Vágólapra másolva!
Melissa McCarthy az egyik legviccesebb komikus színésznő a világon, aki idén három hónapot töltött nálunk, a magyarok mintha mégsem pörögtek volna még rá annyira. Vagy tévedünk? 
Vágólapra másolva!

A Szívek szállodája rajongóit avatták be először a titokba, hogy Melissa McCarthy egy iszonyatosan jópofa és vicces nő: ő alakította Sookie-t, Lorelai legjobb barátnőjét a 2007-ig futó sorozatban. Aki viszont nem nézte, az csak 2011-ben értesült McCarthy létezéséről, amikor bemutatták a Koszorúslányok-at. A film legviccesebb pillanatait az ő figurája, a zavarba ejtően magabiztos, fékezhetetlen energiájú Megan szolgáltatta, és azzal, hogy a Koszorúslányok kb. 290 millió dollárt kaszált a világ mozijaiban, nemcsak a főszerepet játszó Kristen Wiignek, hanem McCarthynak a karrierje is hatalmas lökést kapott.

Melissa McCarthy a Koszorúslányok című filmben Forrás: UIP

A 40 és annyi-ban ő volt az anyuka, aki összetűzésbe került Leslie Mann-nel és Paul Rudd-dal a gyerekeik miatt, és az igazgatói irodában fergetegesen viccesen kiosztott minden jelenlevőt. A vége főcím alatt ment a jelenet hosszabb változata, ahol megfigyelhető McCarthynak az a képessége, amelyet a kollégái folyton méltatnak: képes a legagyamentebb őrültségeket improvizálni faarccal, miközben körülötte az egész stáb kidőlt már a röhögéstől.

Ezután jutott el odáig, hogy már nemcsak mellékszerepet, hanem társfőszerepet kapott: tavaly februárban a Személyiségtolvaj-ban Jason Batemennel, nyáron pedig a Női szervek-ben Sandra Bullockkal szórakoztatta a népet. Mindkét komédia nagy siker lett: előbbi 174 millió dollárt, utóbbi 230-at söpört be világszerte. Magyarországon viszont, bár mindkettő körülbelül 17 ezer nézővel indult a nyitóhétvégén, csak a Női szervek teljesített igazán jól: 110 ezer látogatóig jutott, szemben a Személyiségtolvaj 50 ezerjével. Mivel McCarthy a közös tényező a két filmben, gyanús, hogy a Női szervek nem miatta, hanem a film felszabadítóan idióta humora és Bullock vonzereje miatt lett népszerű.

Melissa McCarthy és Sandra Bullock a Női szervek című filmben Forrás: InterCom

McCarthy és a magyarok viszonya idén sokkal szorosabbá vált: a Koszorúslányok rendezője, Paul Feig április elejétől egészen június végéig forgatta nálunk Spy című kémvígjátékát, amelynek a komika alakítja a főszerepét - bár lehet, hogy erről menet közben sokan megfeledkeztek, hiszen Jude Law bulizási szokásairól sokkal több szó esett a forgatás során, mint magáról a filmről. Még odébb lesz, mire kiderül, hogy McCarthy és Budapest kombinációja mekkorát üt, mert a Jason Stathamet, Rose Byrne-t és 50 Centet is felvonultató film csak jövő májusban kerül a mozikba.

Addig is azonban elvileg még kétszer nevethetünk McCarthyn. Az USA-ban kedd este óta vetítik a Tammy című vígjátékot, amelynek McCarthy nemcsak főszereplője, hanem társírója is: a forgatókönyvet együtt jegyszik a férjével, Ben Falconéval, aki a filmet rendezte. A Tammy a kedd éjszakai amerikai vetítéseken 1,3 millió dollárt keresett, amellyel lekörözte a Női szervek (1 millió) és a Személyiségtolvaj (450 ezer dollár) első éjszakai eredményét is, és az előrejelzések szerint a hétvégén összesen kb. 40 millió dollárt fog hozni. Nálunk viszont egyelőre nem tervezik a bemutatását, ami erősen azt sugallja, hogy a forgalmazó számára sem evidens, hogy McCarthyt automatikusan a keblére öleli a magyar néző.

A másik idei, St. Vincent című vígjátéka (előzetes) egyszerűbb eset: ebben Bill Murray és Naomi Watts is szerepel; ki is tűzték már a premierdátumát október 30-ára. Felmerül tehát a kérdés: