Folytatást kap a Mamma Mia!

2017.05.22. 10:40

Tíz évvel a gigantikus sikert aratott Mamma Mia! után, folytatást készítenek az ABBA számaira alapuló musicalhez – adta hírül a Deadline. A 2008-as eredeti 52 millióból készült, ennek nagyjából a tizenkétszeresét termelte meg a mozipénztáraknál, és Magyarországon is rengeteg rajongót szerzett magának. A folytatás a Mamma Mia: Here We Go Again! címet kapta, és 2018. július 20-ra tűzték ki a premierdátumát.

Dominic Cooper, Colin Firth, Amanda Seyfried, Stellan Skarsgard, Meryl Streep és Pierce Brosnan 2008 júniusában GörögországbanForrás: AFP/Aris Messinis

Azt ígérik, hogy a második részben vissza fog térni a 2008-as film szereplőgárdája, és új színészekkel is bővülni fog a csapat. Ez azt jelenti, hogy többek között Meryl Streepet, Amanda Seyfriedet, Pierce Brosnant és Colin Firth-t is ismét láthatjuk majd önfeledten táncolni. Az ABBA dalairól sem kell majd lemondanunk, a svéd együttes két tagja,  Benny Andersson and Björn Ulvaeus  executive producerként vesz részt a munkában, és a már felhasznált slágerek mellett több, az első részben fel nem csendült Abba-számot is beépítenek a filmbe.

A Mamma Mia! egy musicalen alapult, a folytatást viszont már Ol Parker írja és rendezi, aki eddig a Keleti nyugalom – Marigold Hotel forgatókönyvírójaként keltette a legnagyobb feltűnést.

Parker kiválasztása logikusnak tűnik, a fentebb említett filmek hangvétele hasonló, és ugyanúgy egzotikus helyszínen játszódnak: a Mamma Mia! folytatásában ismét a Kalokairi nevű fiktív görög szigeten bonyolódik a cselekmény, a Marigold Hotel pedig Indiában található, ahol brit nyugdíjasok próbálják meg kiélvezni a napsütést.

A Mamma Mia! óriási népszerűségét talán az mutatja meg a legszebben, hogy még egy görög tematikájú étterem is nyílt Stockholmban, amely a filmben látott vendéglátóhelyet másolja, a személyzet rendszeresen dalra fakad, és természetesen Mamma Miának hívják.