A tíz legszexibb apáca

apácák, Megan Fox, Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket?
Vágólapra másolva!
Az apácák csomó rendezőnek ragadták már meg a képzeletét, mivel egy lepedőbe burkolt szép nő figurája rengeteg izgalmas ellentmondást vet fel. A héten érkezik a mozikba az Ida című lengyel film, ami szintén egy apáca történetét meséli el. A címszerepet játszó gyönyörű szemű Agata Trzebuchowska inkább romlatlanságot, mint bujaságot képvisel, de nem tehetünk róla, nekünk az apácákról mégis inkább a kísértés jut eszünkbe. Következzenek a filmtörténet legvonzóbb apácái. 
Vágólapra másolva!

10. Lindsay Lohan (Machete, 2010)

Hollywood ügyeletes önpusztító ördögfiókája nyúlfarknyi szerepet játszik ebben a filmben, de az mégis emlékezetes. Mikor menekülnie kell egy templomból, apácaruhába bújik: ezzel ő a sokszor visszatérő "nun with a gun" (pisztolyos apáca) filmes toposz egyik iskolapéldája.

Lindsay Lohan a Machete című filmben Forrás: Budapest Film

- - -

9. Shirley MacLaine (Két öszvért Sara nővérnek, 1969)

A Két öszvért Sara nővérnek úgy kezdődik, mint egy tipikus western: a Clint Eastwood által játszott mogorva hős megment egy nőt a banditáktól. De aztán a nőről kiderül, hogy apáca, és aztán az is, hogy ennek ellenére szereti a whiskyt, és ért a fegyverekhez. Sok nevetéssel és váratlan felfedezéssel ajándékozott meg minket Shirley MacLaine, miközben eljátszotta, milyen vagánynak is kell lennie ahhoz egy egyházi ruhába bújt nőnek, hogy elboldoguljon a vadnyugaton.

Shirley MacLaine a Két öszvért Sara nővérnek című filmben Forrás: Mokép

- - -

8. Deborah Kerr (Ég tudja, Mr. Allison, 1957)

Mi történik, ha egy fogadalom előtt álló apáca és egy partra vetett katona - akit a nőfaló hírében állt Robert Mitchum alakít - összetalálkozik egy lakatlan szigeten? John Huston nem csinált otromba kocsmaviccet a történetből, inkább egy szívderítő vígjátékot rendezett, amelyben két nagyon különböző életszemlélet csiszolódik egymáshoz, és két nagyon különböző ember kezdi egyre inkább azt érezni, hogy mennyire is fontos neki a másik. Ez egy régi film, a porcelánszépségű Deborah Kerrt nem a kivillanó keblek teszik szexivé, hanem főleg a filmbeli szituáció.

Deborah Kerr és Robert Mitchum az Ég tudja, Mr. Allison című filmben Forrás: Mokép

- - -

7. Léa Seydoux (Lourdes, 2009)

Ebben a filmben Léa Seydoux inkább cuki, mint szexi, de mi látjuk már benne a kékhajú lányt is. Mielőtt dobbantott volna az Adele életé-vel, egy kevésbé ismert filmben segítőkész önkéntest alakított. A katolikus zarándokhelyek egyik legismertebbikét övező csodavárásról, és az oda ellátogató emberek reménykedéséről mesél ízléses visszafogottsággal a Lourdes. Seydoux szertelenségével és állandó mosolygásával az arroganciára is hajlamos életörömöt testesíti meg, még dalra is fakad olaszul a film végén.

Lea Seydoux a Lourdes című filmben Forrás: Mozinet

- - -

6. Vanessa Redgrave (Ördögök, 1971)

Kedvelt témája a filmeknek a szexuális vágyak elfojtásába beleőrülő apáca. Mind közül kiemelkedik Ken Russell Ördögök című, nagy botrányokat kavaró, több országban betiltott történelmi drámája, és ez nagyban köszönhető Vanessa Redgrave zavarbaejtően átlényegült alakításának. A gyönyörű, vékony, őrültségében még érzékibb Jeanne nővér erotikus fantáziában állandó vendég a város karizmatikus vezetője és papja. Féltékenységével, és azzal, hogy boszorkánysággal vádolja meg akaratlanul a férfit, tragédiák hosszú láncolatát indítja el az apáca.

