Aki számít Hollywoodban, biztos járt már Magyarországon

Farkas Franciska, Brad Pitt
Vágólapra másolva!
Most, hogy Harrison Ford járja éppen az országot, jó alkalom összeszedni, hogy a hollywoodi világsztárok közül ki mindenki fordult meg hazánkban az elmúlt tíz évben. Tudja például, hogy melyik neves brit színész vetette bele magát a pesti éjszakába huszonéveseket megszégyenítő erőbedobással? Vagy hogy a magyar fővárosban zúgott egymásba a Bosszúállók boszorkája és Az ébredő Erő vakmerő pilótája? És miért esett bele Jason Statham egy helikopterről a Balatonba? Anthony Hopkins nem bírta a Kárpát-medencében rekedt hőséget, Brad Pitt vadidegenekhez csöngetett be, Kristen Stewartot lesifotósok hada üldözte, Margot Robbie a Szabadság téren szurkolt, Tom Hanks pedig okította a magyar színészeket.
Vágólapra másolva!

Jeremy Irons

Mikor járt nálunk? 2005, 2010–2012
Mit forgatott? Eragon (Eragon, 2006), Borgiák (The Borgias, 2010–2013)

Jeremy Irons a Borgiák című tévésorozatban Forrás: Showtime

A neves brit színész hosszabb időt töltött Magyarországon, mint a következő öt színész együttvéve, három évadot forgatott nálunk a Borgiák című történelmi sorozatból, VI. Sándor pápa szerepében. Irons ez idő alatt lelkesen látogatta a budapesti szórakozóhelyeket, koncerteket, galériákat. A sorozatban vendégszereplő Árpa Attila úgy festette le, mint egy „huszonkét éves, szingli egyetemistát”, aki nagyon tud élni.

Ed Speleers és Jeremy Irons az Eragon című filmben Forrás: InterCom

Előtte 2005-ben dolgozott Magyarországon az Eragon című nagy költségvetésű sárkányos fantasyn, még mielőtt divatba jöttek volna a sárkányos fantasyk. És talán sokan már nem emlékeznek, de egy magyar koprodukcióban is szerepelt: Szabó István 2004-es Csodálatos Júliá-jában a főhősnő (Annette Bening) csapodár férjét játszotta.

Ed Harris, Diane Kruger

Mikor jártak nálunk? 2006
Mit forgatott? Beethoven árnyékában (Copying Beethoven, 2006)

Ed Harris és Diane Kruger a Beethoven árnyékában című filmben Forrás: Lukács Dávid

Az idősödő zeneszerző és ifjú kottamásolója kapcsolatát feldolgozó kosztümös filmben Budapest, Kecskemét és Sopron helyettesítette Bécs városát műtermi és külső felvételeken. Nagy sztorik nem keringenek a hamar feledésbe merült produkció forgatásáról: Ed Harris annyira beleélte magát a szerepbe, hogy süketnek tettette magát, Diane Kruger meg első nagy dobása (Trója) és legelismertebb szerepe (Becstelen brigantyk) között félúton járt nálunk, amikor még azzal volt elfoglalva, hogy tanuljon veterán kollégájától.

Viggo Mortensen

Mikor járt nálunk? 2007
Mit forgatott? Good: A bűn útjai (Good, 2008)

Viggo Mortensen a Nyugati pályaudvaron a Good című filmben Forrás: LaurinFilm

Aragorn négy évvel A Gyűrűk Ura-trilógia után, 2007-ben érkezett hozzánk, egy liberális szellemiségű német professzort játszott, aki a náci Németországban fokozatosan átveszi az uralkodó párt eszméit, eltávolodva zsidó barátjától (Jason Isaacs). A szoros barátságot kötött két színész közösen tartott jó hangulatú sajtótájékoztatót a film budapesti díszbemutatója előtt, és arra különösen szívesen emlékezett vissza, hogy egy magyar kocsmában nézte végig, ahogy kedvenc focicsapata, a San Lorenzo megnyeri az argentin bajnokságot.

Öt évvel a forgatás után Mortensen elmesélte az Origónak, hogy szeretett Budapesten mászkálni, és szívesen visszajönne Magyarországra, mert nagyon kíváncsi a Tiszántúlra is.

