Scorsese összeereszti De Nirót és DiCapriót

Leonardo DiCaprio, Robert De Niro
Vágólapra másolva!
A névsor parádés, a történet rendkívüli, bízzunk benne, hogy összejön a film.
Vágólapra másolva!

Sok filmbolond álma valósulhat meg a The Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című bűnügyi dokumentumregény adaptációjával. A stúdió Martin Scorsesével, illetve a rendező két legnagyobb színészmúzsájával, Robert De Niróval és Leonardo DiCaprióval folytat tárgyalásokat. És ami a legszebb, a Deadline úgy tudja, hogy mindhárman komolyan gondolkoznak az ajánlaton.

Robert De Niro, Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio a 2010-es Golden Globe-gálán Forrás: AFP/2010 Getty Images/Kevin Winter

Eredetileg a The Irishman lett volna a következő közös munkája Scorsesének és De Nirónak, a múlt évben még arról volt szó, hogy idén februárban kezdik a forgatást. A gengszterfilmmel azonban jogi problémák léptek fel, és ismét bizonytalan lett a sorsa.

A Wall Street farkasa óta eltelt időszakban már egy másik filmmel, a The Devil int he City-vel is hírbe hozták Scorsesét és DiCapriót, a sorozatgyilkosos thrillert azonban a bejelentése óta teljes csend veszi körül. A három filmterv közül mi a Killers of the Flower Moon megvalósulásában reménykedünk a leginkább.

Olyat már sokszor láttunk, hogy De Niro vagy DiCaprio összefog Scorsesével. A két színészt is láttuk már egy filmben, az 1993-as Ez a fiúk sorsá-ban játszott együtt De Niro az akkor még csak 19 éves DiCaprióval. De az még soha nem történt meg, hogy mindhárman egy nagyjátékfilmen dolgoztak volna együtt. (Reklámot viszont már forgattak közösen, egy makaói kaszinót népszerűsítettek.)

Leonardo DiCaprio és Robert De Niro az Ez a fiúk sorsa című filmben Forrás: AFP

A The Killers of the Flower Moon mellett szól az is, hogy a története még úgy is felkeltené az érdeklődésünket, ha ismeretlen színészekkel jelentették volna be a gyártását. A huszadik század elején olajat találtak az Osage indiánok rezervátumában. A felfedezés gazdaggá tette a törzset, de egy sokáig megoldatlan gyilkosságsorozatot is magával vont. Összeesküvés, kapzsiság és gyilkosság – foglalja össze a sajtóanyag a film fő témáit.

Leonardo DiCaprio és Robert De Niro az amfAR New York-i gáláján 2016. február 10-én Forrás: AFP/2016 Getty Images/Jamie Mccarthy

Amikor a megölt emberek száma már huszonnégyre emelkedett, és még mindig nem volt meg a tettes, az FBI jogelődje is nyomozni kezdett. Itt szerzett nevet magának a szervezet későbbi igazgatója, J. Edgar Hoover. DiCaprio egyszer már eljátszotta őt Clint Eastwood J. Edgar – Az FBI embere című filmjében.

„Kétségbeesésében egy egykori Texas Rangerhez, Tom White-hoz fordul Hoover, tőle reméli, hogy megoldja a rejtélyt. White összerakott egy titkos egységet, amelynek a iroda egyetlen indián ügynöke is tagja volt. Az ügynökök beszivárogtak a területre, és közben próbálták a nyomozói munka legújabb technikáit alkalmazni. Az osage indiánokkal együtt az amerikai történelem egyik leghátborzongatóbb összeesküvését kezdték el felderíteni” – olvasható a könyv tartalomismertetőjében.

Ennél nagyobb mélységében nem ismerjük a történetet, de White szerepe illik De Niróhoz. Reménykedjünk, hogy összeáll a film, és nem kell rá annyit várni, mint a Némaság-ra, amit Scorsese 1989 óta próbált elkészíteni.

Szavazzon!

A három Scorsese-projekt közül melyik érdekli önt a legjobban?