Angelina Jolie vagy Jennifer Aniston vagy kicsoda a kedvence?

Vágólapra másolva!
Szívesen sírdogálsz Kate Winslet érzelmes drámáin vagy inkább jóízűen nevetsz Jennifer Aniston romantikus vígjátékain? Julia Roberts széles mosolya vagy Angelina Jolie dús ajka kápráztat el jobban? Oscar-díjas alakításokra utazol vagy a vagány akciócsajoktól indulsz be? Összeszedtük a színésznőket, akik az elmúlt három év legnézettebb filmjeiben szerepeltek és akikre a legtöbben kerestek az interneten, tőled pedig azt kérjük, szavazz közülük a kedvencedre! Ha behatóan ismered a színésznők filmjeit, a cikk végén egy fejhallgatót is nyerhetsz.
Vágólapra másolva!

Amy Adams

Forrás: [origo]

Babaarcának köszönhetően nem volt furcsa a világ számára, amikor harminchárom évesen egy állatkákkal társalgó, fehér lovon érkező hercegre váró leányzó szerepében ismerték meg a Bűbáj-ban. Szerencsére ezután nem állt be tucataranyoskának, hanem választott kis függetlenfilmet (Tiszta napfény), drámát (Kétely) és szerethető csajfilmet (Julie & Julia) is. A harcos-ban tökéletes volt Mark Wahlberg tűzrőlpattant csajaként, és máris három Oscar-jelöléssel büszkélkedhet.

258701outform.html400350


* * *

Jennifer Aniston

Forrás: [origo]

Amikor vége lett a '94 és 2004 közt futó Jóbarátok-nak, nagy kérdés volt, hogy a szereplők közül ki fog sikeresen átigazolni a szélesvászonra, ki marad a tévében, és ki merül teljes feledésbe. Most már biztosan elmondhatjuk, hogy az első kategóriába csak Anistonnak sikerült bekerülnie, aki már a sorozat mellett elkezdte építgetni filmes karrierjét, utána pedig rögtön a legnépszerűbb limonádé-hősnők közé avanzsált. Azóta is megbízhatóan szállítja az olyan sikeres romantikus komédiákat, mint a Szakíts, ha bírsz, a Marley meg én és a Kellékfeleség.

258702outform.html400350


* * *

Drew Barrymore

Forrás: [origo]

Az E.T. édes kislánya serdülőkorában letudta a drog- és alkoholfüggőséget, hogy aztán sikeres felnőtt karrierbe kezdhessen. A Varázsige, I Love You és a Nászok ásza magasságában vált világossá, hogy sikerült az átlépés a felnőttek közé, és innentől rendszeresen jelentkezett romantikus komédiáival (A bambanő, Az 50 első randi, Zene és szöveg). Még tavaly is bevállalt egyet (Hétmérföldes szerelem), de a fürtös kislánykodásból már rég kinőtt, és jelenleg úgy tűnik, a kamera túloldalán talál magának elfoglaltságot a következő évekre.

258703outform.html400350


* * *

Sandra Bullock

Forrás: [origo]

Pont harmincadik szülinapja idején robbant be Keanu Reeves oldalán a Féktelenül-ben, és az azóta eltelt tizenhét évben alig öregedett a kedves szomszédlány típusát tökéletesen megtestesítő színésznő. A közönség felzabálta romantikus hősnőként (Aludj csak, én álmodom, Majd elválik, Mint a hurrikán), de intellektuális szerepben (Ha ölni kell) és vígjátékban (Beépített szépség) is megvettük. Bizonyította, hogy komolyabb dolgokra is képes (A hírhedt), de az nem sokakat érdekelt. Szerencséje, hogy bármilyen blődségben (Nász-ajánlat) bukkan is fel, szerethető, és hogy még az ötvenhez közeledve sem állnak neki nevetségesen az ilyen szerepek.

258704outform.html400350


* * *

Penélope Cruz

Forrás: [origo]

Pedro Almodóvar adta neki az első, a második és a harmadik nagy lehetőséget (Sonka, sonka, Eleven hús, Mindent anyámról), de világszerte a '97-es Nyisd ki a szemed remake-jével, a Vanília égbolt-tal lett igazán ismert. Tom Cruise oldalán nehéz lett volna elkerülni a rivaldafényt, amerikai karrierje mégsem indult be olyan iszonyatosan (Betépve, Szahara). Legközelebb megint Almodóvarnál volt igazán izgalmas (Volver), majd kapott egy Oscar-díjat érő komikai szerepet Woody Allentől (Vicky Cristina Barcelona), de ahhoz képest, hogy mekkora sztár, nem árasztják el jobbnál jobb ajánlatokkal - vagy nem vállalja el őket.

