A legjobb magyar csajok - első rész

Vágólapra másolva!
Még Hámori Gabi és Ónodi Eszter korosztályáé a vászon, de már felbukkant a színésznők új nemzedéke, amely hamarosan helyet követel majd a mozikban. A feltörekvő tehetségek szakmai képességét már számos alkalommal méltattuk, most azt nézzük meg, mennyire dögösek a trónkövetelők. A tizenöt legcsodálatosabb szépségű harminc év alatti magyar színésznő névsorát három részben tesszük közzé. Listánk szigorúan szubjektív, a hölgyek hamvas arcvonásain és vonzó idomain kívül figyelembe vettük kisugárzásukat és titokzatos szexepiljüket is. Tizenöt nő, akire figyelni kell.
Vágólapra másolva!

Cikksorozatunk második részét itt találod.

15. Fátyol Hermina
Születési idő: 1982. március 30.

Fotó: Hektor
Fátyol Hermina | Fotó: Hektor

Édes, cuki, imádni való kis barna lány, akit az ember egy idő után elvesz feleségül - de persze csak miután jó szélesre tárta a látóterét. Listánk szerény helyezését annak köszönheti, hogy minden vonzó tulajdonsága ellenére nincs meg benne az a "díva-faktor", ami a az első tizennégy szereplőben igen gyakran megvillan. Nincs ezzel semmi baj, égető szükség van erre típusra a színpadokon és a filmvásznon, hogy egy kicsit helyrebillenjen a tökéletes szépség felé eltolódott ideálkép.

Maladype társulat: Leonce és Léna

Honnan ismerős? Hasonlóan elragadó húga, Kamilla társaságában már számos filmben felbukkant (Tabló, 1, Aliz és a hét farkas), de most a legjobban az Aura című websorozatára vagyunk kíváncsiak, amelyben a titokzatos címszereplőt fogja alakítani.

+ + +

14. Tenki Réka
Születési idő: 1986. június 18.

Fotó: Varga Ferenc
Tenki Réka | Fotó: Varga Ferenc

Sápadt arcával, törékeny alakjával Tenki Réka már nem e világi lénynek tűnik, legtesthezállóbb szerepe kétségtelenül egy gyönyörű Poirot-epizódban lenne, amint szomorú, lehajtott fejjel bolyong egy ódon várkastély folyosóján. Réka karakteres arca kétségtelenül megosztja a célközönséget, ha valamilyen negatív csoda folytán indulna a Viva tévé vérciki Szexi vagy nem című tini-szépségversenyén, simán lehet, hogy az egyik zsűritag csak "egy ötöst adna az arca" míg másikuk értetlenül felhúzott szemöldökkel kinyögne egy tízest, majd következne egy végtelenül kellemetlen vita.

Csányi Sándor és Tenki Réka táncjelenete a Poligamy című filmben


Honnan ismerős? Szerepelt a néha egészen élvezhető Tűzvonalban és a meglehetősen kínos Géniusz, az alkimista című tévésorozatokban, a mozivásznon eddig A nyomozó-ban és a Poligamy című romantikus komédiában vetette észre magát.

+ + +

13. Sárközi-Nagy Ilona
Születési idő: 1982. október 9.

Fotó: Hektor
Sárközi-Nagy Ilona | Fotó: Hektor

Elcsépelt közhely, de ennek a kis tüneménynek is ezer arca van: smink nélkül tökéletesen beleolvadna bármelyik ezoterikus bolt vagy Bahia pénztárgépe mögé, de kibontott hajjal (és egy profi sminkkel) elkezd ragyogni, ami szerencsére a színpadi játékára is igaz. Karakteréből és természetes bájából kifolyólag feltehetően nagyon jól állt volna neki a hetvenes-nyolcvanas évek stílusa, bele sem merünk gondolni, mit nyújtott volna mondjuk Mark Wahlberg oldalán a kor pornóiparát bemutató Boogie Nights-ban.

Get Engaged! - Budapest imázsfilm


Honnan ismerős? Ha egyike vagy annak a másfél millió embernek, aki megnézte a Get Engaged! című Budapest-imázsfilmet (lásd fent), akkor legalább tízszer láttad már derűsen mosolyogni. A Májusi zápor című tévéfilmben nem csak a toplistás szexjelenete, de finom alakítása is emlékezetes volt.

+ + +

12. Herrer Sára
Születési idő:
1988. március 7.

Fotó: Verbovszki Fanni
Herrer Sára | Fotó: Verbovszki Fanni

Szép, karakteres arcának, természetes vörös hajának és az elképesztően érzéki szájának köszönhetően Herrer Sára tuti, hogy végigtarolta az összes házibulit, ahová csak betette a lábát. Elég egy fél pohár vörösbor, egy véletlenül elkapott szemkontaktus, és az ember máris azon töri a fejét, miként szerezze meg a telefonszámát. Művészi karrierjét azzal alapozta meg, hogy a Magenheim Julcsi szellemi utódját alakítja az Életképek-ben, ami - valljuk be - nem túl nagy kihívás, mentségére viszont ott van a Szégyen című tévéfilmben nyújtott alakítása, amelyben megvillantotta azt a két formás testrészét, amelyekről a házibulik egyre elhivatottabb hím tagjai csak ábrándozhattak annak idején.

Mary PopKids feat. Herrer Sára: Sweet Dreams


Honnan ismerős? Tizenhét éves korában debütált a Sorstalanság-ban - mint a szomszéd lány, aki elcsavarja Köves Gyuri fejét. Az Életképek-ben hat évadon keresztül játszotta Hegyi Barbara és Gáti Oszkár lányát, két hónapja pedig a fent említett Szégyen-ben terelte el a figyelmet Kinizsi Ottó valószínűtlen bajszáról. A budapesti éjszakában borzongató hangú souldívaként szerez magának további híveket (lásd a fenti videót).

+ + +

11. Valentin Titánia
Születési idő:
1982. november 30.

Fotó: Tiszeker Dániel
Valentin Titánia | Fotó: Takács Attila

Azért az vicces, hogy az amszerdami születésű Valentin Titánia első átütő sikerét a Made in Hungária című filmmel érte él, így a magyar anyukától származó színésznő helyezése ezen a listán nem is kérdéses. Titánia az a típusú nő, akivel csodát tesz egy dögös ruha és smink, ám ezek nélkül a "megfordulok utána faktora" meglehetősen alacsony. Ha nem ül mellettünk minimum egy féléven át az egyik bölcsészkar napsütötte előadójában, esélytelen, hogy komoly érzelmi függőséget váltson ki. De persze ilyenkor jön a gólyabál meg a dögös ruha, és innentől kezdve az egész évfolyam őt hajkurássza az összes közösségi portálon.

Valentin Titánia a Made in Hungáriá-ban

Honnan ismerős? A Made in Hungáriá-n kívül a legtöbben talán a Beugró-ban láthatták, bár mindenfajta gonoszság nélkül kijelenthetjük, hogy az improvizatív komédia nem tartozik az erősségei közé. A múlt pénteken fél szemmel a Jóban Rosszban sorozat aktuális epizódjában is megpillantottuk.

Összeállításunk folytatását pénteken este olvashatod.