Az évtized legjobb pasijai a magyar filmben

Vágólapra másolva!
A Quart remek cikksorozatát megirigyelve nem bírjuk ki, hogy ne állítsuk össze saját listánkat azokról a magyar színészekről, akik szerintünk a legjobban mutattak a vásznon az elmúlt évtizedben. A válogatás szigorúan szubjektív, saját tippjeiteket írjátok meg kommentben! És mielőtt még bárki hőzöngeni kezdene: hamarosan jövünk a csajokkal.
Vágólapra másolva!

10. Szabó Győző

A mackós alkatú férfiakra bukó nők álma, aki elsősorban végtelen lazaságával vesz le minket a lábunkról. Nyilvánvalóan nagyon élvezi az életet, úgyhogy nem tudjuk elképzelni, hogy unatkozni lehet mellette. Az a legvonzóbb benne, hogy nem veszi túl komolyan magát.

Forrás: [origo]
Szabó Győző | Fotó: Hektor

Kötelező filmje: az első Valami Ameriká-ban fékezhetetlen csődör, a másodikban férfiasságát vesztett szomorú ló - nekünk még az utóbbi helyzetben is bejött.

Néznivaló: Szabó Győző kicsit feszült a problémája miatt a Valami Amerika 2-ben

* * *

9. Thuróczy Szabolcs

Mondhatjuk, hogy ő testesíti meg az ideális magyar férfit. Elég rápillantani, és máris nyilvánvaló, hogy ez a pasas megállja a helyét akkor is, ha keménynek kell lenni és akkor is, ha gyengédnek. Az arcáról megbízhatóság, egészséges önbizalom és egy kis csibészség sugárzik. Meggyötört orra a szexepilje.

ForrA!s: [origo]
Thuróczy Szabolcs | Fotó: Hektor

Kötelező filmje: Nem tudunk dönteni, mert a Pánik meleg rendőrjeként ugyanolyan frenetikus volt, mint a Valami Amerika 2 művészfilmrajongó gengsztereként.

Néznivaló: Thuróczy Szabolcs a pénzszámlálás közben a filmeken lamentál a Valami Amerika 2-ben

* * *

8. Polgár Tamás

Polgár Tamás szemében látni véljük, hogy bármilyen pajkosságba bele lehet rángatni, száján pedig, hogy ösztönember, és máris durván beindul a fantáziánk. Közben olyan keresetlen és közvetlen, hogy az az érzésünk, öt perc ismeretség után mesélnénk el neki legféltettebb titkainkat.

ForrA!s: [origo]
Polgár Tamás | Fotó: Tuba Zoltán


Kötelező filmje:
elájultunk a nyers természetességtől, amit a Szép napok-ban hozott.

Néznivaló: a Szép napok előzetese

* * *

7. Szabó Kimmel Tamás

Amikor először elkaptuk ennek a bogárszemű srácnak a tekintetét, rögtön tudtuk, hogy hamarosan ő lesz generációjának egyik legnagyobb bálványa. Szabó Kimmel a sötét szépség kategóriában indul, de nem csak jól néz ki, hanem kedves és nyitott is, és nagyon reméljük, hogy ez később sem fog változni.

ForrA!s: [origo]
Szabó Kimmel Tamás | Fotó: Nemzeti Színház

Kötelező filmje: a Made in Hungáriá-ban bebizonyította, hogy aki igazán vonzó, az még idétlen Fenyő Miki-zakóban is az. Meg persze arra is fény derült, hogy remekül énekel és mozog, ami két hatalmas pluszpontot ér.

Néznivaló: a Made in Hungária előzetese

* * *

6. Nagy Ervin

A Nincsen nekem vágyam semmi-ben még kölyökképe volt, a csúcsra huszonhét évesen, a Szezon-nal jutott fel. Mostanában mintha felszedett volna pár pluszkilót, és az is feltűnő, hogy a forgatásokon dolgozó fodrászok nem igazán tudnak mit kezdeni göndörödő fürtjeivel (hol idiótán lelapítják, hol bénán felbodrozzák), a daliás termetű színésznek mégis itt a helye a listán, éppen azért, mert sármját nem lehet ilyen apróságokkal elhomályosítani.

FotA3: HajdAo D. AndrA!s [origo]
Nagy Ervin | Fotó: Hajdú D. András

Kötelező filmje: a Szezon-ban nem csak elbűvölően csibészes, hanem még a pucér fenekét is meg lehet csodálni!

