Kulka Jánost jó újra a kamerák előtt látni

Kulka János
Vágólapra másolva!
Közel félidőnél jár a Liza, a rókatündért jegyző Ujj Mészáros Károly második mozifilmje, a X. forgatása. A napokban fejezte be filmbéli munkáját Kulka János, aki kifejezetten élvezte a forgatást, sok szépet mondott a rendezőről, illetve a női főszereplőről, Balsai Móniról. A nyilatkozat mellé fotókat is kiadtak Kulkáról, aki sajnos a szerepéről nem árulhatott el semmit. 
Vágólapra másolva!

Kulka János elárulta, hogy nagyon várta a X. forgatását, ami érthető, hiszen pontosan egy éve állt utoljára a kamerák előtt, a stroke-ja óta nem végzett színészi munkát. Kifejezetten élvezte a forgatást, és sajnálja, hogy gyorsan véget ért. Nagyon szerette a forgatással járó koncentrált munkát, hiszen szerepe szerint – amiről nem árulhat el semmit – a mosolygós-jókedélyűtől kezdve a kétségbeesett sírásig sokféle szélsőséges állapotot kellett megélnie.

Kulka János a X. című filmben Forrás: Pintér Leo

„Izgalmasnak találtam a helyszínen összevágott jeleneteket, nagyon jónak tartom a stábot, és jólesett, hogy mindenki kedves volt hozzám” – nyilatkozta. A film rendezőjében, Ujj Mészáros Károlyban számára az az egyik legfontosabb érték, hogy határozottak az elképzelései. Végül hozzátette, hogy Balsai Mónival, akit nagyon tehetségesnek tart, öröm volt újra együtt játszani.

Kulka János és Ujj Mészáros Károly a X. című film forgatásán Forrás: Pintér Leo

Kulka János ezzel a filmmel tér vissza a vászonra betegsége után, a fordulatokban gazdag történet egyik főszereplőjét alakítja majd. A X.-ben Balsai Móni, Schmied Zoltán és Bede-Fazekas Szabolcs nyomozót alakítanak majd, és a további szerepekben is olyan ismert színészeket láthatunk, mint Básti Juli, Hámori Ildikó, Szirtes Ági, Fekete Ernő vagy Szabó Győző.

Kora tavasszal kilátogattunk a X. forgatására, Óbudán, lakótelepi környezetben figyeltük, ahogy Balsai Móni beszáll egy rendőrautóba. A rendező többször is hivatkozott skandináv krimikre, A híd című sorozat viszonyítási pontként szolgált számára, valamint elárulta, hogy Jo Nesbø összes regényét elolvasta, és nagyon tetszik neki az, hogy a norvég író könyveiben az igazság általában nem a tipikus és elvárt módon győzedelmeskedik – ha győzedelmeskedik egyáltalán.

Kulka János a X. című filmben Forrás: Pintér Leo

A skandináv típusú krimi várhatóan 2018 első felében kerül majd a mozikba.