Félmilliárd forintból készül a Valami Amerika 3

Vágólapra másolva!
Trilógiává bővül a Valami Amerika, és még arra is van némi esély, hogy már az idén a mozikba kerül a harmadik rész. 2017 ritka népszerű éve lehet a magyar filmeknek, a Kincsemre rég nem látott tömegben váltottak jegyet az emberek az első hétvégén, nemsokára jön A Viszkis, a Pappa Pia és a Buadpest Noir, a Valami Amerika 3-ban pedig szinte az összes nagynevű hazai színész meg fog fordulni. A megszokott csapat mellé például Stohl András és a Kincsem főhőse, Nagy Ervin is beszáll.    
Vágólapra másolva!

480 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Filmalap Herendi Gábor nagy sikerű mozifilm sorozatának harmadik részére. A Valami Amerika 3 forgatását a tervek szerint júliusban kezdik el.

Az első két rész a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb magyar filmsikerei közé tartozik, az első részre 529 ezren, a folytatásra pedig 448 ezren ültek be. A forgatókönyvet, mely az alkotók szerint a széria legmeglepőbb darabja lesz, Herendi ismét Divinyi Rékával közösen írta. A 2002-ben és 2008-ban bemutatott első két részhez képest jóval több akciójelenetre számíthat a közönség, az új epizódban Bala bandájának vetélytársaként feltűnik egy másik bűnszövetkezet.

Szabó Győző, Hujber Ferenc és Pindroch Csaba a Valami Amerika című filmben Forrás: Budapest Film

Szabó Győző, Pindroch Csaba és Hujber Ferenc, azaz a legviccesebb három testvér új története a korábbról ismert Szervét Tibor, Oroszlán Szonja, Ónodi Eszter, Tompos Kátya, Csuja Imre, Thuróczy Szabolcs és Faragó András által megformált karakterekkel együtt folytatódik.

Sőt, a tervek szerint a csapathoz több ismert arc is csatlakozik, a Blikk úgy tudja, hogy Ganxsta Zolee, Stohl András, Pokorni Lia, Scherer Péter és a Kincsem főhőse, Nagy Ervin is az egyre bővülő csapat tagja lesz.

Tompos Kátya a Valami Amerika 2 című filmben Forrás: Budapest Film

A Valami Amerika 3 Herendi Gábor rendező-producer, Peták Eleonóra és Nagy Mónika producerek vezetésével készül, az alkotók a mozibemutatót már év végére, de legkésőbb jövő februárra tervezik.

Ha tényleg sikerül még az idén a közönség elé vinni a harmadik részt, akkor emberemlékezet óta Herendi lehet az első magyar rendező, akinek egy év alatt két filmje is bombasikert ér el. A Kincsem március 15. óta látható a mozikban, és az első hétvégén máris több mint hetvenezer nézőt szedett össze.

Schütz Ila isteni találmány volt a Valami Amerikában

Herendi Gábor rendező a 15 éves évforduló alkalmából adott exkluzív interjút az Origónak, ebben elmesélte, milyen nehézségek árán született meg a film, miért félt eleinte Básti Julitól, és miért nem játszott végül a Valami Amerikában Eszenyi Enikő és Kulka János. A rendező elárulta, ki sértődött meg a Bűnös város művészfilm-paródiáján, és hogy miről beszélgetett Tarantinóval. A teljes interjút itt olvashatja el.