Ez melyik filmből van? - Tóth Eszter

Vágólapra másolva!
Sorozatunkban fiatal magyar színészek adnak elő részleteket ismert filmekből. Neked az a feladatod, hogy kitaláld, melyik filmről van szó. A helyes választ beküldők között nyereményeket sorsolunk ki, és nem utolsósorban bemutatunk egy sor figyelemre méltó ifjú tehetséget is. A kilencedik részben a Hacktion tévésorozatból ismert Tóth Eszter egy ijedt nőt alakít, aki kántálásokat hall a szomszédból, és boszorkánynak képzeli a férjét. Ismerős valahonnan?
Vágólapra másolva!

Tizenkét fiatal magyar színészt kértünk meg arra, hogy kameránk előtt adjon elő egy-egy monológot egy-egy filmből, mintha színivizsgán vagy szereplőválogatáson lenne. A megfejtést - vagyis hogy eredetileg melyik filmben volt hallható a cikkünkben szereplő monológ - a következő rész megjelenéséig várjuk (a játék részletei és a múlt heti feladvány megfejtése a cikk alján találhatók).


Célunk nemcsak az, hogy játékra hívjunk minden filmőrültet, hanem az is, hogy bemutassunk figyelemreméltó, már végzett vagy még tanonc színészeket, akiknek tömegével készülő magyar film híján nincs lehetőségük a széles plénum előtt való bemutatkozásra. Részben ezt szeretnénk pótolni sorozatunkkal, ezért minden cikkünkben tíz kérdést is felteszünk annak a színésznek, aki vállalkozott rá, hogy a játék feladványát eljátssza.

Miket csináltál eddig?

Öt-hat éves korom óta színésznő szerettem volna lenni. Egy kis faluban nőttem fel Mohács mellett, Bárban. Különböző versmondó versenyeken indultam, majd Szentesre jártam irodalmi dráma tagozatra. Még középiskolás voltam amikor részt vehettem egy m1-en futó ifjúsági sorozatban, a Klipperek-ben. Érettségi után pedig játszottam egy kis szerepet a Sztornó című filmben. Nagyon megszerettem a kamerát, és azt a fajta színészi munkát amit a filmkészítés igényel. Harmadszorra vettek fel az egyetemre. Máté Gábor osztályába kerültem, nehéz volt, de valahogy "jól" nehéz. A Thália színházba szerződtem, és jelenleg szerepelek a Hacktion újratöltve című tévésorozatban.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Mondj három magyar filmrendezőt, akivel szívesen dolgoznál együtt?

Antal Nimróddal , Goda Krisztával , Fonyó Gergővel, akivel most szerencsére alkalmam is nyílt dolgozni.

Melyik filmet láttad a legtöbbször életedben?

A Szex és New York részeit. Most már nem nézem őket, de évekig rá voltam kattanva. Imádom például a dán filmeket, az Ádám almái-t, a Testvéred feleségé-t és persze a dogma-filmeket. Megnéztem többször is Pasolini Saló-ját. Az első nézésnél hányingerem lett, és még a DVD lemezzel sem akartam egy szobában tartózkodni. Naponta nézek filmeket, Lars von Trier Melankóliá-ja volt mostanában a legnagyobb hatással rám.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Melyik filmen sírtál utoljára?

Rengeteg filmen sírok. Mit néztem tegnap? A Ha a férfi igazán szeret-en annyira sírtam, hogy nem tudtam abbahagyni. Ilyen még nekem a Szív hídjai is, azt szintén imádom. Általában egyedül szoktam filmet nézni, hogy ne kelljen senkinek se megfelelni, hogy tetszik-e neki vagy sem.

Nevezz meg egy jelenleg élő zsenit!

Meryl Streep. Csodás színésznő, szívesen dolgoznék vele.

Kibe szerettél bele legutóbb a filmvásznon?

John Malkovichba a Veszedelmes viszonyok-ban.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Anyukád szerint mit kéne csinálnod ahelyett, amit csinálsz?

Ezt. Soha nem akarta, hogy mást csináljak, bár az egyetem alatt bepróbálkozott párszor azzal, hogy ha nem jön össze ez a pálya, akkor majd továbbtanulok valahol máshol. Akkor mindig mondtam, hogy anya, nem érted, hogy most már színésznő leszek? Ennyi. Nem igazán szeretek tanulni, viszont nagyon szorgalmas vagyok. Ha valamit meg kell tanulni vagy csinálni, akkor azt megpróbálom száz százalékra.

Van B terved arra, hogy ha színészi karrier nem jön össze?

Össze fog jönni. Össze kell, hogy jöjjön. Nincs B tervem.

Fotó: Nagy Viktor Oszkár [origo]

Mostanában mire vagy nagyon rákattanva?

A főzésre, a filmekre, a Family Guy-ra, a vörösborra, meg a vőlegényemre. És szeretnék gyereket is.

Mikor szeretnél gyereket?

Nem akarok rengeteget várni vele. De erre most nem tudok válaszolni. Már hét éve együtt vagyunk a kedvesemmel. Végigcsináltam az egyetemet vele, ami csodaszámba megy. Nekem ugyanolyan fontos a család, mint a karrier. Ha nincs kihez hazamennem, csak egy üres lakás, akkor megette a fene az egészet.

Melyik filmre vagy most a leginkább kíváncsi és miért?

A Születésnap című filmdrámára, amit még nem láttam, de nagyon sok jót olvastam róla.

- - -

Ha felismered, hogy melyik filmből származik a fenti jelenet, írd meg október 3. éjfélig a film címét a [email protected] címre. A levél tárgya "Ez melyik filmből van? - Tóth Eszter" legyen.

A helyes megfejtést beküldők között kisorsolunk egy három eredeti nyelvű moziplakátból (Lincoln, Az Argo-akció, Trouble With The Curve) álló csomagot, amiket az InterCom ajánlott fel.

A játékban az [origo] Zrt. munkatársai nem vehetnek részt, a helyes választ és a nyertes nevét a sorozat következő részében olvashatod október 4-én.

+ + +

Sorozatunk előző részében Bercsényi Péter a Pop, csajok, satöbbi című 2000-es alkotás egyik jelenetét adta elő. A filmben ezt a monológot John Cusack mondta. A szerencse Zángó Tamás nevű kedves olvasónknak kedvezett, ő nyeri a Gyógyegér vacsorára című filmhez készült USB-s hörcsögfuttatót. Gratulálunk!

Nézd meg az eredeti jelenetet John Cusack előadásában: