Ez a meglepő szakítások éve volt

szakítások, Monica Bellucci, Vincent Cassel
Vágólapra másolva!
Egy-egy álompártól minden évben el kell búcsúznunk, de az idén rekordszámú kapcsolat ért véget Hollywoodban. Szakítottak öregek és fiatalok; megingathatatlannak hitt párok és friss házasok; finom lelkű színművészek és bulvárban edződött celebritások. Robert Pattinsontól Clint Eastwoodig hosszú a lista, és mindből az idén lett - legalább egy időre - szabad préda. 
Vágólapra másolva!

Miley Cyrus és Liam Hemsworth

Nem mintha valaha megemésztettük volna ezt a furcsa párost - a mókusképű Disney-hercegnőt és az acélos tekintetű ausztrál favágólegényt -, de azért sajnáljuk szegényeket, mert láthatóan megviselte őket a dolog. 2009-ben jöttek össze Az utolsó dal című közös filmjük forgatásán, és amilyen nyomás van ma egy fiatal hollywoodi álompáron, hamar el is jegyezték egymást - pedig épp hogy csak súrolták (ki alulról, ki felülről) a huszadik életévüket. Aztán Miley kezdett kitörni a mindenkinek megfelelni vágyó szende szűz szerepköréből, Liam meg kezdett befutni mint felnőtt színész, és máris látszott, hogy útjaik eltávolodnak egymástól. A srácot megvádolták azzal, hogy összeszűrte a levet January Jonesszal, de jött is azonnal a menetrendszerű cáfolat (másrészt meg hát kit nem ért ez a vád). Mileyt nem győzte meg, így ő mondta ki az utolsó szót a kapcsolatukban.

Miley Cyrus és Liam Hemsworth Forrás: AFP

A szeptemberi szakítás után Hemsworth bevallotta, hogy sokkal boldogabb szingliként, mint amilyen az utóbbi években volt. "Mostanában sokkal összeszedettebbnek és magabiztosabbnak érzem magam, mint bármikor azelőtt" - nyilatkozta. És hogy még félreérthetőbb legyen a dolog, ezt elsősorban Az éhezők viadala-béli színésztársának, Jennifer Lawrence-nek köszönte meg, amiért állandó vidámságával rákényszeríti, hogy a jelenben éljen. (Lawrence viszont tényleg csak barát lehet, hiszen az ő szíve még mindig Nicholas Houlté.) Mileynak marad a kalapács, amit nyalogathat, meg a zene, amiben kiadhatja a fájdalmát. A Wrecking Ball című számában például azt énekli: "Csak egyet akartam: ledönteni a falaidat, te meg csak megtörni akartál". Sírt, miközben előadta a Las Vegas-i iHeart rádiós fesztiválon.

+ + +

Kristen Stewart és Robert Pattinson

Azt azért senki nem gondolhatta komolyan, hogy miután nyilvánosságra került, hogy Stewart a Hófehér és a vadász forgatásán összejött a rendezővel, Rupert Sandersszel (egy kétgyerekes családapával), még megmaradhat a kapcsolata Pattinsonnal - bármilyen meglepő és megható volt is az őszintesége, amivel a kipattant hírre reagált. Pattinsontól is megható volt, hogy nem rögtön hagyta ott, hanem várt pár hónapot, amíg elcsitultak körülöttük a kedélyek. Májusban már szinte fel sem kaptunk a fejünket a szakítás hírére. Az meg aztán végképp nem érte el az ingerküszöbünket, hogy közben Sanders házassága sem élte túl a botrányt.

Kristen Stewart és Robert Pattinson Forrás: AFP

Mindazonáltal Stewart és Pattinson példásan menedzselték az egész kapcsolatukat. Tényleg csak a paparazzóktól tudjuk, amit tudni lehet, ők nem fecsegtek. Persze két ilyen hipergátlásos embertől ez nem meglepő, de a fiatal sztárok között mindenképp kivételes. Nem csoda, hogy amikor hónapokkal később Pattinson arról mesélt egy ausztrál magazinnak - abszolút általánosságban -, hogy nála a szavak helyett a tettek beszélnek, és ha valaki egyszer visszaél a bizalmával, az elvágta magát nála, az egész bulvársajtó rárepült, hogy végre elárult valamit a szakítás hátteréről. Ő meg jót röhöghet a markában. Azóta már Sean Penn lányának, Dylan Penn-nek csapja a szelet.

