Felsorakoztak a martfűi rém áldozatai

2016.12.01. 12:41

A pontosan három hete futó A martfűi rém című pszichothriller a legfrissebb adatok szerint 33 231 nézőnél tart, ezzel a harmadik legnézettebb magyar mozifilm az idén A lovasíjász és a Tiszta szívvel után. A legtöbb helyen a sorozatgyilkos motoros maszkját és egy vonatsíneken elfektetett meztelen nőt mutató plakát hirdeti a filmet, de van egy másik változat is, amit szintén látni lehet az utcákat járva.

Moziplakát A martfűi rém című filmhezForrás: Big Bang Média

Ez a poszter már az áldozatokra koncentrál, a piros gyökérzet pedig sokféle képzettársításra ad lehetőséget. A több szálon futó történet bonyolultságát szimbolizálja? Vagy azt sejteti, hogy az áldozatok vére vörösre festette a fák gyökereit? Vagy inkább erek hálózatára asszociál? Ez tipikusan az a plakát, amelynek sokféle kreatív megfejtése lehet.

A poszteren balról jobbra Csépai Esztert, Kovács Olgát és Mészöly Annát láthatjuk, ők játszották a filmben a rém áldozatait. Mészöly játszotta Patai Esztert, az első nőt, akit a sorozatgyilkos megölt. Csépai volt a második meggyilkolt áldozat, Kovács Olga pedig az utolsó.

Csépai Eszter (balra) és Mészöly Anna (jobbra) A martfűi rém című filmbenForrás: Big Bang Média

Csépai korábban feltűnt az Isteni műszak-ban és a Viharsarok-ban is, az Oscar-díjas Saul fiá-ban pedig Ella (Jakab Juli) mellett dolgozott a női barakkban. A Kaposváron végzett színésznő jelenleg a Magyar Színház A napló, avagy a Don Juan-katalógus című előadásában látható.

Csépai Eszter a Saul fia című filmbenForrás: Mozinet

Kovács Olga tíz éve a zalaegerszegi Hevesi Sándor színház társulatának tagja, december 9-én mutatják be Az ötödik pecsét színpadi változatát. Mészöly Anna a Színház- és Filmművészeti Egyetem negyedéves hallgatója, jelenleg az Ódry Színpad előadásaiban látható.

KAPCSOLÓDÓ CIKKEK