A világ leggyönyörűbb színésznője ma

Vágólapra másolva!
Százezres tömegeket vonzó cikksorozatunk közkívánatra folytatódik. Két modellből lett színésznőcske után egy valódi, képzett és elismert színésznőre esett a választásunk. Nézzük, ki ma a legszebb a vidéken!
Vágólapra másolva!

#6 - Clotilde Hesme

Született: 1979. július 30. (Troyes, Franciaország)

Ki a manó ő?

- Francia színésznő, akit idén tavasszal egyszerre jelöltek a legrangosabb francia filmes (César-díj - a Szerelmes dalok című musicalért) és színházi (Moliere-díj - a La Seconde Surprise de l'amour című darabban nyújtott alakításáért) elismerésre.

- Eddig 12 filmben szerepelt, különösen produktív év volt számára a 2007-es, amikor is öt filmjét mutatták be a francia mozik.

- Magyarországon egyelőre csak egy szűk kör bizonyosodhatott meg a tehetségéről, mert rendes kereskedelmi forgalomba még nem került filmje, azonban a Filmklik Francia filmhónap nevű akciójának keretében meg lehetett nézni a két leghíresebb munkáját: a Szerelmes dalok című nagyvárosi musicalt, valamint a háromórás, fekete-fehér Szabályos szeretők-et, ami a '68-as párizsi diáklázadásokat követő kiábrándultságot vizsgálta. Reméljük, ezek a filmek hamarosan legalább DVD-n megjelennek, mert mindkettő figyelemre méltó darabja az elmúlt évek francia filmtermésének.

- Meghökkentő módon a La Seconde Surprise de l'amour egyik januári előadásáról egy magyar nyelvű recenziót közölt a színház.net Limpek László tollából. Tehát, egy magyar ember látta ezt az előadást, és írt is róla. Ez csak szerintünk fantasztikus!?

Clotilde Hesme és Louis Garrel a Szabályos szeretők-ben


- Két idősebb lánytestvére van (Élodie és Annelise), akik szintén színésznők. Élodie-nak tavaly Et ma vie pour tes yeux lentement s'empoisonne címmel jelent meg az első regénye.

Amit a francia Elle cikkéből tudtunk meg róla:

Már kezdtünk elcsüggedni, miután hosszas keresés árán sem találtunk kellően izgalmas információkat Clotilde Hesme-ről, amikor rábukkantunk a májusi francia Elle magazin egyik cikkére, ahol a 27 éves színésznő négy oldalon keresztül vall az életéről. Ebből a szövegből egy különösen cuki szakaszt fogunk most beidézni, amelyben táplálkozási és öltözködési szokásairól értekezik, valamint az új szerelmével való összeköltözéssel kapcsolatban lelkendezik.

"Boldog vagyok, mert június 2-án költözöm az új lakásba. 10 évig a Marais negyedben éltem egy tinédzser-lakásban. Most új magasságokba török, Belleville-be költözöm egy 50 négyzetméteres kis lakásba az ötödik emeletre, ami a Montparnasse-ra néz. Nagyon nyugis. Vidéki gyerek vagyok, Chauchignyben nőttem fe, ami egy 300 lelkes kis falu Troyes közelében. Eddig nem érdekelt, hogy legyen saját lakásom.


Szerelmes vagyok. Elmondhatom, ezt a lakást ketten vettük. Nagyon izgatott vagyok, ez az első alkalom hogy valakivel összeköltözöm. Julien Honorénak hívják, színész, és a La Belle Personne forgatásán ismerkedtünk meg. Christophe Honoré testvére (a Szerelmes dalok rendezője - a szerk.). Mostanában nem sokat látjuk egymást, mert forgatok.

A forgatáson a másik probléma a táplálkozás. Az éttermekben minden zsíros és szószos. Én nagyon bio vagyok. Otthon reggel müzlit eszem banánnal. Ebédre mindenféle magot összekeverek, amit találok. Megfőzöm, mint a rizst, jobb, mint a kaviár. Régebben Julien mindig kiakadt, hogy magokkal etetem.

Amint visszaérek Párizsba, már költözöm is, összeszedem 10 éves káoszomat. Nagy doboz könyveket. Rucikat. Minden bolhapiaci ruhámat. Egyébként mindig így öltöztem, farmer, csizma és kapucnis pulcsi. A cuccokat mind a szüleimhez viszem Chachignyba raktározni. A kocsimat is otthagytam, egy öreg Cliót, negyedkézből vettem.

Nagyon várom, hogy összeköltözzem Juliennel. Azzal élni, akit szeretsz, a legnagyobb kaland, nem? Főleg vele. Ő nagyszerű ember. És onnantól kezdve rendes konyhám is lesz. Lesz rendes elektromos főzőlapos tűzhelyem, sütőm. Párolni is fogunk. Lassú tűzön. A szobánk pedig? Nem szeretnék semmi mást benne, csak egy ágyat."

Ami a MySpace-oldalát bogarászva derült ki róla:

Clotild Hesmé a népszerű közösségi honlapon aktív virtuális életet él, három-négy naponta bejelentkezik, feltöltött magáról fotókat, jelenlegi mottója pedig így hangzik: csókold meg a számat! Top barátai között találunk számos menő halott embert (Nina Simone, Marguerite Duras, Pier Paolo Pasolini, Romy Schneider), a szárazfát nyúzó Kronos Quartetet, a kellemes downtempo muzsikát játszó Peppermoon nevű formációt, valamint a Szabályos szeretők rendezőjét, Philippe Garrelt is.


A legnagyobb érdeklődéssel mégis a kedvenc számainak listáját olvastuk, mert az rengeteg mindent elárul valakiről, hogy milyen zenéket hallgat. Az elmúlt hónapokban választott profil-dalai alapján egyértelmű, hogy Clotilde-nak kifogástalan ízlése van, és megkockáztatjuk, hogy egy remek humorérzékkel rendelkező, romantikus és szenvedélyes ember, akit egyszerre vonz a teatralitás és a melankólia.

Forrás: [origo]

Ezeket a számokat szerette Clotilde Hesme az utóbbi időkben:

  • The Ditty Bops: Angel With An Attitude
  • Nina Simone: Ain't Got No, I Got Life
  • Martial Solal: New York Herald Tribune
  • John Coltrane: Blue Train
  • Vincent Gallo: The Way it is Waltz
  • Nico: Lawns of Dawn
  • Julia Kent: Elmas
  • David Sylvian: The World is Everything
  • Nico: Janitor of Lunacy
  • Björk: Bella Simamaer

Hogy az iménti elemzésünk pontosságáról bárki megbizonyosodhasson, felnyomtuk ezt a tíz számot egy Muxtape-oldalra, ahol elég csak duplán rákattintani az óriási betűkkel kiírt előadónevekre és számcímekre, és máris megszólal a kívánt dal.

Köszönet Varga Évának, amiért lefordította az Elle-cikket.