Vágólapra másolva!
Nem fogunk nagy hévvel rámutatni arra, hogy milyen jó nő is ez a Penélope Cruz, hanem csak olyan színésznők közül válogatunk, akik ebben az évben vetették észre magukat először. Bitang erős volt a felhozatal idén, de szerintünk ők voltak a leggyönyörűbbek. Sorrend nincs, csak tíz tünemény.
Vágólapra másolva!

Blake Lively (Pippa Lee négy élete)

Forrás: AFP

Tökéletes a teste és klasszikusan szép az arca, mi mégis azt bírjuk benne a legjobban, hogy akkor is szomorúak a szemei, amikor mosolyog.

- - -

Carey Mulligan (Közellenségek)

Forrás: [origo]

Februárban bűvölt el minket az Egy lányról című csodás filmben, de sajnos azt azóta sem mutatták be nálunk. Szerencsére volt egy nyúlfarknyi szerepe a Johnny Deppes gengszerfilmben is, így nem kell még egy évet várnunk, hogy szerepeltethessük egy ilyen összeállításban.

- - -

Deborah Francois (Kémnők)

Forrás: [origo]

Nála is az a helyzet, hogy a jó filmjeit (Unmade Beds, Le premier jour du reste de ta vie) egyelőre dugdossák a magyarok szeme elől, de a Kémnők-ben olyan legendás istennőket szorongatott meg szépség terén, mint Sophie Marceau és Marie Gillain.

- - -

Ewelina Walendziak (Cselek)

Forrás: [origo]

A lengyel Kerekes Vica. A Cselek-et valamiért a kutya se nézte meg itthon, pedig igazán kellemes alkotás, és Ewelina elragadó benne.

- - -

Frida Pinto (Gettómilliomos)

Forrás: [origo]

Fájdalmasan szép. Róla az jut először eszünkbe, hogy nyolc évig járt egy fickóval, akit most az év elején kidobott és összejött a Gettómilliomos főszerepét játszó Dev Patellel. Nem lennénk a helyében. Mármint az első fickó helyében, Dev Patel helyében szívesen lennénk.

- - -

Hőrich Nóra Lili (Papírrepülők)

Fotó: Misetics Mátyás

Akár kisgatyában dilizett a szobájában, akár egy téglával telefonált, Nóra egész évben szupercuki volt. Aki idén legalább pár hétig nem volt belezúgva ebbe a lányba, az nem figyelt oda rendesen.

- - -

Margarita Levieva (Adventureland)

Forrás: [origo]

A legmenőbb csaj a munkahelyeden, akihez hozzá se mersz szólni, de amikor megismered, kiderül, hogy még iszonyat jófej is, és hatalmasakat lehet vele szexelni és füvezni egy kihalt vidámparkban. Ezt a figurát hozta tökéletesen Margarita az Adventureland-ben.

- - -

Mélanie Laurent (Becstelen brigantyk)

Forrás: [origo]

Ha lehetne méri, hogy adott időszakban hány ember szerelmes valakibe, az erre szolgáló eszköz augusztus végén vadul kilengett volna Mélanie-nál. A legdurvább, hogy ez az angyal ősszel több héten át itt mászkált közöttünk Budapesten (A razzia című filmet forgatta) és például betért az egyik törzshelyünkre is. Kár, hogy aznap pont máshol kajáltunk.

- - -

Moon Bloodgood (Terminator - Megváltás)

Forrás: [origo]

Lehet egy nő tökös? Igen? Akkor Moon Bloodgood volt a legtökösebb nő idén a moziban. A Terminátor - Megváltás-ból kivágott toplesz jelenetét jobban vártuk, mint a karácsonyt. Aztán csalódtunk, ahogy ez lenni szokott.

- - -

Valentin Titánia (Made in Hungária)

Forrás: [origo]

Nagyon hiányzott már egy ilyen dögös, vagány csaj a magyar palettáról! Az életben Szabó Kimmel Tamás a pasija, aki nyilván valami titkos paktumot kötött az ördöggel, és azért ilyen mázlista a munkában és a magánéletben is.

----------

Zoe Saldana (Star Trek, Avatar) már a tavalyi cikkben szerepelt, ezért kénytelenek voltunk diszkvalifikálni őt az idei versenyből. Carey Mulligannél az Egy lányról, Deborah Francois-nál pedig az Unmade Beds című filmből származik az illusztráció.

----

Olvasd el a többi év végi toplistánkat is!