A legjobb magyar csajok - befejező rész

Bordán Lili
Vágólapra másolva!
Háromrészes összeállításunkban a tizenöt legvonzóbb harminc év alatti magyar színésznőre hívjuk fel a figyelmet. Listánk szigorúan szubjektív, a hölgyek hamvas arcvonásain és vonzó idomain kívül figyelembe vettük kisugárzásukat és titokzatos szexepiljüket is. A top ötbe bekerült egy tüzes vörös, egy cuki barna, két istennő, valamint Szabó Erika is.
Vágólapra másolva!

Cikksorozatunk első részét itt találod, a másodikat pedig itt.

5. Szabó Erika
Születési idő:
1984. augusztus 31.

Fotó: Pályi Zsófia [origo]
Fotó: Pályi Zsófia

Szabó Erikáról és az ő csodálatos alakjáról már novemberben megemlékeztünk, így nem is azt volt a kérdés, hogy rákerül-e a listánkra, hanem az, hogy hol végez rajta. Olyan erős a mezőny, hogy Erika "csak" az ötödik helyig jutott, bár így is meglehetősen nagy vita előzte meg a végső sorrend kialakulását. Erikát a Barátok közt Tildájaként ismerhette meg az ország, ezért listánkról minden bizonnyal neki van legnagyobb rajongótábora, amely nyilván tovább bővült az Üvegtigris 3 bemutatása óta, hiszen ebben a filmben egy szál fehérneműben is látható. Szabó kisasszonyról nem árt még tudni, hogy angyali türelemmel is meg van áldva, ugyanis végig kedves mosollyal viselte, amint egy korábbi interjúnkban ledaráltuk neki az Eysenck-féle személyiségteszt kérdéseit.


Honnan ismerős? A már említett Barátok közt-ből és az Üvegtigris 3-ból.

+ + +

4. Kerekes Vica
Születési idő:
1981. március 28.


Kerekes Vica az a fajta jelenség, amely ha bevonul egy kávézóba, kicsit csendesebb lesz a moraj, és a helységben lévő szempárok mintegy 98 százaléka rámered, de azért csak ennyi, mert a maradék kettő gazdája éppen a mosdóban tartózkodik. Ilyen az, amikor egy gyönyörű arc mellé buja test is társul, igazából ennél szerencsésebb kombót nehéz elképzelni, ha a női anatómiáról van szó. Vica nem mellesleg szerepelt már egy másik összeállításunkban is, amelyben a magyar filmekből kiragadott legjobb szexjeleneteket rangsoroltuk. Ezt az anyagunkat már csak azért is érdemes megnézni, mert így képet kaphatunk, hogyan is fest a néhány sorral feljebb emlegetett test mindenféle zavaró ruha nélkül. Szomorú hír a férfitársadalom számára: Vica jelenleg mennyasszonyként funkcionál, így Magyarország legszexibb szeplős lánya hamarosan férjezett státuszba kerül.


Honnan ismerős?
Pechjére szerepelt az utóbbi évek két legrettenetesebb magyar filmjében (Bakkerman, Szuperbojz), de Csehországban és Szlovákiában több népszerű közönségfilmben kínálták meg fontos szerepekkel (Nestyda, Nedodrzaný slub, Destova vila). A Ki/Be Tavaret című tévéfilmben nyújtott alakításáért a tavalyi Filmszemlén elnyerte a legjobb színésznőnek járó díjat. Ha egy órára leülünk a tévé elé, biztos, hogy legalább két reklámban is látni fogjuk.

+ + +

3. Radnay Csilla
Születési idő:
1985. június 26.

Fotó: Hektor
Fotó: Hektor

Radnay Csilla legnagyobb erénye, hogy úgy szép, hogy igazából nem mondható klasszikus szépségnek, így kiemelkedik a helyes tucatarcok tömegéből. Sokan emlegetnek erős hasonlatosságot közte és Romy Schneider között, ami a szemére és a szemöldökére talán igaz is, ám az összképet tekintve nem biztos, hogy megállja a helyét a párhuzam. Azonban e pikáns arc lehet, hogy nem ragadott volna el minket annyira a ritka formás test nélkül, amelyet több előadásban is volt alkalmunk tüzetesebben szemügyre venni. A mindössze 25 éves művésznő a Chicago című musical második felét pompás fényes ezüstdresszben énekli végig, a Nemzeti Bánk bán - junior című darabjában pedig bikiniben pancsol a medencében.

Honnan ismerős? Mozgóképen eddig csak a Hajónapló című tévésorozat Summertime című epizódjában láthattuk (ebből van a fenti részlet is), de ő most az egyik legfoglalkoztatottabb színpadi színésznő, jelenleg három fővárosi és egy vidéki színházban játszik. Ha még lesz lehetőség elkapni a Zsótér-féle Chicagó-ban, nem szabad elszalasztani.

+ + +

2. Tompos Kátya
Születési idő: 1983. március 13.

Fotó: Gordon Eszter
Fotó: Gordon Eszter

Listánkon csak a második helyig jutott, ám a házon belüli "legcukibb" kategória különdíját egyértelműen Tompos Kátya viszi el, aminek a miértjét reméljük, nem kell külön ragozni. Az orosz anyuka és magyar apuka jelenleg 28 éves remekműve már évek óta a Nemzeti Színház társulatát erősíti, így ha testközelből is meg akarjuk csodálni, fel kell keresnünk a Duna-parti műintézményt. Tippnek mindjárt a Vadászjelenetek Alsó-Bajorországból című darabot ajánlanánk, mert ebben Kátya egy szál kis otthonkában mászkál a szalmazsákokra ültetett nézősereg között, így különösen nagy fájdalom, hogy a mű vége felé Stohl András minden átmenet nélkül szétveri a fejét egy baltával. Ezt a sokkot csak némileg enyhíti, hogy a darab végén sört osztogatnak a színészek, és ha mázlink van, maga Péterfy Bori adja a kezünkbe a poharat.


Honnan ismerős?
A Valami Amerika 2-ben Csuja Imre táncoslábú lányát játszotta, a Poligamy-ban Csányi Sándor barátnőjét, a Köntörfalak-ban pedig Elek Ferenc vágyainak tárgyát. A kedvencünk tőle még mindig a Melletted című rövidfilm, amelyet a fenti videóablakban meg is nézhetsz.

+ + +

1. Bordán Lili
Születési idő:
1982. március 12.

Forrás: [origo]

Aki vitatkozna Bordán Lili első helyével, üsse be a Google-ba a nevét, és vegye szemügyre az elsők között kidobott fürdőruhás fotósorozatot. A New York-i születésű 29 éves szépség simán hozza egy Baywatch-cica alakját, az arcával pedig a világ összes parfümjét el lehetne adni. Küllemében édesanyja, Bordán Irén arcvonásai ötvöződnek egy egészséges külsejű, határozott hollywoodi szépség keresetlen erotikájával. Sajnos az Amerikában élő színésznő csak ritkán látogat Magyarországra, viszont az biztos, hogy amíg külföldön van, addig nála jobban kevésbé tudják elősegíteni kicsiny, eldugott országunk jó megítélését.


Honnan ismerős?
Egy-egy villanás erejéig feltűnt magyar filmekben is (Kolorádó Kid, Az emigráns, Egy bolond százat csinál), de nagyobb szerepeket amerikai és brit tévésorozatokban kapta (Vészhelyzet, A néma szemtanú, Robin Hood, Painkiller Jane). Az RTL klubon hamarosan induló Casino című sorozat reklámszpotjaiban is kiszúrhattuk.