258705outform.html400350


* * *

Miley Cyrus

Forrás: [origo]

Még csak tizennyolc éves, de világszerte odavannak érte a fruskák és a kisfiúk. A Disney népszerű Hannah Montana-sorozata 2006-ban indult, de Cyrus azóta nagyjátékfilmben (Hannah Montana: A film, Az utolsó dal) és énekesnőként is elbűvölte a gyerek- és kiskamasz közönséget. Bizonyos kor fölött a többség valószínűleg nem ismeri a munkásságát, de népszerűségét semmiképp sem szabad lebecsülni. Hogy felnőtt karrierje hogyan alakul, egyelőre bizonytalan.

258706outform.html400350


* * *

Cameron Diaz

Forrás: [origo]

Tökéletes alakú, szimpatikusan vagány csajként ismertük meg, amikor a modellszakmából átnyergelt a mozira. A 90-es években olyan változatos filmekben szerepelt, mint A maszk, a Féktelen Minnesota és Az élet sója, de a 2000-es évek elején lezárult ez a korszak, és az utóbbi néhány évben nem mutatott túl sok izgalmasat, inkább csak olyan felejthető filmekben láthattuk, mint a Kéjjel-nappal és a Zöld darázs.

258707outform.html400350


* * *

Selena Gomez

Forrás: [origo]

Valószínűleg tizenévesnek vagy még fiatalabbnak kell lenni ahhoz, hogy Gomez komolyan számításba jöjjön, mint kedvenc színésznő, de nem akarjuk ezt a korosztályt sem elhanyagolni, különösen, hogy a különböző keresők statisztikái azt mutatják, ő az egyik legnépszerűbb keresési célpont a neten. Az énekes- és színésznő a 2007-től futó Varázslók a Waverly helyről című tévésorozattal lett híres, de már több mozifilmet is a háta mögött tudhat (Hamupipőke-történet, Ramona és Beezus). Hamarosan a Monte Carlo című tinifilmben láthatjuk.

258708outform.html400350


* * *

Katherine Heigl

Forrás: [origo]

Tiniként kezdte Gérard Depardieu oldalán az Apám, a hős-ben, de tíz év múlva, a tévében lett ismert A Grace kliniká-val. Vonzereje a nagyvászonra átültetve is működött, de a vicces Felkoppintva után viccesnek szánt blődlikben (A csúf igazság, 27 idegen igen, Bérgyilkosék) kötött ki. A harminckét éves színésznő hamarosan kiöregszik a műfajból, és kérdés, hogy utána lesz-e még számára hely Hollywoodban.

258709outform.html400350


* * *

Kate Hudson

Forrás: [origo]

Tíz éve a Majdnem híres-ben tűnt fel bájos loknijaival, aztán pár évvel később ráállt a romantikus komédiákra, és kevés kivétellel (A gyávaság tollai) azóta se hagyta el a műfajt (Hogyan veszítsünk el egy pasit 10 nap alatt, Bolondok aranya, A csajok háborúja). Idén a műfaj kevéssé emlékezetes, Szerelem kölcsönbe című példányában láthattuk, amiben talán csak az volt némiképp újszerű, hogy Hudson egy nem kifejezetten szimpatikus nőt alakított benne.

258710outform.html400350


* * *

Scarlett Johansson

Forrás: [origo]

Meglepő, hogy még csak huszonhat éves, mert már a 90-es évek vége óta velünk van - legtöbben valószínűleg A suttogó-ban látták először. A (legtöbbször) szőke, telt keblű lány könnyű pályát építhetett volna magának romantikus csacskaságokból, de szerencsére már kezdettől izgalmasabb úton indult el (Tétova tinédzserek, a Leány gyöngy fülbevalóval, Elveszett jelentés). Néha persze mellényúl (Spirit, A sziget), mint mindenki, de a választásai továbbra is érdekesek és sokfélék (A tökéletes trükk, Vicky Cristina Barcelona, Bobby Long).

258711outform.html400350


* * *

Angelina Jolie

Forrás: [origo]

A 90-es évek végén másfél film elég volt hozzá, hogy Jolie-ból sztár legyen (az Észvesztő és a Kifutó a semmibe című tévéfilm), és az akkoriban még nem a világ minden tájáról származó gyerekei számával, hanem balhéival kitűnő, vadóc színésznő (vérfertőzés sejtetése, fiola vér, kések - emlékszünk még?) rögtön a pletykalapok kedvencévé is vált. Sokszor eljátszotta a szexis akciócsajt (Lara Croft, Tolvajtempó, Mr. és Mrs. Smith), de nem lehetett skatulyába préselni, és annak ellenére, hogy csak kevés komoly drámai szerepet vállalt eddig (Hatalmas szív, Elcserélt életek) nem igen lehet megkérdőjelezni tehetségét.

