Mikor nézhetünk jó magyar filmeket?

Argo 2, magyar filmek 2014
Vágólapra másolva!
Most aztán tényleg vége a magyar film pangásának: ősztől folyamatosan érkeznek az izgalmasnak hangzó magyar alkotások a mozikba. Utánajártunk, hogy mikor láthatjuk Árpa Attila idiótáit, Pálfi György sötét agymenését, a csajbandát alapító Csákányi Esztert, Gryllus Dorka halálos baklövését és a többieket.
Vágólapra másolva!

Bogyó és Babóca 3
Bemutató: valószínűleg augusztus 14.

Bogyó és Babóca Forrás: Kedd Animációs Stúdió

Bartos Erikának a csigafiúról és katicalányról szóló képes mesekönyveiből Anton Krizsanics és M. Tóth Géza (Maestro, Mama) csinált tévésorozatot; a harmadik egész estés animációs film ebből fog csokorba tizenhárom új epizódot.

* * *

Argo 2
Bemutató: valószínűleg szeptember 11.

Argo 2 Forrás: Origo

A 2004-es Argo folytatásában Árpa Attila újra összetereli a pancser bűnözőket (Kovács Lajos, Scherer Péter, Bicskey Lukács és Kiss József), akik ezúttal egy japán szindikátus megbízásából próbálnak megszerezni egy értékes információkat rejtő adathordozót.

* * *

Szabadesés
Bemutató: szeptember 25.

Szabadesés Forrás: Origo

Pálfi György (Hukkle, Taxidermia) kisköltségvetésű, villámgyorsan készült filmje rövid szkeccsekből áll, amelyekben egy hétemeletes ház lakóinak életéből látunk kissé bizarr és sötét pillanatokat. A Szabadesés a Karlovy Vary-i filmfesztivál versenyprogramjában debütál júliusban.

* * *

Senki szigete
Bemutató: október

Senki szigete Forrás: Origo

Török Ferenc (Moszkva tér, Szezon) új filmjében egy szökött menyasszony (Jakab Juli), egy kallódó kosaras srác (Mohai Tamás) és egy taxisofőr lány (Bánfalvi Eszter) útja keresztezi egymást a képzeletbeli Budapesten.

* * *

Utóélet
Bemutató: október 30.

Utóélet Forrás: Origo

Zomborácz Virág (Valami kék) első, fekete komédiának is titulált nagyjátékfilmjében egy halott apa (Gálffi László) és fia (Kristóf Márton) próbálnak közel kerülni egymáshoz. Az Utóélet világpremierje a júliusi Karlovy Vary-i filmfesztiválon lesz.

* * *

Liza, a rókatündér
Bemutató: ősz

Liza, a rókatündér Forrás: Origo

Ujj Mészáros Károly (Alena utazása) első filmjének főhőse egy naiv ápolónő, Liza (Balsai Mónika) aki úgy dönt, hogy képzelt japán barátja mellé most már egy igazi udvarlót is beszerezne, de a jelöltek sorban elhaláloznak.

* * *

Mancs
Bemutató: november vége vagy december eleje

Mancs Forrás: Origo

Pejó Róbert (Dallas Pashamende) családi kalandfilmjét a híres mentőkutya ihlette, de a sztori fikciós, középpontjában egy béna kutyával és egy béna pasival (Trill Zsolt), akik egymásra találnak, és együtt jutnak valamire az életben.

* * *

Swing
Bemutató: december 4.

Swing Forrás: Origo

A Boldog születésnapot! rendezőjének, Fazekas Csabának az új filmje egy zenés-csajos vígjáték három válságban levő nőről (Csákányi Eszter, Ónodi Eszter és Törőcsik Franciska), akik úgy döntenek, hogy swingtriót alakítanak.

* * *

Víkend
Bemutató: december eleje

Víkend Forrás: Origo

Az első magyar szarvasvadászos thrillerként hirdetett filmben egy budapesti yuppi társaság erdélyi hétvégéje fordul rémálomba egy balesetet követően. Mátyássy Áron (Utolsó idők) filmjének főszerepében Gryllus Dorka, Simon Kornél és Lengyel Tamás látható.

* * *

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan
Bemutató: még idén

VAN valami furcsa és megmagyarázhatatlan Forrás: Origo

Reisz Gábor (Valakinek a valamije, Külalak) első, kisköltségvetésű, gerillamódszerekkel készült nagyjátékfilmjében egy frissdiplomás fiú (Ferenczik Áron) szomorkodik volt barátnője (Jakab Juli) után, miközben azt tervezi, hogy külföldön kezd új életet.

* * *

Parkoló
Bemutató: valószínűleg 2015 január

Parkoló Forrás: Origo

Miklauzic Bence (Ébrenjárók) nagyvárosi westernnek titulált filmjében egy gazdag vállalkozó (Szervét Tibor) és egy parkolóőr (Lengyel Ferenc) feszül egymásnak egy konfliktus miatt, ami végül mindkettőjük életét megváltoztatja.

* * *

Zéró
Bemutató: valószínűleg 2015

Zéró Forrás: Origo

A négy részből álló, többféle műfajú filmben Nemes Gyula (Egyetleneim) a fogyasztói társadalom szatíráját kívánja adni egy fiatal méhész (Kovács Krisztián) történetén keresztül, aki a méhek közelgő kihalására anarchista cselekedettel felel. A filmben Udo Kier is játszik.

* * *

A szerdai gyerek
Bemutató: 2015 ősz

A szerdai gyerek Forrás: Origo

Horváth Lili (Uszodai tolvaj, Napszúrás) első nagyjátékfilmjében egy állami gondozásból kikerült tizenéves lány küzd azért, hogy magához vehesse nevelőintézetben levő kisfiát, de ahogyan próbál kikecmeregni súlyos helyzetéből, egyre mélyebbre kerül.

* * *

Délibáb
Bemutató: valószínűleg 2015

Délibáb Forrás: Origo

Hajdu Szabolcs (Macerás ügyek, Bibliotheque Pascal) egy Tarr Sándor novellából kiindulva csinált tanyasi westernt, amelyben egy bundabotrányba keveredett afrikai focista (Isaach De Bankolé) egy magyar tanyán húzza meg magát, ahol rabszolgaként tartják a munkásokat.