Nicolas Cage

Mikor járt nálunk? 2008
Mit forgatott? Boszorkányvadászat (Season of the Witch, 2011)

Ron Perlman és Nicolas Cage a Boszorkányvadászat című filmben Forrás: © 2010 Season of the Witch Productions, LLC. All Rights Reserved./Egon Endrenyi

Mindannyiunk kedvenc zakkant színészének 14. században játszódó fantasyjét 2008-ban forgatták osztrák, magyar és horvát helyszíneken, 2010-ben tavaszán mutatták volna be, majd a stúdió átrakta 2011 januárjára, arra a hónapra, ami tudvalevőleg a hollywoodi stúdiófilmek szeméttelepe. Érdekesség, hogy partnere Ron Perlman, aki alig fél évvel korábban, 2007 nyarán bújt nálunk vörös jelmezbe a Hellboy II. – Az aranyhadsereg-ben. Ez volt az első külföldi produkció, ami az etyeki Korda Filmstúdióban készült.

Channing Tatum, Donald Sutherland

Mikor jártak nálunk? 2009
Mit forgattak? A sas (The Eagle, 2011)

Channing Tatum és Donald Sutherland A sas című filmben Forrás: Fórum Hungary

A 21 Jump Street, a Magic Mike és a világsztárság még a láthatáron sem derengett, amikor Channing Tatum egy római korban játszódó, kardozós filmet jött forgatni a Budai Tájvédelmi Körzet dombjai közé és a Velencei-tóhoz Jamie Bell és Donald Sutherland társaságában – utóbbi az X polgártárs című tévéfilm miatt 1994-ben járt nálunk utoljára.

A film magyar vonatkozása, hogy a rendező Kevin McDonald nagyapja az a Pressburger Imre volt, aki Michael Powell-lel világhírű író-rendező párost alkotott, és olyan legendás filmeket hoztak létre együtt, mint a Diadalmas szerelem és a Blimp ezredes élete és halála.

Anthony Hopkins

Mikor járt nálunk? 2010
Mit forgatott? A rítus (The Rite, 2011)

Anthony Hopkins A rítus című filmben Forrás: InterCom

A külföldi stúdiók szeretik Magyarországra hozni a természetfeletti témájú filmjeiket: Hopkins egy modern ördögűzős sztoriban játszott jezsuita papot. Még magyar szöveg is elhangzott a szájából („Szerelmem, virágom, gyönyörűségem”), de éppen akkor, amikor megszállta egy démon. A színész valószínűleg nem szívesen emlékszik vissza a forgatásra, mert egy alkalommal olyan rosszul lett a kánikulától, hogy mentőt kellett hívni hozzá, és állítólag kórházba is vitték, bár ezt akkor a producerek cáfolták.

Robert Pattinson, Uma Thurman, Kristin Scott Thomas

Mikor jártak nálunk? 2010
Mit forgattak? Bel Ami – A szépfiú (Bel Ami, 2012)

Robert Pattinson és Kristin Scott Thomas az Andrássy úton a Bel Ami című filmben Forrás: Ristretto Distribution

Guy de Maupassant A szépfiú című regényének adaptációja volt Robert Pattinson első próbálkozása az Alkonyat-skatulyából való kitörésre. A stáb például az Operánál vett fel 19. századi párizsi jeleneteket, az Andrássy út többsaroknyi szakaszát szórták fel homokkal.

Kill Bill ide, Az angol beteg oda, nem Uma Thurmanre és Kristin Scott Thomasra, hanem Pattinsonra volt mindenki kíváncsi a forgatás alatt, különös tekintettel a tinilányokra, akik hadakban álltak a helyszíneken. A paparazzók pedig egymással versengve próbálták lekapni szerelmével, Kristen Stewarttal, aki elkísérte Pattinsont Magyarországra. A fiatal színészek még bulizni is testőrrel jártak. Ehhez képest az, hogy Thurman kedvéért egy pillanat alatt kellett rendezni egy főzőcskézős partit, semmiség.

Robert Pattinson és Uma Thurman a Bel Ami című filmben Forrás: Ristretto Distribution

Robert Pattinson azóta egyszer még visszatért hozzánk: a The Childhood of a Leader című pszichodrámát forgatta 2015 legelején, többek között a budai Várban. A változatosság kedvéért ismét Párizst helyettesítette a fővárosunk, csak nem a tizenkilencedik század elején, hanem az első világháború utáni években.

