Jennifer Lawrence lesz Fidel Castro szeretője

2016.01.20. 13:59

Jennifer Lawrence, akit a múlt héten jelöltek negyedik alkalommal Oscar-díjra Joy Mangano, a csodafelmosórongy feltalálójának eljátszásáért, hamarosan ismét egy valós személyt fog megformálni a vásznon. A Marita című életrajzi filmben Az éhezők viadala-sorozat sztárja alakítja Marita Lorenzt, aki 1959-ben ismerkedett meg és folytatott szerelmi viszonyt Fidel Castróval - írja a The Hollywood Reporter.

Jennifer Lawrence a 2016-os Golden Globe-díjkiosztónForrás: AFP/Valerie Macon

Lorenz teherbe esett a kubai elnöktől, de elvetette a gyereket, hazament Amerikában és csatlakozott az antikommunista mozgalomhoz. Ezután beszervezte a CIA, és megbízták egy titkos küldetéssel: tegye el láb alól Castrót. Az akkor 20 éves nő vissza is utazott Kubába, de állítólag felülkerekedtek rajta az érzelmei, és végül nem volt képes megölni a 34 éves politikust.

Későbbi élete is nagyon izgalmas volt: kavart a venezuelai diktátorral, és állítása szerint köze volt a Kennedy-merénylethez, illetve a hetvenes években diplomatákról kémkedett az FBI-nak. Két önéletrajzi könyvet írt, jelenleg 76 éves, és Marylandben él.

Marita Lorenz és Fidel CastroForrás: Thunder's Mouth

Lawrence részvételén kívül még annyit lehet tudni a projektről, hogy a forgatókönyvet Eric Warren Singer jegyzi, aki társírója volt a szintén szövevényes kémtörténetet elmesélő Amerikai botrány-nak, amiért a színésznő az előző Oscar-jelölését kapta. A Marita előtt Lawrence-t még láthatjuk szuperhősködni az X-Men: Apokalipszis-ban, Chris Pratt partnereként a Passengers című sci-fiben, illetve kérdéses, hogy az Amy Schumerrel közös vígjátéka, továbbá a már bejelentett Spielberg- és Aronofsky-filmje közül valamelyik beelőzi-e a kubai kalandot.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK