Összeállt az álomcsapat: Joe Pesci is beszállt De Niro és Pacino mellé

2017.07.13. 12:55

Martin Scorsese 2010 óta próbálja összehozni a The Irishman című gengszterfilmet a műfaj történetének legparádésabb szereposztásával. Robert De Niro már elkötelezte magát, Al Pacino szerződését most véglegesítik, a színészkedéstől visszavonult Joe Pescit viszont hiába kérlelték, nem akart kötélnek állni. Most viszont rábólintott a szerepre, és a Nagymenők pszichopata maffiózója negyedszerre is Scorsese kamerája elé áll.

Martin Scorsese évek óta próbálja tető alá hozni a The Irishman című gengszterfilmjét, amelyhez a zsáner álomszereposztását találta ki. A pénz végre összegyűlt a projektre, már a forgatás kezdetét is kitűzték, az viszont egészen mostanáig kétséges volt, hogy Robert De Niro és Al Pacino mellé vissza tudja-e a csábítani Joe Pescit, aki a kilencvenes évek végén visszavonult a színészettől, és azóta csak két apró szerepben (Az ügynökség című De Niro-rendezésben, illetve az Országúti bordély-ban) bukkant fel a mozivásznon, baráti szívességként.

Robert De Niro és Joe Pesci 2004 június 4-én a Spike TV díjátadójánForrás: AFP/2016 Getty Images/Kevin Winter

Pesci többször is nemet mondott Scorsese-nek, a Deadline több forrása szerint körülbelül ötvenszer kosarazta ki a legendás rendezőt. Megérte állhatatosnak lenni, a színész végül rábólintott a filmre, és a héten már a papírmunkát is elintézték.

Pesci már háromszor dolgozott együtt Scorsese-vel. Az 1980-as Dühöngő biká-ban a főhős öccsét játszotta, majd tíz évvel később a Nagymenők-ben egy pszichopata gengsztert. Mindkét alakításáért Oscarra jelölték, az utóbbiért meg is kapta a díjat, és elmondta minden idők egyik legrövidebb Oscar-köszönőbeszédét.

A Nagymenők-ből több jelenete is legendássá vált: kártyázás közben kivégzett egy pincért, csupán azért, mert az visszaszólt neki, másik alkalommal meg azon húzta fel magát, hogy jópofának nevezték. Legutóbb az 1995-ös Casinó-ban állt Scorsese kamerája elé, abban is lobbanékony természetű bűnözőként láthattuk.

Joe Pesci, Martin Scorsese és Robert De Niro a Casino forgatásánForrás: UIP Dunafilm

 A The Irishman címszerepét Robert De Niro játssza. Frank Sheeran második világháborús veterán volt, aki később a maffia bérgyilkosaként dolgozott. Ő ölte meg Jimmy Hoffa szakszervezeti vezetőt, legalább 25 gyilkosság fűződik a nevéhez, és a Kennedy-merényletről is azt állította, hogy exkluzív információi vannak róla.

Joe Pesci egy pennsylvaniai maffiafőnököt formál majd meg, Russell Bufalinóról régóta gyanítják, hogy köze volt Jimmy Hoffa eltüntetéséhez. Al Pacino szerződését jelenleg véglegesítik, és akár még a mostaninál is álomszerűbb lehet a film szereposztása.

Al Pacino és Robert De Niro a Szemtől szemben című filmbenForrás: InterCom

Régóta lehet tudni, hogy a rendezővel több évtizedes munkakapcsolatot ápoló, az Aljas utcák-ban, a Taxisofőr-ben és a Krisztus utolsó megkísértésé-ben is szereplő Harvey Keitel is fontolgatja a beszállást.

Rajta kívül még A Hangyá-ból, a Magyarországon forgatott A kém-ből vagy a Mick Jagger és Scorsese által gründölt Bakelit című HBO-sorozatból ismert Bobby Cannavaléval folynak tárgyalások.

Martin Scorsese és Bobby Cannavale a Bakelit című tévésorozat forgatásánForrás: HBO

A The Irishman forgatása augusztusban kezdődik New Yorkban és decemberig tart majd. Ha minden a tervek szerint halad, 2018 végén megfuttatják majd pár moziban a filmet, hogy jelölhető legyen a fontos díjakra, 2019 elején pedig felkerül a Netflix kínálatába.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK