Kiderült, ki játssza a fiatal Dumbledore professzort

2017.04.13. 18:12

A Legendás állatok és megfigyelésük is már több ponton kapcsolódott a Harry Potter-filmekhez, a folytatásban pedig már egy jól ismert karakter, a Hogwart igazgatója, Albus Dumbledore professzor is fel fog tűnni. A varázslót Richard Harris, majd a színész halála után Michael Gambon formálta meg, fiatalabb mását Jude Law alakítja majd.

Jude Law Az ifjú pápa premierén a velencei fesztiválonForrás: AFP/Tiziana Fabi

A Legendás állatok és megfigyelésük második részében minden bizonnyal sokat meg fogunk tudni Dumbledore és a Johnny Depp által megformált sötét varázsló, Gellert Grindelwald bonyolult kapcsolatáról. Fiatalkorukban legjobb barátok voltak, később viszont esküdt ellenségei lettek egymásnak. J.K. Rowling tíz éve elárulta, hogy Dumbledore meleg, izgalmas kérdés, hogy ez vajon megjelenik-e majd a filmben.

Johnny Depp a Legendás állatok és megfigyelésük című filmbenForrás: InterCom

Jude Law-t csupa remekül sikerült produkcióban tűnt fel az utóbbi időben, szerepelt a Grand Budapest Hotel-ben, eljött bohóckodni Budapestre A kém kedvéért, a Fekete-tenger című tengeralattjárós drámája pedig nagyobb figyelmet érdemelt volna. Legutóbb Paolo Sorrentino Az ifjú pápa című sorozatában játszotta el a katolikus egyház frissen megválasztott vezetőjét, legközelebb pedig az Artúr király: A kard legendája című Guy Ritchie-filmben láthatjuk.

A Legendás állatok és megfigyelésük 2-t 2018 folyamán tervezik bemutatni, amelyet még három további rész fog követni.

KAPCSOLÓDÓ CIKK