Vászonra velük!

Vágólapra másolva!
Halálosan unjuk, hogy a magyar filmrendezők mindig ugyanazt a néhány színészt foglalkoztatják. A Filmklub induló cikksorozata javaslatot tesz a vérfrissítésre. Olyan nagyszerű, de méltánytalanul mellőzött színésznőket és színészeket mutatunk be, akiknek tehetségük, eredetiségük és izgalmas személyiségük okán már rég a filmvásznon lenne a helyük. Három lánnyal és négy fiúval indítunk, de egyhamar nem fogunk a sor végére érni. (A számozás nem jelent semmiféle rangsorolást, csak azért használjuk, hogy követhető legyen a sorozat.)
Vágólapra másolva!

#1 - Zrinyi Gál Vince

Született: 1984. december 6.

Ő lehetne a magyar... Will Ferrell.

Hol figyeltünk fel rá? Nagy dolgok történnek mostanában a Sirály enyhén szemétszagú pincéjében. Itt láttam meg először ezt a mackóforma úriembert is a KoMa Társulat Plazma című előadásában. Zrinyi Gál négy-öt különböző szerepet alakított a darabban, meghökkentően széles regiszteren játszott, természetes könnyedséggel ugrált egyik figura bőréből a másikba. Az a káromkodásáradat, amit a darabbéli Pszichó tévé tulajdonosaként előadott, valami döbbenet volt. Mucsiék után bárki felkötheti a gatyát, ha káromkodással akar hatást elérni a színpadon, de neki sikerült, és szinte szállóigévé emelte a "Szopjál le!" felszólítást. Konkrétan sírtam a röhögéstől. Ha valakit ez nem győz meg, hozzáteszem, hogy Presser Pici is ott volt közönségben, és láthatóan ő is jól szórakozott.

Miben láthatjuk legközelebb? Plazma (Trafó-Reaktor, október 10., 17.)

Forrás: [origo]

Miket csináltál eddig?

- 2007-ben végeztem a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, azóta vagyok színész. Elmentem marketingmenedzsernek három hónapra, de ezt leszámítva van egy társulatom, amit úgy hívnak, hogy KoMa, és ebben játszom és megpróbálom vezetni. Szerepeltem a Randevú című filmben, nagyon sok vizsgafilmben az egyetemen, és most forgattam egy napot Szajki Péter első nagyjátékfilmjében.

Mi az, amit te tudsz a legjobban a magyar színészek közül?

- Nagyon jól tudok buta embert játszani. Messze áll a testalakatomtól, de eléggé izgalmas figura tud lenni, ha nekiállok buta embert játszani.

Mit mutatnál meg a munkáidból egy olyan rendezőnek, aki színészt keres a filmjébe?

- Bármelyik munkámat nagyon szívesen vállalom, de talán a Plazmá-t mutatnám meg először.

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen együtt dolgoznál!

- Gigor Attila, Nagy Dénes, Mundruczó Kornél

Láttál valami jó filmet mostanában?

- August Rush. Nem azt mondom, hogy korszakalkotó volt, de tetszett.

Láttál valami jó darabot mostanában?

- A Nibelung-lakópark-ot.

Melyik színészt/színésznőt szeretnéd többet látni a vásznon?

- Ötvös András és Vesztl Zsófi.

Mi a véleményed Will Ferrellről?

- Az arcát ismerem, több olyan filmet láttam, amelyben játszik, de kimunkált véleményt nehezen tudnék róla mondani, mert annyira nem követem a munkásságát. Véletlenül sem akarok tiszteletlennek tűnni, de azt hiszem, ez azért van, mert nem fog meg annyira. De lehet, hogy csak nem láttam a jó filmjeit.

Varga Ferenc