Liam Cunningham, Tom Sweet, Bérénice Bejo és Robert Pattinson a The Childhood of a Leader című filmben Forrás: IFC Films

Mark Strong

Mikor járt nálunk? 2010
Mit forgatott? Suszter, szabó, baka, kém (Tinker, Tailor, Soldier, Spy, 2012)

Ritka, hogy a magyar forgatási helyszínek nem más városokat alakítanak, így nagy öröm, hogy a Párizsi udvarban játszódó leszámolásjelenet a film szerint is a hetvenes évek Budapestjén zajlik. Strongnak be kellett magolnia pár mondatnyi magyar szöveget, ezek helyes kiejtésében partnere, Mucsi Zoltán adott tanácsokat, és Kálloy-Molnár Péternek jutott a megtiszteltetés, hogy hátba lőheti a brit színészt. A jelenetben feltűnik még Csuja Imre, valamint Ganxsta Zolee anyukája, Kassai Ilona Kossuth-díjas színésznő is.

Mucsi Zoltán és Mark Strong a Suszter, szabó, baka, kém című filmben Forrás: Ristretto Distribution

Mark Strong egyébként Ironshoz hasonlóan dolgozott Szabó Istvánnal, A napfény ízé-ben (angol címe Sunshine, nem összekeverendő Danny Boyle Sunshine-jával, amelyben Strong szintén szerepelt). A középső szegmensben alakította Sors Ádám (Ralph Fiennes) testvérét, akinek a feleségével (Rachel Weisz) Ádám összejön.

John Cusack

Mikor járt nálunk? 2010
Mit forgatott? A holló (The Raven, 2012)

John Cusack egy budapesti utcán A holló című filmben Forrás: InterCom

Újabb kosztümös thriller, újabb bukta: A holló-t a kritikusok sem szerették, és a gyártási költségeit is épphogy csak vissza tudta hozni. Annak érdekében, hogy Edgar Allen Poe sorozatgyilkosok után nyomozhasson, a Szobi utca átvedlett a 19. századi Baltimore-rá. Ott koptatta a macskaköveket John Cusack, aki a forgatás alatt sem lépett ki a szerepéből, a sarokban borongva olvasgatta Poe műveit, de esténként azért beugrott egy-két budapesti romkocsmába filmbeli partnernőjével, Alice Eve-vel.

Cusack sem először járt Magyarországon: a kétezres évek elején itt forgatta a Hitler fiatalkoráról szóló Max-ot is, aminek Koltai Lajos volt az operatőre. Abban a filmben olyan magyar színészekkel szerepelt együtt, mint Hernádi Judit, Árpa Attila és Kulka János, bár utóbbira nem tett különösebb benyomást.

Elizabeth Olsen, Jessica Lange, Oscar Isaac, Tom Felton

Mikor jártak nálunk? 2012
Mit forgattak? In Secret (2013)

Oscar Isaac és Elizabeth Olsen az In Secret című filmben Forrás: Columbia Pictures

A Bosszúállók 2 boszorkája és a Star Wars: Az ébredő Erő sztárjai Budapesten zúgnak egymásba! Ha lett volna jóstehetségünk, ezzel a címmel számolhattunk volna be az Émile Zola-regényből készült adaptáció forgatásáról, de hát utólag könnyű okosnak lenni.

Tom Felton és Jessica Lange az In Secret című filmben Forrás: Columbia Pictures

A 19. századi Párizsban játszódó drámában szerepet kapott Tom Felton (Draco Malfoy a Harry Potter-filmekben) és Jessica Lange is. A kétszeres Oscar-díjas színésznő 1989-ben már forgatott nálunk egy érdekes filmet: a Music Box egy amerikai ügyvédnőről szól, aki háborús bűnökkel vádolt, magyar származású apját kénytelen megvédeni; szerepel benne Törőcsik Mari, és Sebestyén Márta betétdala csendül fel a záró képsorok alatt.

Armin Mueller-Stahl és Jessica Lange a Music Box című filmben Forrás: InterCom

Az önéletrajzi ihletésű forgatókönyvet Joe Eszterhas írta, aki egy évvel a film bemutatója után tudta meg, hogy az apja kapcsolatban állt a nyilaskeresztesekkel, és segédkezett a deportálásokban. A film megkapta a Berlinale fődíját, az alakításáért Lange-et Oscar-díjra jelölték.

