Scorsese megcsinálja élete első szuperhősfilmjét

2017.08.23. 10:55

Ezt nem láttuk jönni. Ahogy azt sem, hogy a DC és a Warner, amely gondosan fejlesztgeti a moziuniverzumát, és legutóbb a Wonder Woman-nel tarolta le a mozipénztárakat, novemberben pedig bemutatja a saját Bosszúállók-filmjét, Az Igazság Ligá-ját, különálló filmet ad a Jokernek, és a szerepet nem az őt aktuálisan megformáló színészre, Jared Letóra bízza.

Azt pedig pláne nem gondoltuk, hogy olyan stílusban képzelik el a filmet, mint Scorsese klasszikus munkáit, a Taxisofőr-t, a Dühöngő biká-t, vagy A komédia királyá-t, és ezt a párhuzamot olyan komolyan gondolják, hogy magát Scorsesét kérik fel, legyen producere a filmnek. És Scorsese igent mond rá.

Michael Ballhaus operatőr és Martin Scorsese A tégla forgatásánForrás: AFP

A hírt robbantó Deadline szerint Scorsese piszkos, nyers és földközeli bűnfilmjeinek a hangulatát akarják átcsatornázni a nyolcvanas évek Gothamjében játszódó, a Joker fiatal éveit felelevenítő filmbe, aminek semmi köze nem lesz a mostani DC moziverzumhoz, és olyan sztorit mesél el az őrült gonosz születéséről, amit még biztosan nem hallottunk.

Margot Robbie és Jared Leto a Suicide Squad - Öngyilkos osztagbanForrás: InterCom

Rendezőnek a Másnaposok-filmekkel befutott, legutóbb a Haverok fegyverben című szélhámosmozit jegyző Todd Phillipset kérték fel, a forgatókönyvet az a Scott Silver írja Phillipsszel négykezesben, akitől a 8 mérföld című Eminem-filmet láthatták a legtöbben, A harcos szkriptjéért pedig egy Oscar-jelölést is begyűjtött.

Kérdés, mennyire fogja összezavarni a nézőket, hogy két színész játssza Jokert párhuzamosan, és mit tudnak hozzátenni a karakterhez azok után, hogy Heath Ledger az anarchiában hívő terroristaként, Jared Leto pedig széttetovált, pszichopata gengszterként állította elénk Batman ősellenségét.