Harry Potter vagy Jack Sparrow?

nyári szuperfilmek 2011 harry potter jack sparrow
Vágólapra másolva!
Jack Sparrow legújabb kalandja vagy Vin Diesel sokadik gyorshajtása hoz lázba? A dagi, kung fuzó pandát vagy a másnapos pasikat találod viccesebbnek? A transformerek harcán vagy Harry Potter és Voldemort összecsapásán izgulsz jobban? Olvasd el, hogy melyek lesznek a nyár nagy hollywoodi filmjei, aztán a jobb oldalon szavazz arra, amelyiket a legjobban várod!
Vágólapra másolva!

Halálos iramban: Ötödik sebesség (Fast Five)
Bemutató: május 5.

A népszerű autós üldözéses, vagánykodós széria már az ötödik részénél tart. Dominic Toretto (Vin Diesel), rendőrből lett szövetségese, Brian (Paul Walker) és bandája ezúttal Rio de Janeiróban készül egy nagy bulira: egy rendőrőrsöt akarnak kirabolni. A nyomukban van viszont Hobbs (Dwayne Johnson), a rámenős FBI-ügynök. Minden eddiginél több tesztoszteronra és őrült autós bravúrra számítunk, beleértve a kabrióval szakadékba hajtást is.

* * *

A Karib-tenger kalózai: Ismeretlen vizeken (Pirates of the Caribbean: On Stranger Tides)
Bemutató:
május 19.

A Karib-tenger-széria a harmadik részre már kissé elfáradt, most kiderül, hogy a rendezőváltás (Gore Verbinski helyett Rob Marshall csinálta az új részt) friss életet lehet-e a negyedik filmbe. Az mindenesetre jó előjel, hogy az ifjúság forrásáért induló akcióhoz az alkotók megnyerték maguknak Penélope Cruzt is. A temperamentumos kalandornő, akit alakít, hadilábon áll ugyan Jack Sparrow-val (Johnny Depp), de azért persze össze is szűri a levet a kapitánnyal. És lesznek sellők is!

* * *

Másnaposok 2 (Hangover 2)
Bemutató:
május 26.

Két évvel ezelőtt rengeteget nevettünk a Másnaposok-on, ezért elvben nincs ellenünkre a folytatás, de az előzetestől rossz érzésünk támadt: az alkotók nyilván remélik, hogy az új film is olyan jól tejel majd, mint az előző, és ezt biztos, ami biztos, azzal akarják elérni, hogy ugyanazt a filmet forgatják le, csak a sztorit áthelyezik Las Vegasból Thaiföldre (ahol egyébként is nagyon kellemesen telnek a forgatási napok). Sajnos még a majom se sokat dob a dolgon. De reméljük, hogy balsejtelmünkre rácáfolva a film állati vicces lesz.

* * *

Kung Fu Panda 2
Bemutató:
június 2.

A nagytestű Po immár kung fu mester, és barátaival együtt őrzik a Béke Völgyét. Napjaik azonban nem sokáig telnek kedélyes kung fuzgatással, mert felbukkan a színen egy nagyhatalmú ellenfél, aki képes lehet megsemmisíteni a kung fut. Pónak le kell ásnia saját múltjába, hogy előhozza azt a különleges erőt, amivel győzedelmeskedhet. Ez a sztori, de a kérdés, hogy sikerült-e az első részhez hasonlóan kedves és vicces filmet csinálni.

* * *

X-Men - Az elsők (X-Men: First Class)
Bemutató: június 2.

A rajongók egy része aggódik amiatt, hogy ez az X-Men eredettörténet összekuszálja a képregény idősíkjait (Charles Xaviernek és a későbbi Magnetónak jóval idősebbnek kéne lennie mutáns tanítványaiknál), de mi szimplán élvezzük az olyan látványosságokat, mint amikor Jennifer Lawrence átmegy kékbe, meg Nicholas Houltnak bestialába nő. És persze örülünk, hogy az alkotók két olyan kiváló színészt fűztek be a főszerepekre, mint James McAvoy (Vágy és vezeklés, Wanted) és Michael Fassbender (Akvárium, Becstelen brigantyk).

* * *

Super 8
Bemutató:
június 16.

J. J. Abrams egyelőre ügyesen titkolja retró sci-fije sztorijának a kulcsmozzanatát, csak annyit tudni, hogy 1979 nyarán vagyunk egy amerikai kisvárosban, ahol a főszereplő kölykök azzal múlatják az időt, hogy super 8-as filmeket forgatnak. Történik egy vonatszerencsétlenség, és elszabadul egy titokzatos valami vagy valaki, és ez riasztó jelenségekhez vezet a városban. Az előzetes nagyon-nagyon biztató, olyan, mintha visszautaztunk volna az időben, és egy belevaló, 70-es évek végén készült Steven Spielberg-filmet látnánk.

