Harrison Ford és Ryan Gosling egy budapesti bárpultnál csodálkozik

Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán
Vágólapra másolva!
Bejelentették a Szárnyas fejvadász második részének hivatalos címét, amiből az is kiderül, hogy pontosan mikor játszódik a film. És kijött egy új fotó is az alkotógárda négy legfontosabb tagjáról, abból is kiderül egy s más.
Vágólapra másolva!

Mi eddig Szárnyas fejvadász 2 címen hivatkoztunk a legendás sci-fi Magyarországon forgó folytatására, de az angolszász sajtóban Untitled Blade Runner Sequel-ként (Cím nélküli Szárnyas fejvadász-folytatás) futott. Most azonban bejelentették a 2017. október 6-án mozikba kerülő film hivatalos címét:

A Szárnyas fejvadász 2 hivatalos címsora Forrás: Warner Bros.

Tehát immár azt is tudjuk, hogy a folytatás pontosan harminc évvel az első rész után játszódik.

A projektet hatalmas titkolózás övezi, a történettel kapcsolatban hivatalosan még semmit nem árultak el, sőt Harrison Ford kivételével (ő Rick Deckardként tér vissza) még egyetlen színészről sem derült ki, hogy milyen szerepet fog játszani a filmben.

A hivatalos cím mellé kiadtak egy fotót is, méghozzá az első olyan képet, amin együtt szerepel a Szárnyas fejvadász 2049 két főszereplője, Ryan Gosling és Harrison Ford. A két Oscar-jelölt színész Denis Villeneuve rendezővel és Ridley Scott-tal (az első rész rendezője, a folytatás egyik producere) cseveg egy bárpultnál, és pont valami meglepő kijelentés hangozhatott el, mert mindkettőjük arcára kiült a csodálkozás.

Denis Villeneuve, Ridley Scott, Harrison Ford és Ryan Gosling a Szárnyas fejvadász 2049 forgatásán Fotó: Stephen Vaughan - Warner Bros.

De érdemes picit alaposabban is kivesézni ezt a fotót:

  • Azon a napon készülhetett, amelyiken a múlt héten kiadott Rákospalotán golfkocsikázós nyereményjátékos videó, mert Gosling és Ford pont ugyanazt az öltözéket viseli, mint abban.
  • Amikor először ránéztem a fotóra, azt gondoltam, hogy az urak egy budapesti luxuslakásban álldogálnak, amit valamelyikük bérel, mert pont olyan ízléstelen a berendezése, ahogy azokat elképzelem. De aztán olvastam, hogy a fotó a film forgatásán készült, úgyhogy lehet, hogy Deckardnak időközben felvitte az Isten a dolgát, rákattant az újgazdag retróra, és ilyen körülmények között él.
  • Rajta van Ridley Scott, tehát a 78 éves rendező a Mentőexpedíció magyarországi forgatása után két évvel ismét visszatért hazánkba.
  • Villeneuve előtt két fegyver is fekszik a bárpulton. A közelebbi egyértelműen az az LAPD 2019 Blaster fantázianévre hallgató pisztoly, amit Ford használt az első részben, a másik nem ismerős. Scott előtt pedig ott figyel a Deckard whiskys pohara az 1982-es filmből.
  • A Harrison Fordról mostanában készült fotókon nem látszott (mert azokat mind szemből lőtték), hogy a 74 éves színésznek milyen menő, alányírt frizurája lesz a filmben.
  • Eddig nem tűnt fel, de ezen a fotón felfigyeltem arra, hogy Ford és Gosling mennyire hasonlítanak egymásra, úgyhogy nem lepődnék meg, ha a fiatalabb színész Deckard fiát alakítaná a filmben. Persze, ha Deckard valóban replikáns – ahogy azt Ridley Scott számos interjúban állította –, akkor nem lehet gyereke.

Ryan Gosling valami fantasztikusat művel Budapesten

A Szárnyas fejvadász 2-vel kapcsolatos várakozásaink az egeket verdesik, el is áruljuk, miért várunk csodát a sci-fi zsáner egyik legnagyobb klasszikusának második részétől. Megértjük, ha sokan aggódnak, lassan minden hónapra jut már egy felesleges folytatás, itt azonban a kamera mindkét oldalán rendkívüli tehetségek gyűltek össze. Tudjon meg mindent a Szárnyas fejvadász 2-ről!