+ + +

Miranda Kerr és Orlando Bloom

Olyan régóta rebesgetik, hogy vége a házasságuknak, hogy szinte el sem hittük, amikor a hírt ők maguk erősítették meg novemberben. Mint kiderült: három évig tartó házasságuk utolsó két éve már kész szenvedés volt. Vagyis azóta, hogy gyerekük született. Egyrészt, mert folyton a világ két különböző sarkában dolgoztak, másrészt szép és sikeres emberek lévén állandó kísértésnek voltak kitéve. Kerrt a rosszindulatú pletykák még Justin Bieberrel is összeboronálták (Leonardo DiCaprióról nem is beszélve), pedig valójában egy ausztrál milliárdossal vigasztalódik.

Miranda Kerr és Orlando Bloom Forrás: AFP

Bloom pedig állítólag színpadi partnerébe, a Rómeó és Júlia másik főszereplőjébe szeretett bele. Tény, hogy a bulvárban még tapasztalatlan színésznő, Condola Rashad gyanútlanul áradozott arról, milyen könnyen egy hullámhosszra kerültek, és milyen természetesnek érzik egymás közelségét. Kisfiuk, Flynn azonban örökre összeköti az egykori álompárt, úgyhogy állításuk szerint mindig szeretni fogják egymást.

+ + +

Alexandra Lamy és Jean Dujardin

Ne legyünk álszentek: vannak válások, amiknek hírére igenis ujjongva sikítunk fel. Aztán gyorsan elszégyelljük magunkat, és ejtünk egy könnyet Alexandra Lamyért, aki tizennégy évig várhatta haza a világ egyik legsármosabb pasiját, és tűrhette el, hogy közben milliók kezdtek csüngeni azon a csavaros tekintetén. És ebből csak négy év volt házasság, épp a legnehezebb időszakban, a sztárrá válás idején.

Jean Dujardin és Alexandra Lamy Forrás: AFP

Dujardin persze mi mást tehetne, mint hogy felháborodottan visszautasítja a feltételezést, hogy ennek bármi köze lehet a házasság végéhez. "Nyolc hónapja próbál a bulvármédia egy alkoholista, depressziós csajozógépnek beállítani. Pedig nem több és nem is kevesebb történt, mint hogy véget ért egy kapcsolat, mint már annyi nő és férfi életében" - nyilatkozta. Tegyük hozzá: az ő életében is több alkalommal, hiszen egyszer már elvált két gyermeke anyjától, Gaelle-től, ahogy Lamy is az előző házasságából származó lányát hozta a kapcsolatukba. A végeredmény azonban csak nem tud minket elkeseríteni. Csajok, Dujardin megint facér!

+ + +

Monica Bellucci és Vincent Cassel

Ez az igazi dráma. A francia mozi két istenszerű tüneménye soha nem találhat méltóbb partnert egymásnál. Akkor sem, ha Cassel sosem volt hű a világ legszebb asszonyához - és ezzel még kérkedett is -, és akkor sem, ha valójában sosem éltek együtt, hiszen fenntartottak egy-egy lakást Párizsban és Rómában is, nem beszélve a forgatásokról, ami hosszú hónapokra elválasztotta őket. Ennek ellenére is jó volt hinni ebben az európai, a filmtörténetben is nyomot hagyó szerelemben. Öt közös filmjüket nézegethetjük majd, ha újra együtt szeretnénk látni őket.

Vincent Cassel és Monica Bellucci Forrás: AFP

Pedig milyen vagány volt Cassel, amikor azt mondta: "A feleségem és én nagyon máshogy vagyunk összerakva. Valószínűleg ez a kulcsa annak, hogy 18 éve tart a kapcsolatunk. Egyikünknek sincs szüksége mások jóváhagyására." És milyen bölcsen nyilatkozta Bellucci: "A házasságról sosem tudhatjuk, meddig tart. Most épp működik. De hogy mi lesz egy év múlva? Nem tudhatom." Azt hittük, ez a hozzáállás talán célravezetőbb, mint azonnal örökkévalóságról beszélni. Aztán tessék megnézni, ki lépett a férj helyébe. Egy orosz szállodatulajdonos. Egy bajszos bátyuska. Így múlik el a világ dicsősége.