258712outform.html400350


* * *

Nicole Kidman

Forrás: [origo]

Rosszindulatúak szerint Az órák-bannal szerzett Oscar-díját a műorra nyerte és nem ő, de azért a Barbie baba-szerű ausztrál szépség jó párszor megmutatta már, hogy nem csak szőke fürtjei és korai romantikus szerepei (Túl az Óperencián) miatt lehet kedvelni. Remek volt például a Tágra zárt szemek-ben, a Dogville-ben és a Majd megdöglik érté-ben, de jól állt neki a Moulin Rouge dívája is. Persze nem minden filmje telitalálat, de a legjobbak hozzánk gyakran csak DVD-n (Margot az esküvőn) vagy még úgyse (Rabbit Hole) találnak el.

258713outform.html400350


* * *

Keira Knightley

Forrás: [origo]

Knightley gyerekszínészként indult, de a legtöbben csak azt észlelték, hogy a Csavard be, mint Beckham térdzoknis kiscsajából egy év leforgása alatt nádszálkisasszony romantikus hősnő lett A Karib-tenger kalózai-ban és az Igazából szerelem-ben. Helyt állt akciófilmben (Domino) és kosztümös romantikázásban (Büszkeség és balítélet, Vágy és vezeklés) is, és lassan talán a kétkedők is belátják, hogy ha a hirtelen támadt felhajtás körülötte esetleg nem is volt annyira szimpatikus, Knightley azért egyáltalán nem tehetségtelen.

258714outform.html400350


* * *

Sarah Jessica Parker

Forrás: [origo]

A színésznő karrierje a 80-as évek elején kezdődött, de addig nem sokaknak tűnt fel a létezése, amíg '98-ban el nem indult a Szex és New York-sorozat. A Carrie Bradshaw-val azonosuló női nézők hada hallatlanul népszerűvé tette a 2004-ig futó szériát, amiből aztán 2008-ban és 2010-ben egész estés film is készült. Amikor épp nem Carrie Bradshaw, Parker különféle romantikus komédiákban (Kőkemény család, Hova lettek Morganék?) bukkan fel.

258715outform.html400350


* * *

Natalie Portman

Forrás: [origo]

Tizenhárom évesen ismertük meg a Leon, a profi-ban, aztán rendszeresen szerepelt jó (Szemtől szemben, Gyönyörű lányok) és kevésbé jó filmekben (új Star Wars-trilógia, Közelebb), amik egyértelművé tették, hogy tehetséges, az igazi nagy, ráépülő szerep mégis sokáig váratott magára. A másik Boleyn lány nem sikerült túl jól, a Testvérek-et meg nem látták túl sokan. A csodálatos Fekete hattyú-val aztán mindent egy csapásra bepótolt, és mindjárt az Oscart is bezsebelte.

258716outform.html400350


* * *

Julia Roberts

Forrás: [origo]

A Micsoda nő-vel bő húsz éve berobbant Roberts igyekezett változatos szerepeket választani (Egyenesen át, A Pelikán ügyirat, Erin Brokovich), és még Oscar-díjat is nyert, mégsem tudta soha teljesen elérni, hogy ne csak egy szélesmosolyú lányként, hanem komoly színésznőként tekintsenek rá. Ebben a skatulyában viszont hallatlan népszerűséget szerzett magának, amit azóta is táplál olyan limonádékkal, mint a Valentin nap és az Ízek, imák, szerelmek.

258717outform.html400350


* * *

Kristen Stewart

Forrás: [origo]

A huszonegy éves színésznőt nem egészen három éve ismerte meg a fél világ az Alkonyat-széria Bellájaként. Akik frászt kapnak a vámpíros sorozattól, azoknak is szimpatikus lehet - az interjúk során feltűnően zavartan viselkedő lány - természetessége az életben, ő pedig mindent megtesz azért, hogy komolyabb filmekben is szerepeljen. Ezekkel ugyan eddig nem igazán volt szerencséje (The Runaways, Welcome to the Rileys) de talán majd az Úton adaptációja meghozza számára a széleskörű elismerést.

258718outform.html400350


* * *

Meryl Streep

Forrás: [origo]

A tizenhatszoros Oscar-jelölt (ebből kétszer kapta meg a díjat) színésznő pályáját most nem fogjuk áttekinteni, beérjük annyival, hogy felsorolunk néhányat a legikonikusabb szerepei közül: Kramer kontra Kramer, Sophie választása, Silkwood, Távol Afrikától, A szív hídjai. A hatvankét éves Streep mostanában sem lassít: az elmúlt években világszerte sikert aratott a Mamma Miá!-val, a Julie & Juliá-val és az Egyszerűen bonyolult-tal. Idén pedig magát a Vasladyt formálja meg.

