló Rogue One: A Star Wars Story a harmadik és a negyedik epizód között játszódik, ebbe a filmbe ugorhat be egy cameo erejéig a fiatal Han Solo.

Ha ez valóban így lesz, akkor a Disney a Marvel univerzumépítését másolja: a fiatal Pókember előbb az Amerika Kapitány: Polgárháború-ban bukkan fel rövid időre, és csak ez után jön a róla szóló, különálló film. A Han Solo-filmet 2018 május 25-én mutatják be az amerikai mozik.