+ + +

Michelle Williams és Jason Segel

Egy dologra feltétlenül jó volt ez az alig egyéves románc: Michelle Williams végre kitört a gyászoló özvegy szerepéből, és ezért senki nem tehetett neki szemrehányást. Egyrészt, mert olyan partnerre akadt, aki úgysem érhet a legendás Heath Ledger nyomába, másrészt viszont legalább egy "jófiú", akire rá lehet bízni szegény, megtépázott lelkű, gyermekét egyedül nevelő színésznő sorsát. Hogy végül nem lett belőle több, szintén jól van így.

Jason Segel és Michelle Williams Forrás: AFP

Lehet persze találgatni, hogy miért - mert egyikük az ország keleti, másikuk a nyugati partjához kötötte az életét, vagy mert Williams igazából még nem állt készen az elköteleződésre -, de ezeknek nincs sok értelme. Amíg Busy Philipps, aki összehozta őket, és akivel együtt utaztak az utolsó közös nyaralásukra is, nem árul el valamit, addig minden csak találgatás. Ami viszont tény: Segel alaposan belefogyott a szakításba, és rögtön becsekkolt az Anonim Alkoholisták klubjába is. Pár hónap elteltével azonban már volt, aki vigasztalja: Bojana Novakovic szerb-ausztrál színésznő. Williams pedig most már nyugodtan randizhat Dustin Yellin képzőművésszel, senki nem akad fenn rajta.

+ + +

Rachel McAdams és Michael Sheen

Bár az újságokban az jelent meg, hogy az Éjfélkor Párizsban című Woody Allen-film forgatásán jöttek össze, ez nem igaz, McAdams kikéri magának, mert ő nem szereti a munkát összekeverni a magánélettel (Ryan Gosling és a Szerelmünk lapjai már nagyon régen volt), valójában akkor még csak barátok lettek. A 2010-es torontói filmfesztiválon mutatkoztak először együtt nyilvánosan, és azóta kellett elviselniük a rosszindulatú megjegyzéseket, melyek szerint Sheen nemcsak tíz évvel idősebb McAdamsnél, de ez meg is látszik rajta, ráadásul sosem volt az a kiköpött sztáralkat, nem úgy, mint McAdams előző szerelme, ugyebár.

Rachel McAdams és Michael Sheen Forrás: AFP

Még szerencse, hogy őket ez cseppet sem érdekelte. Két évig éltek boldogan - igaz, végig külön, hiszen McAdams sosem költözne el Torontóból, Sheen viszont Wales és Los Angeles között ingázik. De mivel Sheen ezen nem is akart változtatni, és esze ágában sem volt újra családot alapítani (egyszer már megpróbálta Kate Beckinsale-lel, akitől a lánya született), McAdams végül szakítani kényszerült. Ujjong is a buzgó bulvársajtó: most már csak Ryan Goslingnak kellene elküldenie Eva Mendest, és végre helyreállhatna a világ rendje.

+ + +

Kristen Wiig és Fabrizio Moretti

Be kell ismernünk, hogy ez ügyben épp teljes a bizonytalanság, itt állunk tanácstalanul az előtt, hogy a világ egyik legviccesebb színésznője és hét évvel fiatalabb szerelme most akkor külön van-e, vagy újra együtt. Júliusban még biztosnak tűnt a szakítás, de novemberben újra együtt látták őket egy kosármeccsen, és ettől máris mindenki "se veled, se nélküled" kapcsolatról beszélt.

Kristen Wiig és Fabrizio Moretti Forrás: AFP

Wiig mindenesetre azt mondta korábban az amerikai Marie Claire-nek, hogy boldogabb, mint valaha, és ennek két oka van: a karrierje és az ember, aki mellette van. Nem is nehéz elhinni, hiszen a fickó a The Strokes nevű menő együttes dobosa, és már Drew Barrymore-t és Kristen Dunstot is az ujja köré csavarta. De az is tény, hogy nyilvánosan kijelentette: "A házasság egyetlen kapcsolat jövőjének sem a biztosítéka." Előbb vagy utóbb ez még probléma lehet.

+ + +

Richard Gere és Carey Lowell

Mivel ritkán hallani róluk, az emberek elkönyvelték: biztos boldog, harmonikus, unalmas házasságban élnek, immár hmm... mióta is? Tizenegy éve. Erre kiderül: már rég nem is élnek együtt. Ha többet nem is osztottak meg ezzel kapcsolatban, de az okot megnevezték: eltérő életstílust preferálnak.

