Végre kijön a film, amire öt éve várunk!

Song to Song
Vágólapra másolva!
A 2012-es forgatása óta pihen dobozban az excentrikus rendezőzseni, Terrence Malick zenés drámája, noha olyan világsztárok dolgoztak a filmben, mint Natalie Portman, Ryan Gosling, Christian Bale, Cate Blanchett, Val Kilmer, Benicio Del Toro és Rooney Mara. Most azonban az eddig Weightless címen futó alkotást átkeresztelték, és bejelentették a mozibemutatójának dátumát is.
Vágólapra másolva!

A múltban megszokhattuk, hogy hosszú éveket kell várni Terrence Malick filmjeire, a legnagyobb szünetet a Mennyei napok és Az őrület határán között tartotta, akkor húsz éven át várakoztatta rajongóit. A 73 éves rendező mostanság viszont hihetetlen módon felgyorsult.

Sok országban tavaly került a mozikba a Knight of Cups, szintén tavaly, a velencei filmfesztiválon mutatták be a The Voyage of Time című dokumentumfilmjét, most pedig bejelentették, hogy a 2012-es forgatása óta várt, Weightless című alkotása idén márciusban fog debütálni az amerikai mozikban. Ennek örömére új címet is kapott a film, mostantól Song to Song-ként fogunk hivatkozni az Austin könnyűzenei világában játszódó drámára.

Rooney Mara, Michael Fassbender és Ryan Gosling a Song to Song című filmben Forrás: Broad Green Pictures

Malick legújabb filmje minden idők egyik legkomolyabb sztárparádéját vonultatja fel: a négy főszerepet Rooney Mara, Ryan Gosling, Michael Fassbender és Natalie Portman játssza el. Rajtuk kívül Cate Blanchett, Haley Bennett, Val Kilmer, Benicio Del Toro, Clifton Collins Jr., Angela Bettis, Bérénice Marlohe és Holly Hunteris feltűnik majd a Song to Song-ban, bár ebben csak akkor lehetünk biztosak, ha már láttuk a filmet. Malick híres arról, hogy a legnagyobb sztárt is szívfájdalom nélkül kivágja, ha úgy érzi, nem illenek bele a filmbe a jelenetei.

Kiderült az is, hogy a Song to Song egy modern, csábítással és árulással teli szerelmi történet lesz, amelynek az austini zenei színtér adja a hátterét, és négy, sikerre éhes embert követhetünk benne. Mara és Gosling küszködő dalszerzőket alakítanak majd, Fassbender a zeneipar befolyásos üzletembereként tűnik fel, Natalie Portman (aki a Thor második részének forgatásával egy időben dolgozott ebben a filmben) pedig egy pincérnőt alakít, akit Fassbender karaktere elcsábít.

Michael Fassbender és Natalie Portman a Song to Song forgatásán 2012 októberében Forrás: Alliance

A hírek szerint nem kell musicalre számítani, de a színészek mellett számos nagyon híres zenész is fel fog bukkanni a Song to Song-ban: például Patti Smith, Iggy Pop, Lykke Li, Florence Welch, illetve a Black Lips és a Red Hot Chili Peppers tagjai.

Malick a cannes-i fődíjas Az élet fája óta ellentmondásos megítélésű filmeket készít: a To the Wonder és a Knight of Cups is bőven kapott elutasító kritikákat (az utóbbi például az Origo szerzőjétől is). Egyre többen vélik azt, hogy mostanság már nincs valódi tartalom a szabadon áramló, csodaszép képsorai mögött. A Song to Song lüktető, forrongó könnyűzenei háttere remélhetőleg új, kreatív energiákat mozgósított az idős mesterben, aki így képes lesz ismét lenyűgözni minket.

Natalie Portman és Christian Bale a Knight of Cups című filmben Forrás: Fórum Hungary

A film producere, Ken Kao szerint a Knight of Cups-tól különbözni fog a Song to Song. Míg az előbbi egy tudatfolyamként volt leírható, addig az utóbbi a korszellemet próbálja megragadni, és nagyon előremutató lesz.

A Song to Song-ot 2017. március 17-én mutatják be az amerikai mozikban.

Ez azt jelenti, hogy Az élet fája 2011-es megjelenése óta eltelt hat évben négy filmmel készült el. Az élet fája előtti időszakban is összesen négy egész estés film fűződik a nevéhez, csak azoknak az elkészültéhez harminckét év kellett.

Brad Pitt és Jessica Chastain Az élet fája című filmben Forrás: SPI és Corner Film

Az élet fája óta egyetlen Malick-opusz sem jutott el a magyar mozikba, reménykedjünk, hogy a Song to Song-ot bevállalja majd az egyik hazai forgalmazó.