258719outform.html400350


* * *

Audrey Tautou

Forrás: [origo]

A gombszemű, fitos orrú Tautou mindenki kedvenc Amelie-jeként lett híres a 2000-es évek elején, és azóta is rendszeresen, de szerencsére nem dömpingszerűen szállítja a kedves kis romantikus komédiákat. Szerencsére időről-időre megtalálják olyan rendezők is, akik érdekesebb feladatot bíznak rá, láthattunk Stephen Frears Gyönyörű mocsokságok-jában, Jean-Pierre Jeunet Hosszú jegyesség-ében, nemrégiben pedig Coco Chanelként remekelt.

258720outform.html400350


* * *

Uma Thurman

Forrás: [origo]

A mi szemünkben Thurman peches színésznő, akinek csak Quentin Tarantino ad igazán jó szerepeket (Ponyvaregény, Kill Bill). A 80-as évek végén szépen indult a karrierje (Veszedelmes viszonyok, Henry és June), de aztán a Ponyvaregény biztosította ismertséget nem tudta elég jól kamatoztatni, és a 2000-es évek beköszöntével elapadtak az igazán izgalmas szerepek, és maradtak az olyan kellemes, de távolról sem maradandó romantikus vígjátékok, mint az Első a szerelem és A szuper exnőm. Karrierje egyelőre nem mutatja jelét a megújulásnak.

258721outform.html400350


* * *

Emma Watson

Forrás: [origo]

A huszonegy éves színésznő eddigi karrierje két szóban összefoglalható: Hermione Granger. A végtelenül népszerű Harry Potter-széria utolsó filmjének leforgatása óta már szerepelt két filmben (My Week with Marilyn, The Perks of Being a Wallflower), de ezeket még senki sem látta. Az pedig végképp a jövő zenéje, hogy Watson képes lesz-e hosszútávon megállni a lábán színésznőként a Potter-széria után is.

258722outform.html400350


* * *

Kate Winslet

Forrás: [origo]

A hatszoros Oscar-jelölt (egyszer díjazott) színésznő Peter Jackson Mennyei teremtmények-jében bukkant fel, aztán rögtön megtalálta magának az érzelmes drámák műfaját, ahol azóta is a legjobban érzi magát (Értelem és érzelem, Titanic, Iris, A szabadság útjai). De amikor néha bevállal valami bohókásabbat, az is mindig nagyon jól áll neki (Egy makulátlan elme örök ragyogása, Románc és cigaretta).

258723outform.html400350


* * *

Reese Witherspoon

Forrás: [origo]

A csinos, de kicsit merev szőkeség a Pleasantville-ben és a Kegyetlen játékok-ban tűnt fel, aztán a Doktor Szöszi-vel lett világszerte népszerű. Mögötte van már jó néhány felejthető romantikus szerep (Ha igaz volna..., Honnan tudod), de A nyughatatlan-ban megmutatta, hogy mire képes, ha rendes szerepet bíznak rá, és ezért megkapta az Oscar-díjat is. És igen, énekelni is tud.

258724outform.html400350

* * *

NYEREMÉNYJÁTÉK

A játékot Patrik Tóth nyerte, a helyes megfejtés a következő volt.

1. Amy Adams - Tiszta napfény
2. Jennifer Aniston - Kisiklottak
3. Drew Barrymore - E.T. - a földönkívüli
4. Sandra Bullock - A hálózat csapdájában
5. Penélope Cruz - Betépve
6. Miley Cyrus - Hannah Montana: A film
7. Cameron Diaz - Holiday
8. Selena Gomez - Monte Carlo
9. Katherine Heigl - 27 idegen igen
10. Kate Hudson - Majdnem híres
11. Scarlett Johansson - Vicky Cristina Barcelona
12. Angelina Jolie - Salt ügynök
13. Nicole Kidman - Halálos nyugalom
14. Keira Knightley - Domino
15. Sarah Jessica Parker - Kőkemény család
16. Natalie Portman - V mint vérbosszú
17. Julia Roberts - Charlie Wilson háborúja
18. Kristen Stewart - Minden azzal kezdődött
19. Meryl Streep - Kramer kontra Kramer
20. Audrey Tautou - Amelie csodálatos élete
21. Uma Thurman - Ponyvaregény
22. Emma Watson - Harry Potter és az azkabani fogoly
23. Kate Winslet - Lidércfény
24. Reese Witherspoon - A nyughatatlan

Gratulálunk a nyertesnek, a többieknek pedig köszönjük a részvételt!