Vanessa Redgrave az Ördögök című filmben Forrás: Mokép

- - -

5. Kate Upton (A dilis trió, 2012)

Kate Upton nem tud olyan dolgot tenni, hogy ne legyen szexis, nyilván talpig apácaruhában, nyakában feszülettel is az. Ha ráadásul zsebkendőnyi csipkés bikiniben mutatkozik, pláne kiveri a biztosítékot - ha másnál nem, hát az amerikai katolikusoknál biztos, akik beperelték a medencés jelenet miatt a filmstúdiót. Ekkor született meg a "nunkini" fogalma. A dilis trió című vígjáték amúgy szörnyű, ellenségeinkkel sem nézetnénk meg.

Kate Upton (balszélen) A dilis trió című filmben Forrás: InterCom

- - -

4. Audrey Hepburn (Egy apáca története, 1959)

Azt az idealizált képet, ami legtöbbünk fejében él az apácák hivatásáról, a legpontosabban Audrey Hepburn jelenítette meg. Kisugárzásának, törékeny szépségének köszönhetően Hepburn olyan ebben a filmben, mintha csak most lépett volna le a rózsaablakról. Segít az elesetteken egy idegszanatóriumban, Belga Kongóba utazik misszionáriusnak, majd a nácik által megszállt Belgiumban próbál emberéleteket menteni, és eközben küzd a fogadalmával járó kötöttségekkel.

Audrey Hepburn az Egy apáca története című filmben Forrás: Mokép

- - -

3. Laura Gemser (Suor Emanuelle, 1977)

Ha apácákról beszélünk, muszáj megemlíteni a hetvenes években oly népszerű nunsploitation műfaját is, amely irányába még a sok részt és nem hivatalos leágazásokat megélt Emmanuelle-sorozat is elkalandozott. Ebben az epizódban már nem láthatjuk Sylvia Kristelt, helyette a Black Emanuelle-ben (azért írják egy m-mel a nevet, mert ez sem a hivatalos sorozat része) címszereplőként debütált Laura Gemser vonul be az apácazárdába, hátrahagyva addigi csapodár életét. Tartós nyugalomra ugyanakkor nem számíthat, mivel egy szeszélyes, testi örömökről lemondani nem szándékozó lány felügyeletével bízzák meg. Mindenki tudja, hogy mi lesz ennek a vége.

Monica Zanchi és Laura Gemser a Suor Emanuelle című filmben Forrás: Mokép

- - -

2. Anna Karina (Az apáca, 1966)

Mindig érdekes látni egy szexuális kisugárzásáról is híres színésznőt apácajelmezben. Vajon el tudunk vonatkoztatni? Itt van például Anna Karina az óriási, igéző szemeivel. Az ember ránéz, és rögtön egy vagány, szeszélyes és önfejű lányt képzel el. Az apáca címszereplőjének pont ezek a tulajdonságok nehezítik meg az életét, miután zárdában helyezi őt el az anyja Diderot híres regényének feldolgozásában.

Anna Karina Az apáca című filmben Forrás: Mokép

- - -

1. Raquel Welch (Kékszakáll, 1972)

A hatvanas és hetvenes évek szexikonja nem máshol, mint a Kékszakáll magyarországi forgatásán vette fel az apácaruhát, hogy aztán az asszonygyilkos férfi fagyasztókamrájában végezze. Bartók Béla operájából jól tudjuk, hogy Kékszakállal érdemes vigyázni, a forróvérű apácát játszó Welch viszont gyónás közben kikotyogja, hogy egy orosz kommunistával is volt dolga. Ez éppen elég indok a halálhoz, hiszen ebben a változatban Kékszakáll ráadásul náci is. Ez a film is eléggé átértelmezte az apácák uniformisát.

Raquel Welch a Kékszakáll című filmben Forrás: Mokép

+ + +

+1 Megan Fox (Theresa: The Making of a Saint, 2008)

Ugyan rögtön nem árulja el magáról az előzetes, de Megan Fox szerepeltetése fiatal Teréz anyaként, illetve az apácából áradó, komikusan eltúlzott szexuális kisugárzás egy idő után nyilvánvalóvá teszi: itt valaki a bolondját járatja velünk. Megan Fox egy feltörekvő, butuska színésznőt játszott a Hogy veszítsük el barátainkat és idegenítsük el az embereket? című vígjátékban, és a reklámkampány részeként kiadtak egy kamuelőzetest a fiktív színésznő főszereplésével.