Ettől a párostól minimum egy mesterművet várunk

2017.03.20. 14:04

A War Party című filmről szinte csak annyit lehet tudni, hogy ki a rendezője, és hogy ki játssza a főszerepet, de már ez is elég volt ahhoz, hogy izgatottan várjuk. A lírai hangvételű, hipnotikus hatású Jesse James meggyilkolása, a tettes a gyáva Robert Ford rendezője, Andrew Dominik és az állandóan bombaként ketyegő Tom Hardy fogott össze, hogy filmre vigye egy Navy SEAL kommandós, vagyis egy amerikai haditengerészet különleges alakulatához tartozó katona történetét.

Tom Hardy a Tabu című tévésorozat Los Angeles-i premierjén 2017. január 9-énForrás: AFP/Tibrina Hobson

A War Party azonban így is kelendőnek bizonyult Hollywoodban, licitháború bontakozott ki érte, és végül a Netflixnél landolt hét számjegyű összegért. A felfokozott érdeklődés érthető, hiszen két fantasztikus tehetség állt össze, az Amerikai mesterlövész hatalmas sikere pedig azt mutatja, hogy nagy igény van a katonákról szóló drámákra.

Andrew Dominik és Brad Pitt az Ölni kíméletesen cannes-i világpremierjénForrás: AFP/ALBERTO PIZZOLI/Alberto Pizzoli

Dominik legutóbb 2012-ben rendezett játékfilmet, a Brad Pitt főszereplésével készült Ölni kíméletesen című gengszterfilmet, azóta egy dokumentumfilmet csinált, a Nick Cave utóbbi nehéz időszakáról szóló One More Time with Feeling-et.

Hardy-t mostanában a tévében lehetett látni a tizenkilencedik századi Angliában játszódó Tabu mormogó főszereplőjeként, a moziban legközelebb Christopher Nolan háborús filmjében, a Dunkirk-ben fog felbukkanni. A War Party premierdátumát egyelőre nem tűzték ki.