Angelina Jolie és Brad Pitt

Mikor jártak nálunk? 2010, 2012
Mit forgattak? Jolie a A vér és méz földjé-t (In the Land of Blood and Honey, 2011), majd Pitt a Z világháború-t (World War Z, 2013)

Jelenleg épp Hollywood első számú álompárjának válásától hangos a sajtó, de a 2010-es évek elején, amikor Pitt és Jolie egymás filmjeit támogatva a gyerekeikkel hónapokig Magyarországon tartózkodtak, mindenféle jópofa kalandokról olvashattunk, mint amikor Pitt egy motorozásból visszatérve rossz házba csöngetett be, vagy egy honfitársunk nappalijában cseverésztek.

Angelina Jolie (napszemüvegben) A vér és méz földjén magyarországi forgatásán Forrás: Fórum Hungary

Cserébe sem a délszláv háború idején játszódó szerelmes film, sem a zombis hentelés nem úszta meg a botrányokat: előbbinél a bosznia-hercegovinai kulturális tárca megvonta a forgatási engedélyt Jolie-tól, utóbbinál a TEK lefoglalt egy raktárnyi kellékfegyvert, majd az újraforgatások miatt a Budapesten forgatott moszkvai jelenetek nagy része a kukában végezte.

Keanu Reeves

Mikor járt nálunk? 2011
Mit forgatott? 47 Ronin (47 Ronin, 2013)

Carl Rinsch rendező, Hirojuki Szanada és Keanu Reeves a 47 ronin forgatásán Forrás: UIP Dunafilm

Magyarországról nem az jut először az ember eszébe, hogy micsoda ideális helyszín egy japán szamurájfilmhez, de Hollywood nem akad fent egykönnyen ilyen geográfiai és kulturális távolságokon. Egy komplett japán falut építettek Keanu Reeves akciófantasyje kedvéért, ami világszerte oltári nagyot bukott.

Reevesszel kapcsolatban az egyetlen komolyabb hír az volt, hogy véletlenül betörte Hirojuki Szanada orrát az egyik harcjelenet során, amúgy nem nagyon mozdult ki, magának való, elhivatott színészként meséltek róla a pletykalapok forrásai.

Bruce Willis

Mikor járt nálunk? 2012
Mit forgatott? Die Hard – Drágább, mint az életed (A Good Day to Die Hard)

A népszerű akciósztárnak sikerült a leggyengébb Die Hard-film kedvéért Moszkvává átfazoníroztatnia Budapest belvárosát: még emlékezhetnek, hogy autós üldözés zajlott a bazilika előtt, vörös csillagos emlékművet emeltek a Ferenciek terén, és gengszterbulikat tartottak egy ötödik kerületi étteremben.

Tarlós István és Bruce Willis a Die Hard 5 budapesti forgatásán Forrás: Váradi Gábor

A morcos méregzsák hírében álló Willisről Árpa Attila azt mesélte, hogy kicsit flegma volt, nem nagyon közösködött a kollégákkal – valószínűleg inkább sietett haza feleségéhez és újszülött kislányához, akiről hazánkból tették közzé az első nyilvános fotót a Twitteren.

Willis először 1990-ben forgatott Magyarországon, a Hudson Hawk­ – Egy mestertolvaj aranyat ér című akcióvígjátékot, amit a kilencvenes évek egyik legcsúfosabb zakójának könyveltek el. A magyar filmipar akkor még nem tudta teljesíteni a a nagy költségvetésű film igényeit, a színész is mániákusan viselkedett a forgatáson, szóval nincs szerencséje velünk. Meg nekünk sem vele, mert a külső jelenetek nagy részét kivágták a filmből.

Bruce Willis és Danny Aiello a Hudson Hawk című filmben Forrás: InterCom

Aki szívesen olvasna horrorsztorikat a Hudson Hawk magyarországi forgatásáról, annak Richard E. Grant With Nails című memoárját ajánljuk, az akcióvígjáték excentrikus főgonoszát játszó brit színész ugyanis egy teljes fejezetet szentelt a témának.

Dwayne Johnson

Mikor járt itt? 2014
Mit forgatott? Herkules (Hercules, 2014)

Dwayne Johnson és Brett Ratner rendező a Herkules forgatásán Forrás: InterCom

A skorpiókirály és a Halálos iramban-széria sztárjának (közismert nevén: The Rock) első dolga volt hazánkba érkezve, hogy lemenjen gyúrni egy edzőterembe, és erről szorgosan posztolt is a Facebook-oldalára, az Instagramján meg a rákospalotai Origo filmstúdióban felhúzott ókori díszletekről áradozott. A stáb jó része magyar volt, és kvázi statisztaként asszisztált Herkules kalandjaihoz Marozsán Erika, Hőrich Nóra Lili és Haumann Máté, illetve az egyik kocsmai jelenetben kiszúrhatjuk a zöld ruhás Vajna Tímeát is.

