Vágólapra másolva!
Laza tízhónapos kihagyás után folytatjuk őrülten népszerű cikksorozatunkat, amelyben mindig egy olyan színésznőt mutatunk be, akinél éppen nem jut eszünkbe szebb teremtés, hogy aztán a kommentelőktől megkapjuk, hogy elment az eszünk, mert "ennél bármelyik nő jobban néz ki a villamoson". Mindenesetre próbálunk biztosra menni, ezért ismét egy szupermodellből lett színművésznőt választottunk.
Vágólapra másolva!

#5 - Angela Lindvall

Született: 1979. január 14. (Midwest City, USA)

Ki a manó ő? Tizennyolc éves kora óta modellkedik, megfordult a világ összes kifutóján, minden divatlap és női magazin címlapján, valamint két remek filmben nyújtott természetes alakítást.

Mit tudunk még róla?

- A legtöbb róla szóló cikk megemlíti, hogy Angelának "jellegzetes járása" van a kifutón, de sajnos sehol nem magyarázzák meg, hogy pontosan mitől sajátos ez a járás. Megnéztem egy csomó videót a YouTube-on, de nem tűnt fel, hogy máshogy közlekedne, mint az összes többi szupermodell. Talán a csipőjét kicsit jobban ringatja az átlagosnál.

- Nemrég tartott egy kis munkaszünetet és szült két fiúgyermeket a bambaképű búvár férjének. Aztán ledobta a terhesség idején felszedett kilókat, lapátra tette az urát, és diadalmasan visszatért a szakmába.

- Lelkes környezetvédő és elkötelezett vegetáriánus. A fenntartható fejlődés eszméjét a fiatalok körében népszerűsítő Collage Foundation alapítója és elnöke. Ebben a szervezetben buzgólkodik többek között Leonardo DiCaprio is.

- Húga, a szintén modell Audrey 2006-ban biciklivel beesett egy kamion alá és meghalt. 23 éves volt.

- Egy interjúban kifejtette, hogy a bőrét kizárólag az édesanyja által kutyult krémmel ápolja, amelyet hamarosan piacra fog dobni és akkor bárkinek lehet majd olyen selymes bőre, mint neki.


- Rengeteg divatcég tévéreklámjában is szerepelt, ezek közül kettő olyat emelnék ki, amelyek alatt tök jó zene szól: a H&M kisfilmjében a Nouvelle Vague csodás Depeche Mode-feldolgozását (Just Can't Get Enough) használták, ebben a Gap-reklámban pedig az O'Jays Love Train-jének acapella verziójára tátognak és ugrándoznak a szépséges fiatalok.

- Tud gitározni is!

Filmművészeti tevékenység:

CQ (2001) Roman Coppola (Francis Ford fia, Sofia bátyja) szórakoztató tisztelgését a francia újhullámos filmek előtt meglepő módon sosem mutatták be itthon, pedig olyan kiváló színészek vannak benne, mint Jason Schwartzman, Gérard Depardieu, Élodie Bouchez és Romain Duris. Angela itt egy amerikai filmsztárt játszik, aki miközben egy szexi sci-fit forgat Párizsban (egyértelmű utalás a Barbarellá-ra) elcsavarja a neurotikus főhős (Jeremy Davies) fejét. Itt megnézheted a werkfilmet, amit Sofia Coppola készített a CQ forgatásáról.

Forrás: [origo]
Jeremy Davies és Angela Lindvall a CQ-ban | Nézz még több képet!


Durr, durr és csók
(2005)
Annak idején ezt az alkotást 2005 legjobb filmjének kiáltottam ki, de most így pár év távlatából úgy látom, hogy kissé eltúlzott lelkesedésem főleg annak volt köszönhető, hogy pont a listaírás napján láttam először és még teljesen az élmény hatása alatt voltam. Annyi biztos, hogy a Durr, durr és csók iszonyatosan viccesen figurázza ki a film noir műfaj jellegzetes motívumait (a balszerencsés antihős, a tökös zsaru, a femme fatale, a megbízhatatlan narráció, a mindent megmagyarázó flashbackek, stb.) és az akkor éppen a börtönös kitérője után visszatérő Robert Downey Jr. láthatóan bizonyítani akart, mert élete talán legszórakoztatóbb alakítását nyújta benne. Angela itt sajnos csak két jelenetben tűnik fel és még a fülére is beszólnak.


Hamarosan jön:
Idén mutatják be Angela Lindvall következő filmjét, a Pearlblossom című horrort, amelyben egy leszbikus pár találkozik a Teremtővel, és 24 órát kapnak arra, hogy leszámoljanak a gonosszal a Földön. Azaz már a tartalma alapján minden idők legzseniálisabb filmjének ígérkezik.

Elszundított olvasás közben... hát nem édes?! | Nézz még több képet!


Galéria Angela Lindvall képeiből:
Az utolsó öt képen a művésznő anyaszült meztelenül mutatkozik, tehát ezeket a felvételek gyerekek egyáltalán ne, felnőttek pedig ne a munkahelyükön nézzék meg.