Azt akarják, hogy megint nevessünk Mel Gibsonon

2017.02.01. 18:20

Hollywood egyre nyilvánvalóbb jeleit adja annak, hogy megbocsátott Mel Gibsonnak. A közel egy évtizedig páriának számító sztár legutóbbi munkáját, A fegyvertelen katoná-t hat Oscar-díjra jelölték, Gibsont személyesen a legjobb rendező és a legjobb film kategóriájában jutalmazhatják a február végi gálán. Pár évvel ezelőtt elképzelhetetlen lett volna, hogy egy nagy stúdió Gibson kegyeit keresse, most azonban a Paramount arra próbálja rávenni, hogy vállaljon el egy szerepet a Megjött Apuci folytatásában.

Mel Gibson a 2016-os cannes-i filmfesztiválonForrás: AFP

A 2015 legvégén bemutatott első részben Will Ferrell egy galamblelkű nevelőapát játszott, aki a családhoz visszatért, hihetetlenül laza vér szerinti apával (Mark Wahlberg) volt kénytelen versenyre kelni a gyerekek kegyeiért. A komédia hatalmas siker volt, összesen több mint 240 millió dollárt gyűjtött be a világ mozipénztáraiban.

Will Ferrell és Mark Wahlberg a Megjött Apuci című filmbenForrás: UIP Dunafilm

A második részhez Gibsont és a kiváló karakterszínészt, John Lithgow-t akarják megnyerni. Valószínűleg két nagyapát kell megformálniuk, akikben a fiaikhoz hasonlóan semmi közös nincsen. Lehet tippelni, hogy Gibson vajon Ferrell vagy Wahlberg apját alakítja majd.

Tényleg nagyot fordult a világ Gibsonnal: 2010-ben tervben volt, hogy egy aprócska szerepet elvállal a Másnaposok második részében. Bangkoki tetoválóművészt alakított volna, de a szereplők és a stáb tiltakozása miatt kénytelen volt kiszállni a produkcióból. Most egy fontos mellékszereppel keresték meg, és nagyon meglepődnénk, ha a Megjött Apuci második részének alkotógárdájából bárki is nyilvánosan szót emelne ez ellen. 

Mel Gibson utolsó színtiszta vígjátéka a tizenhét évvel ezelőtti Mi kell a nőnek? volt.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK