Így öregedtek a Harry Potter szereplői: Daniel Radcliffe

Vágólapra másolva!
Daniel Radcliffe tizenegy éves volt, amikor a Harry Potter producere kiszúrta egy színházi előadás közönségében, a varázspálca letevése után pedig rögtön egy halott nő szellemével kezdett viaskodni. Képekben meséljük el Daniel Radcliffe elmúlt tíz évét.
Vágólapra másolva!

Harry Potter és a Bölcsek Köve, londoni premier (2001)

A három főszereplő közül Daniel rendelkezett a legtöbb színészi tapasztalattal a Potter-sorozat előtt: a BBC '99-es Copperfield Dávid-jában a fiatal főhőst formálta meg, a 2001-es A panamai szabó-ban pedig Geoffrey Rush figurájának a fiát játszotta. A Potter-producer David Heyman egy színházi előadáson, a közönség soraiban szúrta ki Danielt, és hívta el a szereplőválogatásra.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Titkok Kamrája, New York-i premier (2002)

2002-ben Daniel szerepelt a West Enden a The Play What I Wrote című előadásban, amit Kenneth Branagh rendezett, aki a Titkok Kamrájá-ban a Gilderoy Lockhart nevű roxfortos tanárt játszotta.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és az Azkabani Fogoly, New York-i premier (2004)

Az Azkabani Fogoly forgatását Daniel különösen élvezte, mert együtt dolgozhatott egyik kedvenc színészével, a Sirius Blacket alakító Gary Oldmannel, aki még basszusgitározni is tanította őt a forgatáson.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Tűz Serlege, New York-i premier (2005)

A Tűz Serlege után, 2006-ban eljátszotta a filmsorozat kezdete óta első Potter-világon kívüli szerepét: a zseniális Futottak még... című sorozatban saját magát alakította. Ebben az évben kiállították a portréját a londoni Nemzeti Arcképtárban, és ezzel - ha leszámítjuk a királyi család tagjait - ő lett a legfiatalabb ember, akinek a képe bekerült a gyűjteménybe.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Főnix Rendje, Los Angeles-i premier (2007)

A Főnix Rendje a kedvenc része a könyvsorozatból, mert fontos szerepet játszik benne Harry és Sirius Black kapcsolata, és szerinte Sirius a legizgalmasabb figura az egész Potter-univerzumban. Ebben az évben felpörgött a szakmai élete: ausztrál árvát játszott a December Boys-ban, szerepelt a My Boy Jack című tévéfilmben, és meztelenül imádta a lovakat az Equus című színdarabban.

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Félvér Herceg, New York-i premier (2009)

Anyagilag támogatja a The Trevor Project nevű szervezetet, amely a homoszexuális fiatalok körében elkövetett öngyilkosságok megakadályozásáért küzd. 2009-ben szerepelt a Trevor Project társadalmi célú hirdetésében is (nézd meg!).

Forrás: [origo]

* * *

Harry Potter és a Halál Ereklyéi, New York-i premier (2010)

Évek óta Nagy Britannia egyik leggazdagabb fiatal híressége, de a Halál Ereklyéi-ért kapott gázsijával megszerezte a legelső helyet a harminc éven aluli brit hírességek listáján. Becsült vagyona jelenleg 45,7 millió angol font, azaz kb. 15,5 milliárd forint. A lista második helyezettje Keira Knightley, Emma Watson a harmadik, Rupert Grint pedig a negyedik. Daniel már forgatja első Potter utáni filmjét: a The Woman in Black egy kosztümös horrorfilm, amiben ifjú ügyvédként egy halott nő szellemével kell szembenéznie.

Forrás: [origo]

Nézd meg, hogyan öregedett az elmúlt tíz évben Rupert Grint és Emma Watson!