Amiatt is emlékezetes ez a film, hogy itt mutatkozott be színésznőként Palvin Barbara, bár a moziban csalódottan konstatáltuk, hogy a fiatal magyar szupermodellt még annyit sem mutatták, mint az előzetesekben.

Palvin Barbara a Herkules című filmben Forrás: Fórum Hungary

A rendező Brett Ratnernek egy másik filmhez is volt köze a listánkon: a Boszorkányvadászat pótforgatását vezényelte le, csak a stáblistára nem került fel a neve.

Melissa McCarthy, Jude Law, Jason Statham

Mikor jártak itt? 2014
Mit forgattak? A kém (Spy, 2015)

Melissa McCarthy a kelenföldi erőműben A kém című filmben Forrás: InterCom

A Koszorúslányok rendezőjének kémvígjátékáról feltehetően az ugrik be mindenkinek elsőként, hogy a film egyik főszerepét játszó Jude Law csontrészegen ölelkezett egy bárban Zimány Lindával, amit videóra is vett egy internetes oldal. Pedig jóval érdekesebb, hogy A kém-ben Budapest saját maga mellett Rómát és Párizst is megszemélyesíti, Melissa McCarthyt a kelenföldi erőműben kínozták meg a gonoszok, Jason Statham pedig beleesett a Balatonba egy helikopterről.

Jason Statham A kém című filmben Forrás: InterCom

És ha már Statham: A szállító 3-ba bekerült pár budapesti vágókép, de ez ne tévesszen meg senkit, a stáb egy percre sem tette be a lábát Magyarországra.

Matt Damon, Jessica Chastain, Kristen Wiig

Mikor jártak itt? 2015
Mit forgattak? A marsi (The Martian, 2015)

Matt Damon az etyeki stúdióban felhúzott Mars-bázison a Mentőexpedíció forgatásán Forrás: InterCom

Marsi homokvihar? Értekezlet a NASA-központban? Kínai tömeggyűlés? Egy jó magyarországi produkció számára semmi sem lehetetlen! Ezt ismerte fel Ridley Scott is, amikor nálunk forgatta bombasikernek bizonyuló sci-fijét, így a Margitszigeten üldögélt Matt Damon, és a Bálnában vitatkozott Kristen Wiig Sean Beannel.

Kristen Wiig a Bálnában tart sajtótájékoztatót a Mentőexpedíció című filmben Forrás: InterCom

A nívós színészgárdából Chastain már ismerősként üdvözölhette az országot, ugyanis Az adósság című 2010-es kémtörténetben, melyben Moszad-ügynököt alakított, a hatvanas évek Kelet-Berlinjévé nevezték ki Budapestet, még a Checkpoint Charlie-t is felhúzták a nyolcadik kerületben.

Jessica Chastain a nyolcadik kerületben Az adósság című filmben Forrás: UIP Dunafilm

A film egyik magyar producere, Kemény Ildikó mesélte, hogy Chastain nagyon szeretett volna találkozni Tarr Bélával, ami sajnos nem jött össze, de talán egyszer majd kifaggathatja Juliette Binoche-t a magyar rendezővel való beszélgetéséről.

Guy Pearce

Mikor járt itt? 2015
Mit forgatott? Brimstone (2016)

A durvának ígérkező „vérfertőzős” westernnek, mely a velencei versenyprogramban debütált, majd megjárta a torontói filmfesztivált is, csak egy fejezetét forgatták hazánkban, így a Trónok harcá-s Kit Harrington és Carice van Houten nem ugrott be hozzánk, Pearce-en kívül még az idősebbik Fanning lány, Dakota (Világok harca, A tűzben edzett férfi) tapicskolt a borsodi sárban-fagyban.

Guy Pearce (jobb szélen) a Brimstone magyarországi forgatásán Forrás: Paradiso

Pearce rengeteg fényképet posztolt a Twitteren ittléte alatt – például egy falusi közért pálinkaválasztékán álmélkodott –, és ugyan nem nálunk, de a forgatáson szeretett bele Van Houtenbe, aki miatt 18 év után elhagyta a feleségét.