* * *

Transformers 3 (Transformers: Dark of the Moon)
Bemutató:
június 30.

A második Transformers-filmet rajongók és kritikusok egyaránt fanyalogva fogadták, ráadásul utólag Michael Bay is elismerte, hogy a film bizony elég szarul sikerült. A harmadik részt már 3D-ben forgatta, Megan Fox helyett Rosie Huntington-Whiteley fehérneműmodellel és egy új főgonosszal a Shockwave nevű transformer személyében. Csak nem fikázta volna le az előző filmjét, ha nem tuti biztos benne, hogy ez most ütni fog.

* * *

Harry Potter és a Halál Ereklyéi 2. rész (Harry Potter and the Deathly Hallows: Part 2)
Bemutató:
július 14.

Most, hogy mindjárt vége, egyértelmű, hogy a Harry Potter-széria valami olyat vitt véghez az elmúlt tíz évben, ami eddig egyetlen film-franchise-nak sem sikerült: hét film után még mindig nem unalmas. Sőt, részről részre jobb és izgalmasabb. Eleinte kicsit bosszúsak voltunk, hogy a finálét kettévágták, de most már ennek is örülünk, jó, hogy jut még egy utolsó nagy Potter-kaland a nyárra. Az alkotók - mint eddig minden film előtt - most is egy minden eddiginél durvább, akciódúsabb és sötétebb filmet ígérnek, és hiszünk nekik, mert végül is eddig mindig állták a szavukat.

* * *

Verdák 2 (Cars 2)
Bemutató:
július 28.

Még jobban örülnénk, ha egy eredeti, új Pixar-filmet kapnánk a nyáron, de igyekszünk nem telhetetlennek lenni, és az autóimádó ovis srácok nevében lelkesen üdvözölni a 2006-os Verdák folytatását. Az alkotók akciófilmes, titkosügynökös, nagyvárosokban száguldozós sztorival próbálják felturbózni a második részt, de azért persze Villám McQueent és Vontató Matukát megtartották az első részből.

* * *

Amerika Kapitány: Az első bosszúálló (Captain America: The First Avenger)
Bemutató:
augusztus 4.

Vasembert és Hulkot már jól ismerjük, pillanatokon belül összehaverkodunk Thorral is, de hogy jövőre felkészülve fogadhassuk a The Avengers-filmet, még meg kell ismerkednünk a Bosszúállók csapatának eddig vásznon nem sokszor látott tagjával, Amerika Kapitánnyal is. A film eredettörténet lesz, amiben meglehetősen menő számítógépes trükkel csinálnak Chris Evansből először nyeszlett kis csávót, aki katonának sem alkalmas, majd izomkolosszust, akinek már csak a nemzetiszínű pajzs hiányzik a kezéből. Lányok, ájuldozzatok.

* * *

Zöld Lámpás (Green Lantern)
Bemutató:
augusztus 11.

Ryan Reynolds kicsit jellegtelen, ezt leszámítva semmi bajunk vele, viszont az előzetes nem győzött meg minket arról, hogy a csodálatos gyűrű révén világmegmentő képességekkel felruházott Zöld Lámpásra okvetlenül szükségünk van a moziban. Az űrjelenetek különösen gagyinak tűnnek, reméljük, ezekből nem lesz sok.

* * *

Cowboyok és űrlények (Cowboys & Aliens)
Bemutató: augusztus 25.

Még egy képregényfilm, de ennek annyira idétlen a sztorija, hogy máris imádjuk. A vadnyugaton vagyunk, egy poros városkába amnéziás idegen (Daniel Craig) érkezik a csuklóján megmagyarázhatatlan kütyüvel. A városka lakói - köztük a tűzrőlpattant Olivia Wilde - és vezetője (Harrison Ford) gyanakodva tekintenek a jövevényre, amikor viszont egy váratlan fordulattal földönkívüliek támadják meg őket, kiderül, hogy mégiscsak össze kell fogniuk vele. James Bond és Indiana Jones csapatják a vadnyugaton alienekkel. Mi kell ennél több? Jon Favreau rendezte, úgyhogy valószínűleg vicces lesz.

Te melyik filmet várod a legjobban? Szavazz a jobb oldalon található szavazásdobozban!