2009 a moziban: Legviccesebb jelenet

Vágólapra másolva!
Csak egy igazán nagy vígjátéksiker volt idén, de azért nem esett nehezünkre öt emlékezetes humoros jelenetet találni. Trágár DJ-k, őrült hobbik, zombi-túlélőtippek, feszült vezetésórák és persze a legfurcsább szakállas pasi a listánkon.
Vágólapra másolva!

5. Philip Seymour Hoffman és Bill Nighy trágárkodik a rádióban (Rockhajó)

Akármit még egy Északi-tengeren ringó kalózrádió DJ-je se mondhat élő adásban, ezért a Gróf is egy kis csaláshoz folyamodik, amikor azt szeretné, hogy a történelem során először elhangozzon a "fuck" szó a rádióban. Persze ez Hoffman és Nighy nélkül koránt sem lenne ilyen vicces.

* * *

4. Rachel Weisz bemutatja a hobbijait (The Brothers Bloom)

Weisz imádnivaló a magányos, különc milliomosnő szerepében, akibe Adrien Brody (és a közönség) ebben a jelenetben szeret bele menthetetlenül. Mert kiderül, hogy ez a törékeny lány nem csak gitárral és harmonikával a kezében, meg origamizás közben érzi otthon magát, hanem még a repülő motorosfűrésztől sem fél.

* * *

3. Jesse Eisenberg ismerteti az alapszabályokat (Zombieland)

Talán a Zombieland volt az év legerősebb felütéssel nyitó filmje: a Metallicás, lassított zombis eleje főcím is király, az meg különösen, amikor a főhős elkezdi sorolni, milyen alapszabályokat kell betartania annak, aki el akarja kerülni az elzombisodást.

* * *

2. Sally Hawkins vezetésórákat vesz Eddie Marsantól (Hajrá boldogság!)

A rágcsálófejű Marsant amúgy is nehéz komolyan venni, kényszeres vezetésoktatóként pedig iszonyatosan vicces az irreálisan jókedvű és laza tanárnénit játszó Hawkinsszal párban. A vezetésórák visszatérő momentumai közé tartozik, hogy az oktató hisztériás rohamot kap a nő magas sarkú csizmája miatt, és az en-ra-ha mantraszerű ismételgetése sem maradhat el.

* * *

1. Zach Galifianakis ámuldozik Cézár palotájában (Másnaposok)

Általában nem is azok a dolgok annyira viccesek, amiket Galifianakis a filmben mond, hanem az, amilyen fejjel mondja őket. A "Cézár tényleg itt lakott?" tízpontos, de érdemes végignézni ezt a videót is, amiben Zach legjobb pillanatai mind szerepelnek.

----

Olvasd el a többi év végi toplistánkat is!