Carey Lowell és Richard Gere Forrás: AFP

A buddhista Gere kerüli a társasági eseményeket, csöndes, visszahúzódó ember, az egykori Bond-lány Carey Lowell viszont szereti a csillogást és a nyüzsgést. Ennek ellenére most Gere hangja hangosabb: arra kér mindenkit, hogy 13 éves fiuk érdekében hagyják őket békén. Különben is inkább a karitatív tevékenységeiről szeretne híres lenni. Rendben.

+ + +

George Clooney és Stacey Keibler

Nincs év végi szakítós tabló Clooney nélkül, úgyhogy ez a hír már semmilyen hatást nem tesz ránk. Illetve annyit azért érdemes lenne ezen a ponton átgondolni, vajon nevezhetjük-e egyáltalán szakításnak, ami történt, vagy csupán arról van szó, hogy Clooney évente lecseréli a kiegészítőjét, amit a szmokingja mellé választ a vörös szőnyeges felvonulásokra.

George Clooney és Stacey Keibler Forrás: AFP

Jöhetnek a teóriák, mit takar valójában a "megrögzött agglegény"-státusz, vagy milyen elvárásai vannak a partnerével szemben (elég csak végignézni az utolsó három barátnő CV-jén: volt köztük pincérnő, Berlusconi escortlánya, és a legutóbbi: egy kiugrott pankrátor), de minek? Clooney eléri, amire a legtöbb hollywoodi sztár csak vágyik: nem vagyunk már kíváncsiak a magánéletére.

+ + +

Ashley Judd és Dario Franchitti

Hasonló a helyzet, mint Kristen Wiigéknél, vagyis jelen állás szerint nem lehet tudni, a szakítás végleges volt-e, csak annyit, hogy volt egy szakításuk az idén. A különbség az, hogy itt nem egy friss szerelem, hanem egy 11 éves házasság ért véget a nyáron, és nem egy kosárlabdameccs, hanem egy annál drámaibb esemény hozta újra össze őket: a férj autóbalesete.

Dario Franchitti és Ashley Judd Forrás: AFP

Nem sokkal az után ugyanis, hogy a házaspár bejelentette: közös megegyezéssel véget vetnek a kapcsolatuknak (melyből nem született gyerek), az autóversenyző Franchitti a houstoni Grand Prix-n az autójával nekicsapódott a védőkorlátnak, és 13 nézővel együtt komoly sérülést szenvedett. Judd máris rohant a kórházba, ápolta őt, és köszönő sorokat tweetelt a rajongóiknak. Azóta állítólag újra nekifutottak.

+ + +

Josh Brolin és Diane Lane

Jól mutattak együtt - két tehetséges színész, akik nem a hírnevet hajszolják, hanem a jó szerepeket -, de a kapcsolatuk kezdettől fogva viharos volt. Annyira, hogy Lane már az esküvőjük után pár hónappal kihívta a rendőröket egy családi perpatvar hevében, és bántalmazással vádolta a férjét.

Diane Lane és Josh Brolin Forrás: AFP

Aztán visszavonta a vádat, de Brolin sosem mosta le magáról az agresszív jelzőt. Később rendőrök, hétköznapi kocsmázók és egy taxisofőr is áldozatául esett - mikor ki akadt az útjába. A balhék persze többnyire abból fakadtak, hogy túl sokat ivott. A szakítás ezzel szemben a hírek szerint "békében" zajlott, a válást pedig épp Valentin-napon mondták ki. Brolin utána becsekkolt a rehabra, nem tudni, milyen eredménnyel.

+ + +

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas

Velük kapcsolatban idén egyik sokkoló hír követte a másikat. Végre biztosnak tűnt, hogy Douglas felépült a torokrákból, és újra dolgozik, amikor kiderült, hogy Zeta-Jones viszont bipoláris zavarban szenved, és időnként eltűnik egy idegszanatóriumban. Aztán Douglas egy félreérthető megjegyzéssel elterjesztette, hogy feleségétől kapta a betegséget orális szex közben, majd bejelentették, hogy szétválnak. És mint pár hónapja - egész pontosan a Last Vegas premierje idején - kiderült, ez csak ideiglenes szakítás volt, afféle házassági krízis, nem igazi válás.

