Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio ismét közös filmet készít

2017.07.17. 17:08

Martin Scorsese The Irishman című filmterve éveken át húzódott, de most már minden akadály elhárult előle és augusztusban álomszereposztással kezdik el forgatni. Most már azt is tudjuk, mit tervez a The Irishman után: a gengszterfilm helyszíni munkálataival a tervek szerint decemberben végeznek, és jövő tavasszal már bele is akar vágni a következő filmjébe, egy sorozatgyilkosos thrillerbe. Minderről a háromszoros Oscar-díjas Dante Ferretti látványtervező mesélt a Variety-nek, aki kilenc alkalommal dolgozott együtt a rendezővel.

Martin Scorsese és Dante Ferretti az Aviátor című film Los Angeles-i premierén 2004-benForrás: Getty Images/AFP/2004 Getty Images/Vince Bucci

A The Killers of The Flowers Moon-ról már korábban is hírt adtunk, de akkor még csak egy terv volt a sok közül, amely iránt Scorsese és Leonardo DiCaprio is érdeklődött. Most kiderült, hogy a színész és a rendező hónapok óta együtt fejlesztik a filmtervet, illetve más konkrétumokkal is szolgált Ferretti.

Martin Scorsese és Leonardo DiCaprio a franci TV Canal+ Le grand journal című műsorának a felvételénForrás: AFP/Francois Guillot

Szeptemberben kezd el felkészülni a filmre, mivel „Scorsese rögtön a The Irishman befejezése után ezt fogja leforgatni”. Oklahomába fog utazni, hogy helyszíneket találjon a Killer Moon-hoz, amely a múlt század húszas éveiben, egy indiánrezervátum területén játszódik, és egy sorozatgyilkosság történetét meséli el. Ferretti Az ártatlanság kora óta dolgozik együtt a rendezővel, legutóbbi közös munkájuk a Némaság volt, most pedig az indiánok múlt századi életkörülményeit fogja rekonstruálni.

A film a The Killers of the Flower Moon: The Osage Murders and the Birth of the FBI című bűnügyi dokumentumregény adaptációja lesz. A huszadik század elején olajat találtak az Osage indiánok rezervátumában. A felfedezés gazdaggá tette a törzset, de egy sokáig megoldatlan gyilkosságsorozatot is magával vont. Amikor a megölt emberek száma már huszonnégyre emelkedett, és még mindig nem volt meg a tettes, az FBI jogelődje is nyomozni kezdett. Itt szerzett nevet magának a szervezet későbbi igazgatója, J. Edgar Hoover.

A történet rettentően izgalmasan hangzik, a Scorese-DiCaprio páros garancia a minőségre, és ha még az a pletyka is beigazolódik, hogy Robert De Niro is beszáll, ezt a filmet is legalább annyira várni fogjuk, mint a The Irishman-t.