Mi lesz Bella, Edward és Jacob jövője?

Vágólapra másolva!
Kristen Stewart után kapkodnak a nagy produkciók, Taylor Lautner nem vált be akcióhősként, Robert Pattinson tehetsége előtt David Cronenberg is meghajol. Áttekintjük, hogyan folytatódik a három fiatal sztár karrierje az Alkonyat-sorozat után.
Vágólapra másolva!

Habár az Alkonyat-rajongóknak még egy teljes évet kell várniuk a sorozat fináléjára, a három főszereplő a kötelező promóciós köröket leszámítva végzett az Alkonyat-univerzummal: az utolsó film is leforgott, Kristen Stewart, Robert Pattinson és Taylor Lautner januártól szabadok. Tavaly nyáron már áttekintettük, hogy a három sztár milyen irányokban építi tovább a karrierjét, de azóta sok minden megváltozott.

Forrás: outnow
Kristen Stewart a Hófehér és a vadász című film plakátján

A legmeglepőbb talán az, hogy a népszerűséggel járó terheket közismerten nehezen viselő Kristen Stewart, akit a színészkedés mellett a fotózás és az írás is érdekel, továbbra is franchise-gyanús filmekben vállal szerepeket. Igaz, játszott Jack Kerouac Úton-jának még bemutatás előtt álló adaptációjában is, amiről sokszor lenyilatkozta, hogy mennyire közel áll a szívéhez, de aztán nem ment tovább indie-irányba, inkább elvállalta a Hófehér és a vadász (Snow White and the Huntsman) főszerepét. A nálunk jövő májusban mozikba kerülő filmet nyilvánvalóan az Alkonyat-rajongókra szabták: az előzetes felvillantja a barokkos látványt és a pompázatos akciójeleneteket a páncélban csörtető, harcos Hófehérkével. Csak nehogy a gonosz mostoha Charlize Theron izgalmasabbnak bizonyuljon Stewart figurájánál.

Máris pedzegetik, hogy siker esetén folytatják majd a filmet, de közben Stewartot megtalálta egy másik nagy produkció is. Múlt héten felajánlották neki az Akira című 80-as évekbeli manga első élőszereplős filmváltozatának női főszerepét. Jaume Collet-Sera (Az árva, Ismeretlen férfi) két filmben dolgozza fel a kultikus képregény-sorozatot, aminek a helyszínét a jövőbeli Tokióból áthelyezik a jövőbeli Manhattanbe. Az már biztos, hogy Garrett Hedlund alakítja a főhőst, egy motoros banda vezetőjét, telepatikus képességekkel bíró öccse szerepére pedig most keresik a megfelelő színészt. Amennyiben Stewart elvállalja a felkérést, ő lesz Kei, egy földalatti mozgalom résztvevője, aki azért küzd, hogy a kormány ne faraghasson élő fegyvert a különleges képességekkel bíró árvákból.

A Hófehér és a vadász előzetese

Taylor Lautnerről már tavaly nyáron írtuk, hogy láthatóan nagyon tudatosan és ügyesen építgeti a karrierjét a Keanu Reeveszé válás felé. Az okos döntések megmaradtak, épp csak az irányon kellett módosítania kissé. Hogy Lautner megállja-e a helyét filmsztárként, annak az Elhurcolva című, szeptemberben bemutatott akciófilm volt a tesztje, és a széles mosolyú, korlátozott mimikájú fiú bizony elbukott a próbán. A film az USA-ban a mai napig nem hozta vissza a gyártási költségét, ami nem teljesen meglepő: az Alkonyat-rajongó lánykák és anyukák hada nem rohant jegyet váltani egy John Singleton-filmre.

Forrás: outnow
Taylor Lautner az Elhurcolva című filmben

Lautner több tervezett filmet visszamondott, más projektek pedig szétestek: nem lesz se Stretch Armstrong, se Max Steel, és úgy tűnik, az Incarceron című sci-fi is eltűnt a süllyesztőben, amit Michael Bay rendezett volna. Öreg rókák a szakmában azt mondják, Lautnernek egy romantikus drámát kellene elvállalnia, amire beülnének a női rajongói, ő viszont másképp döntött. Nagyon komolyan veszi magát és a karrierjét, és csakis a legjobbakkal hajlandó dolgozni, úgyhogy nem adta alább Gus Van Santnél. Közös filmjükről egyelőre csak annyit tudni, hogy egy New Yorkerben megjelent cikken alapul, Lautner nemcsak főszereplője, hanem a producere is, és nagy valószínűséggel Dustin Lance Black, a Milk szerzője írja. A bukott akcióhős újradefiniálja magát függetlenfilmes újoncként.

Forrás: outnow
Uma Thurman és Robert Pattinson a Bel Ami-ban

Robert Pattinson három filmet forgatott az Alkonyat-szériával párhuzamosan: az Emlékezz rám-ot, a Vizet az elefántnak-ot és a Bel Ami-t. Az első kettő mérsékelt sikert aratott, a harmadikat még nem mutatták be. Jövőre valószínűleg mozikba kerül a Maupassant-adaptáció, amiből kiderül, Pattinson meggyőző-e egy 19. századi, törtető nőcsábász szerepében, akinek még Uma Thurman sem tud ellenállni.

Forrás: outnow
Robert Pattinson a Cosmopolis-ban

Szintén jövőre mutatják be David Cronenberg Cosmopolis-át a főszereplésével. Mi is azok közé tartoztunk, akik meglepődtek, amikor a rendező lecserélte Colin Farrellt a tíz évvel fiatalabb Pattinsonra, bár az már most világos, hogy marketingszempontból mindenképp jól döntött: az Alkonyat-rajongók élénken követik a film készültét, miközben Cronenberg amúgy valószínűleg hidegen hagyná őket. Don DeLillo regényének adaptációjában Pattinson egy fiatal milliárdost alakít, aki egy napon keresztül cirkál New Yorkban a limuzinjával, közben megcsalja a feleségét, az életére törnek és elveszíti a vagyonát. Cronenberg szerint Pattinson "fantasztikus" alakítást nyújt, és azt ígéri, hogy teljesen új oldaláról ismerhetjük majd meg a fiatal színészt a filmben.

Pattinson egyelőre nem szerződött le újabb filmre, úgyhogy senki nem tudhatja, milyen irányba indul az Alkonyat után.