Catherine Zeta-Jones és Michael Douglas Forrás: AFP

Amit azért több dolog is jelzett: egyrészt egyikük sem nyújtott be válókeresetet, másrészt az őszi Emmy-gálán Douglas a díjat "feleségének, Catherine-nek", és nem "volt feleségének" köszönte meg, és végül mikor riporterek arról faggatták, válságban van-e még a kapcsolatuk, azzal vágott vissza: "Válságban? Maguk vannak válságban. A feleségem és én jól vagyunk." Azóta pedig hivatalosan is lefújták a szakítást. De legalább ebben az évben jó sokat beszéltek róluk.

+ + +

Jane Lynch és Lara Embry

Hollywood egyik ismert meleg párja voltak, két éve házasok is. "Nincs a válásban semmi drámai, nem szörnyű" - magyarázta a Glee sztárja Larry Kingnek még a nyár közepén. Egyszerűen csak véget ért a szerelem, elválnak az útjaik.

Lara Embry és Jane Lynch Forrás: AFP

De a békés válásból egyszeriben olyan csata lett, mint a legtöbb hollywoodi sztoriban, ahol az egyik fél befutott, híres színész. Embry ugyanis - akit saját bevallása szerint eddig is Lynch tartott el, és a szakítás után is az általa vásárolt házban maradt a lányával - nem engedi ki a kezéből a fejős tehenet. Nem kevés pénzt és eltartási díjat követel tőle. A nagyvonalú Lynch pedig csak ennyivel kommentálta a fejleményeket: "Hiszen csak pénz."

+ + +

Linda Hogan és Paul Hogan

Egy hónappal a válás előtt még boldog, bolondos pózokban fotóztatták magukat a vörös szőnyegen, bár a Krokodil Dundee sztárja már az első válását is úgy menedzselte, hogy az utolsó pillanatig hazudott róla. Amikor 1986-ban megismerte Lindát (akkor még Koslowskit), javában házas volt, és öt gyerek édesapja. A Krokodil Dundee második részének forgatásán aztán egymásba szerettek, és erről Ausztrália-szerte megindult a pletyka.

Linda Hogan és Paul Hogan Forrás: AFP

Mikor Hogant szembesítették a híreszteléssel, ő kerek perec kijelentette: "Nincs köztünk semmi". A feleségéről pedig azt mondta: "Annyira összetartozunk!". Ebből lett aztán hirtelen válás, és egy 23 évig tartó második házasság, ami most ért véget. A mosolygó, kisminkelt arcú színészek tehát, akik a legújabb fotókról ránk néznek, épp a 15 éves Chance felügyeleti jogáért marakodnak, és próbálják megosztani a húszmillió dolláros vagyont.

+ + +

Clint Eastwood és Dina Eastwood

Meg vagyunk döbbenve, nem jutunk szóhoz. Nem illik ez egy 83 éves legendához, aki egyetemes értékeket közvetít minden filmjében, és akinek munkamoráljáról csak szuperlatívuszokban beszélnek a kollégái (egyetlen hangos szó nem hangzik el a forgatásain). Márpedig a családi fészekben valami félrecsúszhatott, ha majdnem egy éve különköltöztek, és a 48 éves feleség idén ősszel végül a válópert is benyújtotta "kibékíthetetlen ellentétre" hivatkozva. (Tudjuk, odaát mindenki erre hivatkozik.)

Dina Eastwood és Clint Eastwood Forrás: AFP

Pedig Dina Eastwood - aki korábban televíziós műsorvezető volt, és a szakítás óta visszatért a szakmájába - még a válás óta is csak pozitívan nyilatkozik a férjéről: "Nem szeretek negatív véleményeket olvasni Clintről. Ő egy csodálatos, jó természetű, briliáns ember. Bármi is történt, erre esküt teszek" - írta egy tweetjében. Persze az is hozzátartozik, hogy bár Eastwood korábban csak egyszer volt házas, nyolc gyereke összesen hat nőtől született. De amikor nemrég egy interjúban megkérdezték, mit gondol a házasságról, és mit tanácsol azoknak, akik most vágnának bele, azt felelte: "Hosszan, és alaposan fontolják meg." Neki már valószínűleg nem lesz több.