Tom Hanks, Felicity Jones

Mikor jártak itt? 2015-2016
Mit forgattak? Inferno (2016)

A Dan Brown regénysorozatából készült filmadaptációkban a misztikus bűnesetek után nyomozó Robert Langdon az egész világot bejárta Párizstól Vatikánig, most pedig Budapestre szólítja a kötelesség – mármint Tom Hankst, a színészt, mert a főváros ezúttal olasz és török helyszíneket testesít meg. Hanks a munkálatok között még arra is szakított időt, hogy mesterkurzust tartson csaknem kétszáz magyar színésznek.

Tom Hanks és Felicity Jones a Kiscelli Múzeumban rohan Forrás: InterCom

A rendező, Ron Howard rengeteget posztolt a közösségi médiában a magyar élményeiről, azt viszont kevesen tudják, hogy színészi pályakezdését egy magyar sztorinak köszönheti: az 1959-es Az utazás című, az ’56-os magyar forradalom leverése idején játszódó film stáblistáján szerepelt először a neve.

Ron Howard (a kockás kabátos kisfiú középen) Az utazás című 1959-es filmben Forrás: Warner Bros.

Charlize Theron

Mikor járt itt? 2015
Mit forgatott? The Coldest City (2017)

A mai Berlinben nem könnyű hidegháborúsnak kinéző berlini helyszíneket találni, valószínűleg ezért kötnek ki rendszeresen a kémfilmes stábok környező országok nagyvárosaiban. Az adósság Jessica Chastainjéhez hasonlóan Charlize Theron is ügynököt játszik, csak ő húsz évvel később, a berlini fal leomlása előtt fog nyomozni.

A színésznő először forgatott nálunk, de 2004-ben már elkísérte Magyarországra akkori barátját, Stuart Townsendet, és vele, illetve a Terminator 3 szőke halálosztójával, Kristanna Lokennel bulizott együtt egy belvárosi szórakozóhelyen. Négy évvel később meg egy interjúban összekeverte Budapestet Isztambullal.

Margot Robbie, Mike Myers, Simon Pegg

Mikor jártak itt? 2016
Mit forgattak? Terminal (2016)

Margot Robbie a Terminal című filmben Forrás: LuckyChap Entertainment

Május végén a Menza étteremben szúrták ki informátoraink Simon Pegget, inkognitó-körszakállban. Így derült ki, hogy hazánkban forgatja a Terminal című bérgyilkosos thrillert, ráadásul Austin Powers és Harley Quinn is vele tartott.

Közülük természetesen Margot Robbie keltette a legnagyobb feltűnést: A Wall Street farkasa és a Suicide Squad sztárja a Szabadság téren szurkolta végig a magyar–izlandi meccset a 2016-os labdarúgó-Eb-n, és még egy interjúra is el tudtuk kapni, amit majd a Terminal bemutatója idején olvashatnak.

Hugh Jackman, Antonio Banderas

Mikor jártak itt? Sokszor (2011, 2012, 2016)
Mit forgattak? Reklámfilmeket

Hozzánk ritkán jutnak el amerikai reklámfilmek, de ha máshonnan nem, az Elveszett jelentés-ből tudhatjuk, hogy még a legnagyobb sztárok is elcsábulnak jó pénzért egy-egy termékpromócióra. A spanyol szívtipró régi vendég Magyarországon, hisz már 1996-ban nálunk énekelt Madonnával együtt az Evitá-ban, azóta gyakran jár ide olasz kekszet reklámozni, ilyenkor hol a budai Várban pózol, hol barátja, Andy Vajna házában vacsorázik.

Az X-Men-filmek Wolverine-je szintén idén bukkant fel váratlanul, meg is indultak a találgatások, miért látogathatott Magyarországra a színész, aztán kiderült, hogy a méregdrága tollakat gyártó Montblanc cég hivatalos nagyköveteként forgatott reklámot.

Utoljára 2012-ben lehetett kiszúrni, ahogy a Szabadság hídon kocog, akkor a Lipton jegesteához adta a nevét. A szünetekben a kultúrának is hódol: annak idején egy, a Magyar Nemzeti Múzeumban dolgozó ismerősöm mesélte, hogy Jackman váratlanul betoppant egy tárlatvezetésre.