Néznivaló: Nagy Ervin és haverjai csajozni próbálnak a Szezon-ban

* * *

5. Fenyő Iván

Mi olyat mondhatnánk Magyarország (egyik) ügyeletes szívtiprójáról, amit még nem írtak le róla? Fenyő Csányi Sándor ellentétpárja: ugyanolyan alacsony és izmos, viszont szeplős, kékszemű és (majdnem) szőke. Nyilvánvalóan csibészes mosolya a fő fegyvere, de akkor is elbűvölő, amikor gátlás nélkül hülyül a színpadon (mint tette pl. nyáron a Kovács Patríciá-ban).

FotA3: HajdAo D. AndrA!s
Fenyő Iván | Fotó: Hajdú D. András

Kötelező filmje: a Made in Hungáriá-ban nagyon jól áll neki Röné szerepe a szexis kis sebhellyel együtt, és itt kiderül, hogy elég sármos ahhoz, hogy másodhegedűsként is hasson a vásznon.

Néznivaló: Fenyő Iván rapidrandizik Stefanovics Angélával a 9 és 1/2 randi-ban

* * *

4. Fekete Ernő

Őt mindig is ellenállhatatlannak találtuk, leginkább, mert a vásznon/színpadon sugárzik belőle a tehetség, és hát a tehetséges férfiak még akkor is őrült szexisek, ha amúgy csúnyák. Persze nem arra célzunk, hogy Fekete ne nézne ki jól, de amikor nemrégiben személyesen találkoztunk vele, csak akkor döbbentünk rá, hogy mennyire szabályosan szép ember.

FotA3: Tuba ZoltA!n [origo]
Fekete Ernő | Fotó: Tuba Zoltán

Kötelező filmje: Hagyjuk a mozit. Ahhoz, hogy kisugárzását igazán élvezhessük, színházba kell menni. Nem tudjuk elég melegen ajánlani a Katona Ivanov-előadását a főszerepben Fekete Ernővel. Úgy tudjuk, hamarosan leveszik a műsorról, úgyhogy, akinek van esze, gyorsan befizet rá - és így két színészistent kap egy áráért, hiszen Nagy Ervin is játszik a darabban.

Néznivaló: Fekete Ernő mint Tartuffe a Katona előadásában

* * *

3. Csányi Sándor

Mi olyat mondhatnánk Magyarország (másik) ügyeletes szívtiprójáról, amit még nem írtak le róla? Mi azért szeretjük, mert férfiasságához megfelelő mennyiségű bambaság is társul, amitől olyan megközelíthetőnek és szerethetőnek tűnik. És naná, hogy imádjuk a sötét haját és szemét.

FotA3: Hektor
Csányi Sándor | Fotó: Hektor

Kötelező filmje: a Kontroll még azelőtt készült, hogy ráterhelték volna ezt az egész szívtipróságot, és szerintünk talán épp ezért itt izgalmasabb is volt, mint némelyik későbbi jelenésében.

Néznivaló: Csányi Sándor egy metróállomáson ébred a Kontroll-ban

* * *

2. Czukor Balázs

A szombathelyi Weöres Sándor Színház társulatának tagja nem szépfiú, hanem szép fiú, vékony testalkattal, finom vonásokkal, melyektől minden olyan nő bezsong, aki az ún. "intellektuális típusra" bukik. Karikás szemei csak fokozzák a szexis összhatást.

ForrA!s: [origo]
Czukor Balázs | Fotó: Varga Ferenc

Kötelező filmje: az 1-ben már lehetett gyönyörködni benne, de sejtésünk szerint akkor fognak igazán rácuppanni a bölcsészlányok, amikor jövőre bemutatják a főszereplésével készült Czukor show-t.

Néznivaló: a Czukor show színpadi változatának promója

* * *

1. Nagy Zsolt

Állati vonzerő - először ez a kifejezés ugrik be, ha Nagy Zsoltra gondolunk. Elképesztően férfias jelenség, de mégsem az a túlmacsó, akitől elrohannánk az ellenkező irányba, mert van benne valami játékosság, amitől kap egy kisfiús beütést. Évről évre jobban néz ki, az a tippünk, hogy ötvenévesen lesz a legdögösebb.

ForrA!s: [origo]
Nagy Zsolt | Fotó: Hektor

Kötelező filmje: a Zuhanórepülés-ben akármilyen képtelenség is történt a vásznon, mi imádattal csüngtünk a hol vagány, hol idiótán vakmerő, hol bambán szerelmes, de végig roppant szexi Nagy Zsolton.

Néznivaló: a Zuhanórepülés előzetese